operaatio äiti - Banneri

Useamman lapsen kanssa on oppinut rutiinien tärkeyden. Rutiinit näkyvät monessa asiassa lapsiperheen arjessa ja koen, että niistä on paljon hyötyä.

Rutiinit auttavat lasta hahmottamaan

Rutiinien tärkeys näkyy meillä esimerkiksi siinä, että lapset oppivat hahmottamaan päivän kulkua. Rutiinit tulevat lapsen elämään vähän kerrallaan iän myötä, koska eihän vauvalta voida edes olettaa samaa kykyä seurata päivärytmiä esimerkiksi nukkumisen suhteen. Melko nopeasti kuitenkin alamme tuuppimaan niitä vauvojakin siihen perheen rytmiin. Tähän rytmiin tottuminen helpottuu, kun vauva oppii tunnistamaan esimerkiksi ne rutiinit, jotka tapahtuvat joka päivä ennen nukkumaanmenoa.

Rutiinittomasti esikoisen kanssa

Muistan esikoisen kanssa, että selkeimmät rutiinit puuttuivat. Sitä nukkui, kun vauva nukkui ja valvoi öisin sen kirkkailla silmillä tuijottavan tyypin kanssa. Meni melko kauan, että syntyi selkeä unirytmi tai ateriarytmi. Kaikki päivittäiset hoidettavat asiatkin tuppasivat unohtumaan ja esimerkiksi joskus tajusin lapsen nukkuvan sängyssä ilman hampaiden harjausta ja vitamiinipurkin seisovan avaamattomana mikron vieressä.

Rutiinit devisol

Rutiinit pakottavat muistamaan

Olen huomannut, että useamman lapsen kanssa muistettavaa on PALJON. Jokaisella lapsella on hieman eriävät tarpeensa ja ikäerotkin vaikuttavat paljon. Mitä enemmän lapsia, sitä vaikeampi muistaa hoitaa kaikki. Olen tajunnut, että luomalla rutiinit, sitä alkaa muistamaan jostain takaraivosta niitä asioita eikä huomaa jatkuvasti tarvitsevansa muistuttamista. Otetaan tähän esimerkiksi vitamiinit, joita meillä pyritään antamaan päivittäin terveellisen elämäntavan tueksi. Jos annat vitamiinin milloin sattuu, et voi millään jossain vaiheessa muistaa oliko se vitamiini annettu juuri tänään. Kun kytket vitamiinien antamisen esimerkiksi aamupalapöytään, opit automaattisesti muistamaan, että myös ne vitamiinit löytyvät jokaisen lapsen puurolautasen vierestä.

Aikuisen rutiinit auttavat lasta luomaan omat rutiininsa loppuiäksi

Kun aikuinen rutinoi jo lapsuudesta lähtien tietyt asiat, voi lapsia oppia toteuttamaan näitä malleja itsenäisestikin. Hampaiden pesu on yksi yleisimmistä rutiineista, joka me opetetaan lapsille alusta alkaen toivoen tämän rutiinin jatkuvan sinne aikuisuuteen saakka. Olen muuten huomannut, että lähes jokainen meidän lapsista kysyy aamulla siihen pöytään istuessa saman kysymyksen; ”onko vitamiinit pöydällä?”.

Suomessa D-vitamiinin lisäsaantia suositellaan

D-vitamiini on välttämätön lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle ja se edistää myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. D-vitamiinivalmiste suositellaan aloittamaan jo pienellä vauvalla kahden viikon iästä lähtien eikä sen käyttöä tulisi lopettaa aikuisenakaan taatakseen riittävän D-vitamiinin saannin. D-vitamiinilla on monia terveysvaikutuksia myös aikuisilla. Esimerkkejä näistä vaikutuksista on se, että D-vitamiini edistää luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina, veren normaalia kalsiumtasoa ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Saantisuositukset voi tarkistaa apteekista tai Devisolin nettisivuilta!

Devisol – luotettava D-vitamiinin lähde ympäri vuoden

Devisol on avainlipputuote, jonka avulla voit taata D-vitamiinin saannin ympäri vuoden. Tuoteperheeseen kuuluu erilaisia tuotteita koko perheelle. Meillä kumpikin aikuisista ottaa D-vitamiinia päivittäin ja meillä on käytössä Devisol Neutral, joka ei sisällä makeutusaineita eikä mitään ylimääräistä. 3- ja 5-vuotiaat tytöt saavat Devisolin imeskely/purutabletteja ja vertailevat aina, minkä värisen saivat tällä kertaa. Tablettien maku on helpottanut siinä, että lapset ottavat vitamiininsa mielellään. Meidän perheessämme on myös tokaluokkalainen, jonka kanssa kokeilimme Devisolin uutuutta eli Devisol POP:a, joka poksahtelee hauskasti suussa. Koululainen on ollut tuotteesta mielissään. Olen tässä hiljalleen kerännyt tarvittavia tuotteita tulevaa vauvaa varten ja hänelle D-vitamiini annetaankin tippojen muodossa eli Devisol Dropsit odottavat tallessa keväällä saapuvaa pienokaista. Jokainen meidän perheessä käyttää D-vitamiinia saantisuositusten mukaan ja on tärkeää noudattaa vuorokausiannostuksia eikä herkutella vitamiinia kuin karkkia.

Rutiinit D-vitamiini

Ennen rutiinit rasitti, nykyään ne ovat arkipäivää

Olin aikanaan todella rutiinikammoinen, mutta hiljalleen lisääntyvien lasten ja vähentyvän ajan myötä olen oppinut pitämään niistä. En edelleenkään kellota meidän arkeamme minuutilleen, mutta turvaan perusasioissa tuttuihin toimintamalleihin. Rutiinien myötä ei tarvitse enää vihellellä seinille, kun neuvolassa kysytään onko lapset saaneet säännöllisesti vitamiineja. Haluan itse taata lapsillani riittävän D-vitamiinin saannin, mutta olihan se kieltämättä yksi muistettava asia lisää ennen kuin opin sitomaan sen tuttuun rutiiniin.

Onko teidän perheessä selkeät rutiinit toistuvien asioiden ympärillä? Oletko kokenut rutiinien helpottavan arjen sujumista ja asioiden muistamista?

Devisolin tuotteita voit ostaa apteekeista ja verkkoapteekeista Suomessa. Devisol Pop maksaa esimerkiksi alle 10 euroa ja muut 16-20 euroa.

NYT VOIT OSALLISTUA ARVONTAAN 04.01.2021 KLO 23:59 ASTI. 

Palkinto: (arvo n. 28€)
1 paketti Devisol POP
1 paketti Devisol Mustikka 20mikrog 200tabl

Kommentoi kommenttikenttään, minkä makuisen D-vitamiinin sinä suunnittelisit ja muista jättää sähköpostiosoitteesi. Arvonnan voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse.

Arvonnan säännöt: AVAA

Otavamedian tietosuojaseloste: AVAA

 

seuraa myös @operaatioaiti

Kommentit (74)

Raikkaan smoothien makuinen, jossa olisi vivahteita mangosta, päärynästä ja inkivääristä. Joku kirpsakan marjainenkin olisi maistuva.

Oikeastaan mikä tahansa maku, joka ei olisi niin teennäinen ja esanssinen mitä jotakuinkin kaikki maistamani d-vitskut on 🙈 Punaherukka, puolukka tai karpalo olis aika jees 😁

Persikka ja passionhedelmä 😍

Mustikka kuulostaa hyvältä, maistuis varmasti lapsille!

Vesimeloni tai karhunvatukka 😍

Vesimelonin tai kirsikan makuinen olis ihana! 😍

Kiiwin makuinen olisi aika jännä 😉

Kiiwin makuinen olisi aika jännä 😉

Banaani,Meillä selkeät rutiinit aamu palan jälkeen hampaitten pesu ja D vitamiini ja fluori tabletti ja iltapalan jälkeen hampaitten pesu ja fluoritapletti ja ruuan jälkeen aina fluoritabletti

Vaahtokarkin makuinen 😁👍

Passionhedelmä olisi ihana! 😅

Päärynä-Suklaa olisi minun makuun!!

Päärynän ja suklaan sekoitus olisi mun makuun!

Samalle kuin se Sanasol-neste eli appelsiini, se oli lapsena parasta!

Voin sanoa , että kolme lasta viiteen vuoteen oli. Vannoin silloin ja vannon nytkin kahden lapsen mummona että selkeä päivärytmi ja tarkat rutiinit luovat turvan.
Ilman sitä elämä menee hullun myllyksi😂

Sitruuna

*voittokommentti* (arvonta)

Piparmintussa/mintussa luulisi olevan tarpeeksi ytyä. 🙂

Granaattiomena! Rauhallista joulua teidän perheelle ❤️

Ehdottomasti lintti-vadelma -yhdistelmä.

Jäätelöstä tuttu mango-meloni! 🙂

Päärynä voisi olla kiva. 🙂

Sitruuna ja omaan mieleen ois suolainen kinuski 🙂

Jos uus maku pitäs kehittää vois makuna olla piparminttu😋

No minä joka voisin elää pelkällä suklaalla suunnittelisin tietysti suklaan makuisen d-vitamiinin. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X