Kun tuntematon kommentoi sun painoasi

Bloggaajana sitä on tottunut saamaan erilaisia kommentteja. Osa on kannustavia ja osassa kommentoija hyökkää täysillä mielipiteensä kanssa. Sain tässä yksi ilta instagramissa yksityisviestin, jossa puhuttiin ulkonäköpaineista ja epäiltiin kokoani. On aina hämmentävä tunne, kun tuntematon kommentoi painoasi.

Kommentti:

Mitään ihannekokoa ei ole 

Haluun painottaa, että ”S-koon” käyttäminen ei ole mikään ihanne, jota pitäisi tavoitella. Olen sanonut ennenkin, että mulla on kropassa epäterveitä kohtia, mutta pidän silti itseäni kauniina. Omaan itsetuntooni ei vaikuta se, että lukeeko lapussa ”ässä” vai ”ällä”. Vaatekoot ei kerro mitään ihmisen painosta tai kauneudesta.

Olen HYVIN pahoillani, jos jollekin on nyt syntynyt itsetuntopaineita siitä, että olen sivunnut käyttäväni kokoa ”S-M”. En kuitenkaan ala ostamaan isompaa kokoa vain suojellakseni toisen ihmisen tunteita, koska myös mulla on oikeus viihtyä ostamissani vaatteissa. Itselläni se isompi koko lörppää päällä ja hikoilen ärsyttävän helposti liian isossa vaatteessa, joka on todella ahdistavaa! Kaikenlisäksi vaatekaapissani on vaatteita koossa XS-L, koska valmistajan ilmoittamat koot vaihtelevat vastaavuudessaan. Kukaan ei myöskään voi arvata painoasi kuvien perusteella.

Kärsin ennen huonosta itsetunnosta

Voin sanoa, että kärsin ennen aivan jäätävästä itsetunnosta. Pukeuduin sellaisiin todella säkkimäisiin vaatteisiin, joissa olo oli epämukava. Pelkäsin, että liian istuva vaate paljastaisi vatsamakkarani, mutta sitten opin, ettei vatsamakkaraton keho ole ainoa oikea keho. Uskalsin vihdoin pudottaa vaatekokoani kohti istuvia vaatteita, vaikka niistä joku lisäkilo pullottaisikin esillä.

Huono itsetunto teki katkeraksi

Huono itsetunto oli käytännössä yhtä kuin äärimmäisen paha olla oman itseni sisällä. Muistan, että nuorena tyttönä koin hirveää tarvetta puolustautua ja todistella, että myös minä kelpaan tässä maailmassa. Nämä on niitä aikoja, jolloin on tullut puhuttua ohi suun ja joskus jopa ruman yleistävästi. Ihminen onneksi on taipuvainen oppimaan virheistään ja siksi haluankin näitä epäkohtia nostaa entistä enemmän esille.

Haluan yrittää ymmärtää

Kaikesta huolimatta haluan yrittää ymmärtää näitä tällaisia viestintuojia, koska se huono itsetunto syö ihmistä. Se, että joku päätyy arvostelemaan esimerkiksi palstalla toisen ulkonäköä tai painoa, kertoo valitettavasti sen toisen ihmisen huonosta olosta. Toivon, että jokainen voisi nähdä itsensä kauniina eikä pysähtyisi liikaa tuijottamaan lukuja vaa’alla tai kokolappua niskassaan.

Harras toiveeni on, että muistaisitte meidän bloggaajien ja somessa vaikuttavien henkilöiden olevan ihan tavallisia ihmisiä, jotka eivät seiso kenenkään yläpuolella. Te siellä ja minä täällä ollaan ihan samalla viivalla. Elämäni ei ole erikoisempaa, minä en ole mitenkään erityisempi tai mitään muutakaan. Samoin kukaan ei myöskään ole mitenkään oikeutettu siihen, että lähetään heittämään ikäviä kommentteja mun omasta ulkonäöstäni tai kyseenalaistamaan jotain vaatekokoani.

Se kehorauha! ♡ Sun painoasi tai mun painoani ei kenelläkään ole oikeus kommentoida.

Painoasi kommentoidaan

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

 

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Joo, aattelen etten halua hävetä itseäni mitenkään. Tällanen mä oon ❤ Kiitos kommentista!

Avatar

Ihan älytöntä miten röyhkeitä ihmiset on! Ja mitä ihmeen väliä on jollain vaatekoolla?! Aikamoinen katse saa olla jos kuvasta näkee minkäkokoinen joku on. Tsemppiä tuollasten urpojen kanssa, pidä lippu korkealla!

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂

Avatar

Voi elämä😮 luulisi jokaisen tietävän että vaatteiden koot vaihtelevat paljon valmistajan mukaan…. Itselläni sama kaapista löytyy vaatetta S-L koossa vaikka varmaan koko on suurilleen M.
Luin edellisen kirjoituksesi enkä kyllä saanut siitä käsitystä että väittäisit olevasi S-kokoinen.
Mahtavaa että itsetuntosi on kasvanut ja pystyt avoimesti jopa laittamaan alusvaate kuvan itsestäsi👏 Itselläni tuohon vielä matkaa mutta pikkuhiljaa alan uskoa että että olen ihan normi vartaloinen….

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä