Kettu pilleistä + ohje

Kun himmelikausi oli kuumimmillaan, ostin pillihimmeleitä himmelitarkoitukseen. En ehtinyt tehdä kuin yhden pikkuhimmelin, kun aloin pohtia, voisiko jotenkin himmeleitä ja origameja yhdistää. Testailujen jälkeen syntyikin nuottipapereista tehdyistä pilleistä origamilintuja jäljittelevä lintunen, johon ohje löytyy uusimmasta Ihana-lehdestä 2/2019. Huomiseen, sunnuntaihin 10.3. asti, voi muuten osallistua pitämiini arvontoihin, joissa voi voittaa tuon Ihana-lehden itselleen. Arvonnat löytyvät instagramistani sekä facebook-sivultani. Käykää osallistumassa!

Ketut voi laittaa vaikka oveen kranssin paikalle.

Lintusta ennen kuitenkin kyhäsin pienen ketun pilleistä. Vilautin tätä instastooreissa ja sillehän tuli oitis kysyntää. Muokkasin ketusta isomman, vaikkapa oveen sopivan, ja samalla tein teillekin ohjeen siihen. Siispä tässä teillekin ohje pillikettuun.

Tarvitset
Paksuja pirtelöpillejä (esim. Ikea)
Rautalankaa
Helmen

Tee ketun molemmat puolet samalla kertaa valmiiksi.

Tässä pilliketussa on käytetty Ikean paksuja pirtelöpillejä. Ketusta tulee oikein toimiva myös himmelipilleistä, kun kuvassa näkyvät mitat puolittaa. Pirtelöpillejä kului tähän kettuun 7-8 kappaletta. Pujottele kuvan mukaisessa järjestyksessä kettu valmiiksi. Pujota viimeiseksi helmi nenäksi paikalleen. Ketun ilme muuttuu hieman sen mukaan, miten pillit asettuvat toistensa kanssa.

Kokonainen rivi kettuja. Ring-ding-ding-ding-dingi-dingi-ding.

Nämä pilliketut matkustavat lasten huoneiden oviin. Ainakin esikoinen oli jo kovin ihastunut pinkkiin tapaukseen! Tämänhän voisi aivan hyvin askarrella myös lapsen kanssa. Pienemmät toki tarvitsevat apua pillien oikeanmittaiseksi leikkaamisessa, mutta isommalta se sujuu varmasti itsekseenkin.

Nuottipapereista tehty lintu erottuu nätisti hirsiseinästä.

Tässäpä vielä kuva tuosta kertomastani himmelilinnusta vanhempieni mökillä. Aika söpö sekin, eikös!

Mukavia askarteluhetkiä!

Anni

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Kiva kuulla 🙂

Avatar

Kiitos selkeästä pilleistä tehdyn ketun -ohjeesta! 💗 tätä täytyi heti kokeilla, ja kehystää tauluksi.☺️ Ihanaa alkanutta viikkoa!🌼

Avatar

Kuulostaapa kivalta suunnitelmalta <3

Avatar

Huomasinkin tämän ohjeen Ihana-lehdestä. Ajattelin, että voisin noita kettuja koittaa omien pikkuoppilaideni kanssa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä