Yleinen 14.4.2016
TEKSTI Johanna

Amalian kahdeksas laserhoito

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Amalia pääsi pitkästä aikaa laserhoitoon tämän kuun alussa. Huomenna hoidosta tulee jo kaksi viikkoa ja iho alkaa olla paranemaan päin. Tällä kertaa Amalia ei olisi halunnut lähteä hoitoon, sillä hän muistaa hoidon aiheuttamat pilkut eikä pidä niistä yhtään. Amalia kuitenkin ymmärsi, kun juttelimme hoidosta eikä paikan päällä ollut asian suhteen mitään ongelmia. Tipan laittoa neiti seurasi tarkkaavaisena ja kertoi ennen nukahtamista toivovansa saada nähdä prinsessaunia.

Amalia

Amalia

Näin neljän vanhana erilainen ulkonäkö on alkanut mietityttämään enemmän ja Iida serkulleen Amalia tokaisi olevansa ruma. Tämä raastoi äidin sydäntä ihan hirmuisesti, sillä koskaan Amalia ei ole sanonut itseään tai ketään muutakaan rumaksi. Iida reagoi tähän aivan hellyyttävällä tavalla pyytäen äitiään piirtämään hänenkin kasvoille sekä kaulalle samanlaisia tummia pilkkuja.

Amalia

Amalia

Seuraava laserhoito on syksyllä ja nyt odotellaan, että iho paranee täysin ja saamme nähdä kuinka hyvin tuliluomi vaaleni tällä kahdeksannella kerralla.

Amalia

On se reipas tyttö! Mukavaa iltaa kaikille

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (27)

Hei, olen nyt joitain blogitekstejä lukenut ja minusta on ollut mielenkiintoista seurata teidän elämäänne. Amalia on hurjan suloinen ja kaunis tyttö. Ikävää, että hän on alkanut kokea ulkonäköpaineita. Olen kuitenkin ilolla seurannut ja ihailen teitä vanhempina. Nykyaikana törmää aina vain harvemmin vanhempiin, jotka viitsisivät panostaa lastensa kasvatukseen ja hyvinvointiin. On ollut hienoa lukea Amalian kehityksestä ja kasvusta.

Toivotan teille aivan mahtavaa loppukevättä ja alkavaa kesää. Tsemppiä kovasti myös!
1
1 vastaus

Voi Amalia <3 Reipas tyttönen ja kaunis niin sisältä kuin ulkoa! Niin karua, että jo noin pieni joutuu ajattelemaan ulkonäköään :/
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Kerro valloittavan kauniille pienelle Amalia tytölle paljon terveisiä. <3 Amalian tuliluomi on vaalentunut tosi paljon, sitä ei edes enää huomaa kun lueskelee blogiasi. Mukavaa kevättä teille! 🙂 kurjaa että Amalia kokee pilkut rumana, josko yrittäisitte sanoa niiden olevan vain kauneuspilkkuja… niitä tulee silloin kun on oikein kaunis tyttö, onneksi pilkut kuitenkin lähtevät ja tuliluomi taas vaalenee. 🙂 Ihana Amalia! Hän on kyllä niin kaunis tyttö!
0
1 vastaus

Kerron juu <3 Kiitos nanna kauniista kommentistasi <3 Ihanaa kevättä sinne myös! 🙂
0
1 vastaus

Voi Amalia-raasua, on se varmasti rankkaa, kun kasvoihin ilmestyy yhtäkkiä valtavasti tummia pilkkuja :/ Kovin moni ei hänenlaillaan kestäisi sairaalahoitoja ja tuliluomia, joten ehkäpä Amalia sai ne juuri siitä syystä – koska on vahvempaa tekoa, kuin moni meistä. Tsemppiä koko perheelle ja etenkin Amalialle <3
0
1 vastaus

<3 Kiitos <3 <3
0
1 vastaus

Amalia on kaunis lapsi <3 terveiset reippaalle tytölle, ja ihanalle perheellenne =)
0
1 vastaus

Kiitos ihana <3 <3
0
1 vastaus

Voi Amalia ? Kerro hänelle että hän on todella suloinen ja kaunis tyttö. Vain kaikista erityisimmillä tytöillä on kasvoissa kauneuspilkkuja! ? Tsemppiä reippaalle Amalialle!
0
1 vastaus

Awww kiitos ihana <3 <3
0
1 vastaus

Amalia on ihana ja kaunis tyttö. Nyt täytyy vain valaa uskoa tyttöön, että hän on ihana, kaunis ja suloinen juuri omana itsenään. Hän on ihana ja kaunis sen takia, että hän on hän. Tuliluomi on vain yksi piirre hänessä, mutta ei määrittele koko tyttöä. Yhdellä on musta tukka, ja toisella vaalea tukka, yhdellä musta iho ja toisella vaalea, ne ovat vain kehon ominaisuuksia.

Jokainen äiti voisi muistaa myös sen, että oman lapsen itsetuntoon ja käsitykseen itsestään, vaikuttaa myös se miten äiti puhuu itsestään. Jos äiti puhuu itsestään rumana/lihavana/kamalana yms. negatiivista, niin lapsikin saa sen kuvan, että omaa itseään ei voi arvostaa / pitää kauniina. Äidin siis pitää arvostaa ja tykätä itsestään, jotta lapsikin oppii pitämään itsestään.

Mun tytöllä (Amalian ikäinen) on mansikkaluomi vasemman kulmakarvan alla. Tosin aika pieni sellainen. Siihen on tosi harva kommentoinut mitään. Ilmeisesti joko sitä ei ole huomattu tai sitten kukaan ei kehtaa. Muutama lapsi on kysynyt, joko meiltä aikuisilta tai tytöltä, että oletko satuttanut silmäsi johonkin. Sitten olen kertonut, että se on mansikkaluomi, joka on ollut tytöllä vauvasta asti ja luultavasti häviää jossain vaiheessa. Tytöllä ei ole vielä hävinnyt, vaikka siis 4 vuotta. Ilmeisesti yli puolella niillä, joilla on mansikkaluomi, niin se häviää 4 vuoteen mennessä. 10 vuotiailla ilmeisesti enää 10 % on mansikkaluomi jäljellä. Sitä odotellessa. 🙂
0
1 vastaus

Kiitos kauniista kommentistasi <3 <3
Tuo on tosi tärkeää miten äiti puhuu itsestään, en koskaan puhu omasta ulkonäöstäni negatiivisesti lasten kuullen!
Meillä Milolla on alkanut haaleta mansikkaluomi niskasta, luultavasti lähtenee pois kokonaan, aika näyttää tosiaan 🙂
0
1 vastaus

Hei.Omalla tyttärelläni on myös sama luomi kasvoissa.Hoidettiin Helsingissä kun neiti oli 13.v. mutta ei vaalentunut tarpeeksi.Nyt tyttäreni on aikuinen 31.v. kahden lapsen äityliini.Hän on nyt käynyt hoidoissa Tampereella ja sai julkisen puolen maksusitoumuksen.Nyt hänen tuliluomi on selkeästi hoidoissa vaalentunut.Onneksi on lääketiede jo siitä Helsinki keikasta mennyt eteenpäin ja hoidot parantuneet.Se on tuo luomi kova paikka lapselle kun kouluun menee ja kaikki siitä huomauttelee ja kyselee,pitää olla vahva että sen paineen kestää.Kaikkea hyvää pienelle tyttöselle ja perheelle.Toivon sydämestäni että luomi teilläkin vaalenee pois.
0
1 vastaus

Hei <3 Kiitos kovasti, kun kommentoit <3 Mahtavaa, että hoidot purevat hyvin aikuisiälläkin! Terkkuja tyttärellesi ja kaikkea hyvää teille! <3
0
1 vastaus

Remember, beauty is inside. Amalia has a good heart and a lovely bubbling personality. That is what matters in life.
0
1 vastaus

<3 <3 <3
0
1 vastaus

Voihan! A on uskomattoman kaunis lapsi. <3
Ja hänellä on myös hurjan fiksunoloinen serkku.
0
1 vastaus

Kiitos Ida <3 <3 Tytöt ovat niin <3
0
1 vastaus

Voi että…Ei ulkonäköhuolien pitäisi todellakaan kuulua lapsuuteen :/ Hirmuisesti tsemppiä Amalialle tähän päivään ja tuleviin laserhoitoihin, sekä teille vanhemmille voimia ja viisautta löytää oikeat sanat vaikeinakin hetkinä <3
0
1 vastaus

Kiitos bansku kommentistasi <3 <3
0
1 vastaus

Aurinkoiset terkut Amalialle ja teille kaikille 😀 Amalia on todella nätti tyttö ja niin reipas ja mukava ! Kuten myös Milokin. Ja todellakin hyvä idea tuolla jollakin kirjoittajalla että kertokaa Amalialle että ne on kauneuspilkkuja, ja tuliluomihan on tosi paljon jo vaalentunut. Ihania kevät päiviä teidän perheelle !
0
1 vastaus

Kiitos ihana <3 <3 Ihania kevät päiviä sinne myös! <3 🙂
0
1 vastaus

Amalia on pilkkunsa ansainnut 🙂 Hän on niin kuin pieni leopardi, suloinen ja rohkea!
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Jossain vaiheessa lapset alkavat kiinnittää huomiotaan ulkonäköön,vaikka aiemmin eivät olisi mitenkään noteeranneet esim erilaista ihonväriä, fyysistä- tai kehitysvammaa tai edes eri kieltä. Käsitys kauneudesta ja rumuudesta alkaa muodostua.Emme voi eliminoida tv:n tai muun median vaikutusta kauneusihanteiden syntyyn, eli juuri siihen stereotyyppiseen kauneuteen, jota mm. lasten suosikkihahmot edustava.Prinsessat ovat harvoin pullukoita, rillipäitä tai pyörätuolissa istuvia…Me vanhemmat voimme vain omilla arvostukellamme, puheillamme ja esimerkillämme opetttaa lapsillemme laajempaa kauneuskäsitystä ja erilaisuuden hyväksymistä ja arvostamista. Minusta te olette vanhempina erinomaisen kannustavia ja hyviä, ja onnistuneet kasvattamaan Amaliasta fiksun ja tasapainoisen pikku neitosen.Samaa voi sanoa IIda-serkusta:) Harmittavaiset pilkut onneksi vaalenevat- eivätkä ne todellakaan saa nättiä Amaliaa rumaksi.Nimim. Banskun kommentti ylempänä on niin totta. Ihanaa kevättä koko perheelle.
0
1 vastaus

Oi miten kaunis kommentti, kiitos Eija <3 <3 Ihanaa kevättä sinne myös! <3 🙂
0
1 vastaus

Hei, olen nyt joitain blogitekstejä lukenut ja minusta on ollut mielenkiintoista seurata teidän elämäänne. Amalia on hurjan suloinen ja kaunis tyttö. Ikävää, että hän on alkanut kokea ulkonäköpaineita. Olen kuitenkin ilolla seurannut ja ihailen teitä vanhempina. Nykyaikana törmää aina vain harvemmin vanhempiin, jotka viitsisivät panostaa lastensa kasvatukseen ja hyvinvointiin. On ollut hienoa lukea Amalian kehityksestä ja kasvusta.

Toivotan teille aivan mahtavaa loppukevättä ja alkavaa kesää. Tsemppiä kovasti myös!
1
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: