Kesäkanapasta

Kesä on täällä ja kesälläkin täytyy syödä. Kesällä ruoka on yleensä värikkäämpää ja monella herää sellainen iso into ruoanlaittoon. Itse nautin kesällä hyvästä ruoasta etenkin ulkona syötynä. Kesäkanapasta on luovan hetken inspiraation tulos, kun kyllästyin kanojen paistamiseen pannulla ja halusin kanan sekaan välillä jotain muutakin.

Kesäkanapastaan tarvitset

Kanasuikaleita

Kirsikkatomaattia

Kevätsipulia

Tagliatellea

Öljyä (v.sipuliöljy on hyvää!)

Creme Bonjouria

Halloumia

Mausteita

Ohje kesäkanapastan tekoon

Tässä ruoassa on ideana se, että se on helppoa. Kanasuikaleet kaadetaan vuokaan ja sekaan heitetään paljon öljyä. Rakastan valkosipulioliiviöljyä ruoanlaitossa. Sitten kanat maustetaan isosti. Itse laitoin sekaan currya, valkosipulia, paprikajauhetta ja chiliä. Näiden lisäksi murustelin kasvisliemikuution sekaan. Kanat lähtee uuniin noin 175-200 asteeseen ja sillä aikaa kannattaa puolittaa tomaatit sekä pilkkoa kevätsipuli. Annan kanojen kypsyä uunissa aina silmämääräisesti jonkun aikaa ja sekoittelen niitä välissä.

Kanojen ollessa lähes kypsiä otan vuoan pois uunista ja heitän sinne sekaan kevätsipulin, pikkutomaatit ja creme bonjouria (valkosipulin maussa). Jos kanat näyttävät kuivilta, kannattaa laittaa mukaan lisää öljyä. Juuston ystävät voivat murustella sekaan halloumia kanojen pinnalle.

Pasta on helppo keittää kattilassa samalla, kun kanat kypsyy. Sitten ruoka kasataan vain hienosti lautasella ja nautitaan.

Kesäkanapastan voi tehdä myös sovellettuna niin, että laittaa kanafileitä uuniin ja toistaa muuten saman käsittelyn sekä maustamisen.

Tämä resepti kehittyi tosiaan kesän inspiraatiosta ja oli koko perheelle heti hitti. Kannattaa kokeilla!! Tulkaa ihmeessä kertomaan, jos tykkäsitte!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä