Raskauspäivityksiä rv10 ->

Raskaus on iso osa meidän arkea nyt ja samalla se on asia, joka välillä unohtuukin. Rv10 alkoi viime tiistaina ja huomenna onkin jo rv11 – ainakin ultran mukaan.

Viikkoja enemmän?

Koko ajan sisäinen ääni huhuilee, että raskausviikkoja olisi enemmän. Rv10 tuntui jo siltä, että viikkoja olisi ainakin yksi enemmän. Jotenkin se, kun vertaa kaikkea edellisiin raskauksiin.. Varhaisultran mukaan viikkoja oli silloin 7+0, mutta alun ultrissa pienikin mittavirhe vaikuttaa paljon viikkoihin. Sitä kuvaa katsoessa vain ajattelin, että ehkä niitä viikkoja onkin vähän enemmän.

Pitkään jatkunut darraolo

Tässä raskaudessa on ollut kaikista pisimpään sellainen epämiellyttävä olotila. Jatkuvasti kaikki tuntuu inhottavalta ja mikään ruoka ei maistu. Joskus tulee mielitekoja, mutta naaman edessä ruoka kuvottaa ja inhottaa. Olen nyt ihan viikon sisään oksentanutkin paristi, mutta siihen on liittynyt kaveriksi tullut päänsärky. Parin päivän sisällä on tuntunut muuten olotila ihan siedettävältä ja tänään uskalsin maistaa jo kiinalaista ruokaakin varoen.

Rv10 alkaen kohtu kasvaa kohisten

Olen kuullut, että rv10 jälkeen kohtu kasvaa todella kovaa vauhtia ja sen voi tuntea kipuiluna. Olen selän puolella tuntenutkin todella pahaa polttokipua, joka muistuttaa menkkojen ensimmäisiä päiviä tai supistusten lievempää versiota. Ensin ajattelin, että kivut tulevat seksistä, mutta taukopäivänkin päälle polttelu palasi häiritsemään. Tulkitsen tämän nyt vain asiaan kuuluvaksi ja liittyväksi kohdun kasvamiseen. Tiesitkö, että sektion jälkeen kohdun kasvaminen voi tuntua jopa kivuliaammalta?

Jatkuva migreeni ja päänsärky

Pahoinvoinnin väistyessä saapuu paikalle jatkuva päänsärky. Näin on tapahtunut jokaisessa raskaudessa. Tuntuu siltä kuin olisi jatkuva migreeniherkkyys koko ajan läsnä. Valot ärsyttävät, äänet tuntuvat kovilta ja hajut pistävät ikävästi nenään. Olen saanut tällä viikolla varmaan kolmesti jo auraoireet saapuvan migreenin takia. Olen joutunut ottamaan panadolia ja buranaa, vaikka buranaa ei pitäisi säännöllisesti ottaa. Pyysin jo Naistenklinikalta neurologin konsultaation, jotta saisin lääkityksen kuntoon tätä vaivaa varten. Onko teillä vinkkejä tähän jatkuvaan päänsärkyyn?

Toisessa raskaudessa sain yksityisellä sellaisen puudutteen niskaan kolmeen eri paikkaan. Se aiheutti kyllä allergisen reaktion, joten en uskalla kokeilla uudelleen.

Sykkeet kuului kotidopplerilla!

Sain sykkeet kuulumaan kotidopplerilla, vaikka yleensä olen onnistunut siinä vasta lähemmäs viikkoa 13. Olin yllättynyt, että en joutunut yhtään etsimään, vaan syke löytyi melkein heti. Dopplerilla kuunnellessa ei pidä hämääntyä ”viuh viuv” äänestä, koska se on istukka. Sikiön syke kuulostaa enemmän hevosen laukalta ja on todella nopea. Oli ihanaa kuulla tuo pieni syke!

Rv10 vaihtuu rv11

Huomenna alkaa tosiaan 12. raskausviikko eli rv11, jos viikot pitävät paikkansa. Tasan viikon päästä maanantaina on niskaturvotus-ultra, jossa asia täsmentyy. En vielä jännitä ultraa yhtään, mutta viimeistään viikon päästä olen varmaan taas vain tutiseva ilmestys.

Kiinnostaako teitä kuunnella näitä ihan tavallisia raskauskuulumisia? Nämä viikot ovat nimittäin hieman tylsiä eikä kerrottava ole tämän ihmeellisempää.

Rv10

SEURAA MYÖS INSTAGRAMISSA  @operaatioaiti

Kommentit

2 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Samoin sinne 🙂

Avatar

Kiinnostaa ehdottomasti kuulla lisää. Minulla ensimmäinen raskaus ja samoilla viikoilla kanssasi, tosi kiva kuulla sun kokemuksia. Ihanaa viikkoa sulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä