Yleinen 26.10.2015
TEKSTI Johanna

Aivan ihana vertailu entisajoista nykyaikaan

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Oma lapsuuteni oli aivan ihana. Sain elää rakastavien vanhempien ja sisarusten ympäröimänä. Myös isovanhemmat, tätini ja serkkuni olivat iso osa elämäämme. Elelimme rivitalossa, jossa asui paljon lapsiperheitä. Kotipihan hiekkalaatikolta löytyi aina ystäviä, niin lapsille kuin aikuisillekin. Muistan aina kuinka taloyhtiössämme pidettiin kesäjuhlia autotallissa ja aikuiset pistivät jalalla koreaksi meidän muksujen leikkiessä.

Minä kaipaisin juuri tätä enemmän nykypäivään, yhteisöllisyyttä. Toivoisin, että pitäisimme yhtä naapureiden kanssa samaan tapaan kuin ennen vanhaan. Kuitenkin näin neljän vuoden aikana rivitalossa asuneena olen saanut pettyä tähän yhteisöllisyyteen pahasti, eihän naapureita juuri edes näe eikä kaikki vaivaudu edes tervehtimään. Itse olen erittäin avoin ihminen ja aika hölösuu, joten kammoksun tätä nykypäivän erakoitumista.

Ohhoh nyt män muija nurin ;)

Ohhoh nyt män muija nurin 😉

Isin sylkyssä läksyjen tekoa <3

Isin sylkyssä läksyjen tekoa <3

Olen pyrkinyt antamaan omille lapsilleni aika pitkälti samanlaisen lapsuuden kuin itselläni on ollut. Äitini kommentoikin usein, että me elämme paljon samaan tapaan kuin meidän lapsuudenkodissa aikoinaan. Haluan, että lapseni saavat elää ihan tavallista rauhallista elämää ja sellaisena turvallisena muistan omankin lapsuuteni. Rakkautta ei voi olla koskaan liikaa <3

Rakkaimmat <3

Liberon Throwback-vertailukoneen avulla sain fiilistellä omaa ja Milo vauvani lapsuutta. On se elämä 1985 vuonna ollut hieman erilaista kuin viime vuonna eli Milon syntymävuotena. 1985 lanseerattiin ensimmäinen all-in-one –vaippa, jossa oli teipeillä varustetut siivekkeet. Tämä lanseeraus oli iso askel vaippateknologian kehityksessä. Aika hienoa varmasti, vaikka tänä päivänä tietysti teipit tuntuvat itsestäänselvyyksiltä.

Saimme Liberolta yhden vanhanaikaisen vaipan ja Johnny sai kunnian pukea sen Milon päälle. Vaippa oli hyvinkin erilainen kuin tämän päivän teippi- ja housuvaipat.

OMG mikä tää on?

OMG mikä tää on?

Milo katselee ja miettii ei kai toi mulle tuu?

Milo katselee ja miettii ei kai toi mulle tuu?

No mutta lähettiks ne jotain sullekin, Johanna?

No mutta lähettiks ne jotain sullekin, Johanna?

Aaaa vaipan imuosa vai..

Aaaa vaipan imuosa vai..

Vanhanaikaisen vaipan laittoa!

Vanhanaikaisen vaipan laittoa!

Sidonta muovisilla suikaleilla yhteen!

Sidonta muovisilla suikaleilla yhteen!

Ei se nyt ihan mennyt niinkuin piti, kun vaipura jäi matkan varrelle!

Ei se nyt ihan mennyt niinkuin piti, kun vaipura jäi matkan varrelle!

Laita itelles se!!

Laita itelles se!!

Nykyajan vaipat ovat hieman eri tekoa. Libero Touch -vaippa on uusinta vaippateknologiaa vuonna 2015 ja vaippa on ihan ihmeellisen pehmeä.

Libero Touch -vaippa

Libero Touch -vaippa

On tän vaipuran kanssa mukava touhuta!

On tän vaipuran kanssa mukava touhuta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1985 vuonna vauvoja saapui maailmaan reilut 5000 enemmän kuin Milon syntymävuonna eli vuotena 2014. Lastenvaunut olivat aika käheitä, kun olin vauva ja serkullani oli nykypäivänä juurikin tuollaiset entisaikojen ihanuudet vauvallaan.

Äiti ja isi kinastelivat aina kumpi saa työntää minua vaunuissa ja niinpä he tekivät kompromissin, toinen sai työntää kaupalle ja toinen sitten takaisin <3

Äiti ja isi kinastelivat aina kumpi saa työntää minua vaunuissa ja niinpä he tekivät kompromissin, toinen sai työntää kaupalle ja toinen sitten takaisin <3

1985 minä köllin näissä vaunuissa!

Vertailukoneen antamaa puista lentokone lelua en muista nähneeni lapsuudessani. Ehkä lentokoneet eivät olleet mieleeni, sillä olin kova tyttö leikkimään nukeilla aivan kuten Amaliakin.

Viimeiseksi vertailukuvaksi ilmestyi 1985 vuoden Jenkki purukumi paketti ja nykypäivän vadelman makuinen purkkapussi. Hyvin muistui mieleen tämä pieni oliko viiden purukumin paketti ja huulilleni levisi hymy ja ihana haikeus omaa lapsuutta kohtaan.

Tämä testi oli aivan ihanan nostalginen ja sai ainakin minut hyvälle mielelle. Pitääkin piipahtaa joku päivä äitini luona ja ottaa vanhat valokuvat esille ja katsella niitä yhdessä oman tyttäreni kanssa. Käykää ihmeessä tekemässä tämä kiva testi Liberon sivuilla ja pääsette vertailemaan oman lapsuuden juttuja tämän päivän lasten juttuihin. Testiin pääset painamalla tästä.

Jakakaa hauskaa testiä instagramissa käyttämällä hastagia: #liberothrowback

Mitäs tykkäsitte testistä?

Postaus toteutettu yhteistyössä Liberon kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (20)

Oiiih, kiitos valtavasti!! <3
0
1 vastaus

Hei mä muistan kun synnyit ja meillä oli noita pitkula vaippoja mitkä laitettiin muovilla kiinni sitten ne muovit oli ämpärissä likoomassa kunnes pesin ne 🙂
Onneksi kesällä 1986 aloin käyttämään sinulla liberon teippivaippoja mitkä oli tosi kalliita mutta niitä ostin sinulle koska en halunnut enään niitä muovi vaippoja 🙂
Ihana kehitys alkoi juuri noihin aikoihin lasten vaate ja tavara rintamalla!
Ja minähän olin ihan intona kaikkeen ihanuuteen mitä silloin sai =)
Ihania muistoja….täällä niitä kuvia on ”muutama” albumi 🙂
0
1 vastaus

Voi äiti <3
0
1 vastaus

Voi vitsit tota Milon ilmettä! Nauroin ihan vedet silmissä. Hämärästi muistan nuo sidottavat vaipat. ?
0
1 vastaus

Melkonen kuva joo 🙂
0
1 vastaus

Ps. Olen syntynyt 82 ja mulle tuli sama vaippa, jenkki… ?
0
1 vastaus

Kummaa…
0
1 vastaus

Oon lukenu sun blogia nyt kaks vuotta ja edelleen hymyssä suin luen ja ootan sun uusia postauksia. Ihanaa kun vielä on olemassa ihan tavallisia tasapaksuja ihmisiä joilla kaikki ei oo kokoajan ruusuilla tanssimista mutta silti jaksaa porskuttaa eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta. Oot kyllä niin positiivinen ihminen ja sulla on aivan ihanat lapset ja mies. Amalia ja Milo ovat molemmat tosi söpöjä 🙂 Mukavaa loppusyksyä ja alkavaa talvea teille! 🙂
0
1 vastaus

Voi miten ihana kommentti Jansku, kiitos oikein kauniista sanoistasi <3
Mukavaa loppusyksyä sinnekin ja alkavaa talvea! <3
0
1 vastaus

Niin repesin tuossa ”Laita itelles se!” -kuvan kohdalla ;D Sulla on tosi mukava blogi, jota on helppo lukea kun tunnutte olevan niin jalat maassa -tyyppejä. Itselläni lapset tyttö 3,5v ja poika 9kk, joten helppo myös samaistua niihin arjen hyviin ja huonoihin hetkiin pienten lasten kotiäitinä.
0
1 vastaus

Mua nauratti kans tuo kuva 😉 Ihan on saman ikäiset lapsukaiset meille molemmilla <3 Kiitos kivasta kommentista! <3
0
1 vastaus

Olipa hassun hauska vertailu. Kylläpä on eroa sun ja Milon vauva-ajoilla. 😉 ja toi yhteisöllisyys on tosiaan yksi iso ero mikä on muuttunut.. ja ihmisten käyttäytyminen muutenkin. Kivoja kuvia Milosta. <3 Hymyileväinen ja menevä poika. 🙂 Tykkään tavastasi kirjoitella kuvien kera. Voisitko tehdä postauksen lastenhuoneesta jos teiltä sellainen löytyy? Tai lasten talvivaatetuksesta ja vaatekaapin sisältöä hieman kuvailla? Sitä olen haikeena jääny kaipailemaan, kun blogisi on parissa vuodessa muuttunut. Olisi tosi kiva. 🙂 Ihana on silti blogisi, kuvineen ja teksteineen. Perus kuulumis ja päivä kuvina postaukset minuu kiinnostaa eniten. 🙂 sitä tavallista arkea <3 Amelia on hurjan suloinen ja kaunis typykkä <3 Ja Milo suloisen vallottava poitsukka <3 Mukavaa loppusyksyä teidän perheelle. 🙂
0
1 vastaus

Kiitoksia allu <3 Mä oonkin noita lapsukaisten huoneita kuvannut aikaisemmin, Amalialla on oma huone ja Milo on meidän vanhempien kanssa! Lasten talvivaatteista on tulossa postaus pian 🙂
Kiitos postaus ideoista, laitan ne ylös 🙂
Mukavaa loppusyksyä sinne kans! <3
0
1 vastaus

Sinun lapsuus kuvassa olet aivan Amalian näköinen. 🙂
0
1 vastaus

Hihi hauska kuulla, kaikki aina sanovat, että molemmat lapset ovat aivan isänsä näköisiä! 🙂
0
1 vastaus

Kivoja kuvia lapsuudesta. Maisemat ovat muuttuneet ja puut
kasvaneet kuin myös me ihmiset ulkoisesti ja sisäisesti.
Saku näyttää joka äidin toivevävyltä!

Terveisin Anja
0
1 vastaus

Kiitos Anja <3 Hahhaaa Saku on kyllä komea ja kiva! 🙂
0
1 vastaus

Moi, voisitko kertoa Amalian laserhoidoista lisää? Milloin uusi ja onnistuvatko ne aina ikään kuin yhtä hyvin? Millaisia tuloksia tavoittelette?
0
1 vastaus

Moi! Voisin kirjoitella laserhoidosta tarkemmin, kun laitan kuvia ihon vaalenemisesta, kun iho on tämän viimeisimmän hoidon jälkeen parantunut!
0
1 vastaus

Hah! Aivan mahtavia kuvatekstejä! 😀 Itselläni ei ole lapsia, mutta blogisi on silti paras, jonka tiedän. Kirjoitat niin kivasti ja aidosti elämän iloista ja suruista. Kiitos!!
0
1 vastaus

Oiiih, kiitos valtavasti!! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: