Raskaus ja seksi

Raskaana on paljon rajoituksia, joten väkisin  varmasti miettii myös sitä, että miten seksi vaikuttaa raskauteen. Onko seksi sallittua?

Seksi on lähtökohtaisesti sallittua

Seksin harrastaminen on lähtökohtaisesti täysin sallittua. Sitä voi tehdä raskautumisesta huolimatta eikä seksi aiheuta tutkimusten mukaan keskenmenon riskiä. Ainut ohje, jonka itse olen löytänyt on, että raju seksi, johon kuuluu tönimistä ja tuuppimista, ei ole suositeltavaa raskausaikana. Muuten rajoituksia ei ole ellei niitä tule lääkärin suunnalta. Joskus kohdunsuun ollessa raollaan tai rajun supistelun takia seksi saattaa mennä kieltoon.

Saako seksileluja käyttää?

Tämän itseasiassa olen joutunut tarkistamaan itse netistä. Lainaan tähän suoraan erään artikkelin lausetta: ””Silloin kun raskaus sujuu hyvin, eikä lääkäri ole kieltänyt seksiä, ei seksilelutkaan ole vaarallisia raskausaikana”, kätilö ja seksuaaliterapeutti Noora Puhakka kertoo.” (Artikkeli!) Leluja käyttäessä tulee huolehtia hyvästä hygieniasta ja esimerkiksi liukuvoide voi pelastaa limakalvot, jotka joutuvat helposti koetukselle raskauden aikana.

Miestä saattaa huolettaa sikiön turvallisuus

Monessa lähteessä törmäsin siihen, että useampi mies huolehtii sikiön turvallisuudesta seksin aikana eikä välttämättä osaa puhua tästä ääneen. Olen vuosien varrella kuullut kerrottavan, että miehestä tuntuu inhottavalta tökkiä sinne suuntaan, jossa vauva hengailee. Tämä saattaa joskus ärsyttää naisia, vaikka pitäisi oikeastaan muistaa se tärkein, että kaikkia ei haluta aina eikä edes miehiä, vaikka stereotyyppisesti niin väitetään. Itse haluan sanoa tässä ohessa, että seksi on parhaimmillaan silloin, kun kummallakin on siihen sopiva fiilis.

Pakko ei ole haluta

Aina puhutaan myös siitä, että etenkin toisella kolmanneksalla naisen halut kasvavat, mutta pitäisi muistaa, että näin ei kaikilla ole. Toisilla huonovointisuus, toisilla ristiriitaiset fiilikset oman ulkonäön suhteen ja toisilla muuten vain syntyvä haluttomuus voi vaikeuttaa seksin harrastamista. Voin sanoa, että itselläni fiilikset ovat vaihdelleet eri raskauksissa itsestäni tahtomattomista syistä ja olisin ollut todella surullinen, jos siihen päälle kumppani olisi painostanut tai syyllistänyt aiheesta.

Jollekin itsestäänselvyyksiä, mutta toisia auttaa

Nämä postauksessa luokitellut asiat ovat monelle aivan arkipäivää tai itsestäänselviä juttuja, mutta aikanaan esikoista odottaessa olin todella epävarma ja olisin halunnut aiheesta kepeästi lukea jostakin. Itselleni seksuaalisuus on iso osa parisuhdetta ja sen vuoksi ajattelin, että tämä joidenkin mielestä rohkea aihe on hyvä sivuta myös blogissa. Seksi on monelle ihmiselle arkipäivää, mutta siitä voi silti olla isompi kynnys kysäistä ääneen. Toivottavasti tästä postauksessa oli siis edes jollekin hyötyä.

Laitan loppuun muutaman artikkelin:

Seksi on sikiölle vaaraksi? Asiantuntija kumoaa 5 myyttiä odotusajan seksistä

Voiko seksi vahingoittaa sikiötä?

Turvallista seksiä raskaana

Seksi raskaus

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä