Jos Facebook ja Instagram kiellettäisiin EU:ssa

Entä, jos meidän tuntemamme some muuttuisi ja osa alustoista lakkaisi olemasta? Entä, jos instagram sekä Facebook kiellettäisiin EU:ssa?

Uutinen sai pohtimaan aihetta

Luin hetki sitten uutisen, jonka aitousperää en voi mitenkään taata, mutta artikkelissa puhuttiin Facebookin sekä Instagramin kieltämisestä EU:ssa ja mietin, että minkälainenhan vaikutus silläkin olisi meihin kaikkiin? Entä, jos nuo kaksi yhtenä päivänä vain lakkaisivat olemasta?

”Tapauksen taustalla on Privacy Shield -datansiirtosopimuksen mitätöinti EU:n ja Yhdysvaltain välillä.” Lähde: Facebook ja Instagram saatetaan sulkea – somejätti varoittaa EU:n menneen liian pitkälle

Katoaisiko mukana muistot ja luodut verkostot?

Menetettäisiinkö me kiellon ja palveluiden sulkemisen mukana kaikki meidän luomat muistot? Lähtisikö meidän kokoamat verkostot yhdellä pyyhkäisyllä bittiavaruuteen? Osalla katoaisi tärkeä työalusta mukanaan ja osalla yrityksistä kaikki vaivalla rakennettu markkinointi olisi historiaa. Kyllä sitä tavallaan voi nyt huomata kuinka tärkeä voi joku Facebook ollakaan.

Facebook kulkee vahvasti monen arjessa

Melko paljon on ihmiset turvanneet someen. Yhtenä päivänä sitäkään ei välttämättä ole. Ottaako kukaan koskaan huomioon sitä, että lopulta rakennamme elämäämme ruudun sisällä hyvin epävarmaan ja häilyvään maailmaan? Se, että kuuluu ryhmiin, viettää iltansa somessa ja on nitonut sosiaalisen elämänsä osittain sinne, voi olla lopulta melko pienen hiuskarvan varassa.

Kyllä muutos koskettaisi arkeani

Itse olen rakentanut ystäväverkostoni vahvasti livemaailmaan. Se, että Facebook sekä Instagram katoaisivat, vaikuttaisi ehkä selkeimmin omaan työnkuvaani. Uskon, että uusia palveluita tulisi tilalle, mutta olisihan se aikamoinen homma rakentaa kaikki niin sanotusti tyhjästä.

En halua tällä artikkelilla luoda uhkakuvia, mutta tämä sai yhtäkkiä kaipaamaan enemmän vanhoja valokuva-albumeita ja sitä, kun päivitysten sijaan muistot kirjattiin päiväkirjaan. Onko sulla koskaan ikävä sitä aikaa? Vaikuttaisiko sinun elämääsi se, että Facebook tai Instagram kiellettäisiin?

Facebook instagram

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä