Yleinen 4.4.2015
TEKSTI Johanna

Allerginen Milo

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kahden lapsen kanssa ei tule koskaan tylsää, sillä aikaa tylsyyteen ei ole. Meidän arjessa on ollut jo kauan selkeä rytmi, vaikka Milo vielä pieni onkin. Milo ottaa päivän aikana kolmet päiväunet tai neljät siinä tapauksessa jos pitkät unetkin ovat olleet vain puolen tunnin mittaiset. Milo nukkuu päiväunensa ulkona vaunuissa ja vaunuja on käytävä edelleen usein heiluttamassa pitkien unien aikaan ja Milon pitkät unet ovat kaksi tuntia, joskus harvoin kolme, muut unet ovat tasan puolen tunnin mittaiset ja ne riittävät. Amalia oli prikulleen samanlainen päiväuninukkuja, joten totuttu on.

Kikatus

Kikatus

Milo on kova poika hymyilemään ja jokeltelemaan. Milolla tuntuu olevan jo kova kiire päästä liikenteeseen, mutta sentään vielä ryömimään ei olla lähdetty. Hurjaa miten kiire tällä pikkumiehellä onkaan.

Silmät suurina

Silmät suurina

Kovasti on hauskaa

Kovasti on hauskaa

Ja muuttuu vaan hauskemmaksi!

Ja muuttuu vaan hauskemmaksi!

Kävin Milon kanssa tällä viikolla lääkärissä allergia-asioissa, kun oma oloni oli hieman hukassa. Milon uusin allergian kohde on puhdas riisi, täysjyväriisiä pystyn syömään, mutta puhdasta riisiä hän ei siedä. Tein riisimaidosta riisipuuroa ja sain Milon todella kipeäksi. Koen aina huonoa omaatuntoa, kun syön jotain väärää, mutta kokeilemallahan tämä käy. Nyt pääsiäisen aikaan kokeilin omaan ruokavaliooni kauraa ja se näyttäisi sopivan, ai että miten kaurapuuro maistuikaan hyvälle. Myös bataatti sopii ja se käy perunan tilalle, kun peruna ei sovi. Bataatilla aloitamme sosekokeilut, jotka lääkäri suositteli aloittelemaan jo neljän kuukauden ikäisenä.

Lääkäri laittoi Milolle lähetteen Lohjan lastenpolille maitoaltistukseen, sillä lääkärin mielestä on hyvä katsoa Milolle sopiva maito jo hyvissä ajoin etukäteen, vaikkei sitä koskaan edes tarvitsisi aloittaa. Sopivan maidon löytäminen ei ole välttämättä helppoa ja altistus tulee olemaan lapselle varmasti raskas. Se on kuitenkin tehtävä, sillä jos imetys jossain kohdin yhtäkkiä loppuu, niin olemme pulassa, sillä sopivaa maitoa tuskin löytyy ihan noin vain.

Korvike maitoihin siirtyminen pelottaa minua, sillä olemme pärjänneet imetyksellä kuitenkin aika hyvin lukuunottamatta tätä viimeisintä allergisoivaa riisiä. Milo on aika tyytyväinen päivisin ja yöt menevät hyvin. Milon iho on usein siisti eikä se ole ollut kertaakaan rikki. Korvike suo voi olla upottava tai sitten hyvä maito löytyy helposti. Mutta mitäs jos Milo allergisoituu sillekin.

Vielä jaksan oikein hyvin tätä imetysdieettiä ja itsekuria riittää, kun on hyvä motivaattori. Kun lapsi voi hyvin tiedän syöneeni oikein ja se tuntuu todella hyvältä. Painoni on tottakai tippunut, mutta ei vielä liikaa. Maitoa tulee edelleen hyvin, liikaakin monesti, joten maidon riittävyyden kanssa ei ole ongelmia, vaikka ruokavalio onkin tiukka. Johnny on kokkaillut minulle erikoisruokia, joskus ruuat ovat hyviä, mutta joskus aikamoista kuraa. Ruuat olisivat tietysti parempia, jos mausteita ja sallittuja ruoka-aineita olisi enemmän. Rakastan ruokaa ja usein kaipaan ja huomaan ajattelevani kiellettyjä ruokia, mutta tiedän ettei tämä kestä ikuisuuksia vaan vain hetken aikaa.

Mä oon söpö!

Mä oon söpö!

Hyvin mä oon kasvanut, vaikka allerginen olenkin!

Hyvin mä oon kasvanut, vaikka allerginen olenkin!

Milo on todella huomionkipeä ja tykkäisi koko ajan seurustella tai vaihtoehtoisesti olla sylissä. Hän ei pidä siitä, että äiti lähtee näkyvistä ja äiti onkin hurjan hurjan tärkeä. Välillä kun Miloa itkettää kovin niin äidin syliin päästyään hän rauhoittuu heti.

Milo ja äiti hassuttelevat

Milo ja äiti hassuttelevat

IMG_5034

IMG_5035

IMG_5036

Siskon jutut on Milosta hauskoja. Amalia alkaa aina puhumaan Milolle vauvakieltä, vaikka olen yrittänyt sanoa Amalialle, että hän voi puhua Milolle ihan normaalisti.

Kerrossängyssä. Amalia alapedissä, vauvat ylhäällä

Kerrossängyssä. Amalia alapedissä, vauvat ylhäällä

Amalia kattoi herkullisen viikonloppuaamupalan

Amalia kattoi herkullisen viikonloppuaamupalan

Myös Nuuskulle kuuluu hyvää, sillä koira on viimein saanut kipsin jalastaan, kyllähän se jo tammikuusta asti hänellä olikin. Koipi tuntuisi olevan kunnossa ja hyvä niin. Toivotaan, että Nuuskun vastoinkäymiset olisivat taas hetkeksi tässä. Nyt koiruli joutuu ottamaan joka päivä pitkän aikaa nivelrikkoon lääkettä ja se maistuu ilmeisen kamalalle. Nuusku on kuitenkin elämänsä kunnossa ja hänestä kuoriutui trimmauksen ja pesun jälkeen ihan uusi koira. Amaliasta Nuusku on nyt ihan hassun näköinen pikkukoira.

Kuvasta ei ehkä välity se, että Nuusku on elämänsä kunnossa, mutta on se, nyt on iskenyt vaan vähän väsy! ;)

Kuvasta ei ehkä välity se, että Nuusku on elämänsä kunnossa, mutta on se, nyt on iskenyt vaan vähän väsy! 😉

Johnnyn kanssa olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä ja on ollut ihana vain kölliä iltaisin rakkaan aviomiehen kainalossa ja katsella hauskaa yhteistä sarjaa, jota olemme alkaneet Netflixistä katsoa. Sarjan nimi on Moderni perhe ja sen huumori uppoaa meihin molempiin, suosittelen!

Nyt olemme viettäneet pääsiäislomaa ja Johnny on ollut koko viikon kotona, sillä hänellä on talviloma. Postailen lomamme kuulumiset myöhemmin!

IMG_5061

IMG_5060

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Kiitos Rae <3 <3 Kiva kuulla, että myös siellä fanitetaan Modernia perhettä, se on ihan huippu! 🙂
Mukavaa kevättä sinnekin ja ihanaa lauantaipäivää, sillä aurinkoa on luvassa!

1 vastaus

Ihana hymy! ^^

1 vastaus

Kiitos <3 <3

1 vastaus

Sopiva korvikemaito on hyvä löytää ajoissa siksikin, että ovat tuhottoman kalliita. Kela korvaa maidosta toki osan, mutta vasta sitten, kun on koneistossaN korvauspäätöksen tehnyt. Maitoa ei siis korvata takautuvasti, kuten monta muuta asiaa, ja päätöksen saamiseen ulos kelan koneistosta voi mennä monta viikkoa. Kannattaa siis lähteä ajoissa liikkeelle.

Näitä ”maidottomia maitoja” oli ainakin ”ennen vanhaan” kolmea eri tyyppiä. Meillä on kolme lasta, joista jokaiselle on sopinut noista kolmesta vaihtoehdosta eri vaihtoehto kuin sisaruksille. Nuorimmalle sopi vain se kaikkein kallein, aminohappopohjainen maito, jolle kukaan ei voi olla allerginen.

1 vastaus

Jep olenkin lukenut tästä korvaushommasta! Kiitos kommentistasi.

1 vastaus

Kyllä on suloinen pieni poika <3. Oletko kuullut että fb:ssä on monenlaisia ryhmiä, esim. imetyksen tuki, josta itse olen oppinut monia juttuja joita en tiennytkään, vaikka imetys on sujunut kuopuksen kanssa ihan hyvin. Imetysdiettaajista löytyy myös ryhmä, josta saattaa saada vertaistukea ja -tietoa. Kannattaa varmaankin liittyä siihen kun aihe liittyy teihin aika läheisesti. Ihanaa pääsiäisen aikaa!

1 vastaus

Kiitos Sarjuska <3 Olen päässyt liittymään tuohon imetyksen tuki ryhmään ja myös suolioireisten lasten ryhmään, täytyy laittaa pyyntö tuohon imetysdiettaajat ryhmään, se olis varmasti kullanarvoinen ryhmä nyt, kiitos vinkistä! <3

1 vastaus

Mistä nuo leikkiruuat on ostettu? Kivan värikkäitä, yleensä ku nuo leikkiruuat on niin typerän näköisiä.

Poika on ihan isänsä näköinen 🙂

1 vastaus

Nuo pehmeät ruuat ovat Ikeasta ja kakku on leikkien lelut kutsuilta, muoviset ruuat ovat Citymarketista, tulivat sellaisten ostoskärryjen mukana, jotka Amalia sai synttärilahjaksi pienenä 🙂
Monet sanovat, että meitin lapset ovat ihan isänsä näköisiä, temperamentti tuleekin sitten äidiltä eikä isän rauhallisuudesta tunnu olevan kummallakaan lapsella tietoakaan 😉

1 vastaus

Ihanan suloinen poika. Sai jopa lukijan hymyilemään.
Pakko udella…mistä toi tähti matto on? 🙂

1 vastaus

Voi kiitos, ihana jos pikkuinen sai hymyn sun huulille <3 Tähtimatto on Sotkasta!

1 vastaus

Milo on hurmaava pikkuprinssi hymyineen kaikkineen! 🙂
Toivotaan että teillä ruokajutut alkaa pian sujua, kovin päättäväisen oloinen olet ainakin 🙂

Moderni Perhe on oma lempisarja myös, saa aina nauramaan!
Mukavaa kevättä teille ja aurinkoisia päiviä! 🙂

1 vastaus

Kiitos Rae <3 <3 Kiva kuulla, että myös siellä fanitetaan Modernia perhettä, se on ihan huippu! 🙂
Mukavaa kevättä sinnekin ja ihanaa lauantaipäivää, sillä aurinkoa on luvassa!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: