Yleinen 26.1.2015
TEKSTI Johanna

Isyysloma

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Johnny oli kotona vauvan syntymän jälkeen neljä viikkoa. Tämä oli aivan luksusta, sillä varsinkin alkuun imetyshetket kestivät mahdottoman kauan ja vauva viihtyi rinnalla lähes kaiken aikaa. Johnny sai ottaa vastuun Amaliasta ja Amalia nautti isiltä saamasta huomiosta. Johnny tekee normaalisti pitkiä työpäiviä työmatkoineen, joten Amaliasta oli ihanaa kun isi oli kotona meidän kanssa. Normaalisti Johnny on kotona vasta puoli kuuden pintaan illalla ja Amalia on jo puoli kahdeksan maissa yöunilla, joten arkena aikaa isin kanssa touhuiluun ei juurikaan ole.

Alahuuli, vauva 8 päivän ikäisenä

Alahuuli, vauva 8 päivän ikäisenä

IMG_3567

Muija ehti hutasta itelleen ripsarit

Muija ehti hutasta itelleen ripsarit

Amalia kävi isyysloman aikana isänsä kanssa pari kertaa uimahallissa ja tästä tyttö tykkäsi valtavasti. Myös kahdenkeskisiä kauppareissuja he tekivät, vaikka useimmiten olimmekin kaupassa yhdessä koko perhe. Amalialle on aina tärkeää, että myös pikkuveli on mukana joka paikassa.

Pikkuveli on edelleen näin reilu kuukauden jälkeen Amalialle todella tärkeä eikä pikkuveljeen kohdistuvaa ilkeilyä ole ollut. Meitä vanhempia tyttö kokeilee ja kiukkuamista onkin joka päivä. Amalia ei ole ollut koskaan kova kiukuttelemaan ja näin vanhemmiten vielä vähemmän. Onneksi kiukunpuuskista selviytyminen on aika helppoa ja huomion saa aika kivasti käännettyä muualle, vaikkei ihan niin helposti kuin aikaisemmin, koska usein kiukunpuuskan aikana olen kiinni vauvassa ja tämähän sen kiukunpuuskan varmasti aikaan saakin.

Vähän piti päästä puristamaan pientä nenää

Vähän piti päästä puristamaan pientä nenää

Rakas pikkuveikka

Rakas pikkuveikka

Nuusku on ottanut tapansa mukaisesti lunkisti uuden tulokkaan saapumisen perheeseen. Nuuskukin vaatii tietysti huomiota ja hakee sitä usein juuri silloin kun imetän vauvaa selälläni sohvalla enkä pääse liikkumaan (imetän tässä asennossa siitä syystä, että maidontulo olisi maltillisempaa. Tämä on juuri se hetki kun Nuusku haluaa takapihalle raapien ovea vimmatusti pienen vinkumisen ja äänekkäämmän komentamisen avulla, ja tämäkös emäntää ärsyttää. Nuuskun korvien väliin ei mene pieni odota komennus vaan joudun usein ärähtämään hänelle, jotta kamala mölyäminen loppuu. Tottahan Nuusku saa päivän aikana huomiota, sillä hän hakeutuu usein lähelle, jotta pääsen häntä hellimään esimerkiksi kesken imetyksen. Iltaisin vauvan itkiessä Nuusku on rauhallinen ja omissa oloissaan, mutta välillä huomaan hänen katselevan vauvaa surumielisenä aivan niin kuin me vanhemmatkin. Tuntuu, että Nuuskukin on vauvasta yhtä huolissaan kuin mekin.

Nuuskukin rötvää

Nuuskukin rötvää

11 päivän ikäisenä

11 päivän ikäisenä

Vauvan koliikki jatkuu edelleen ja taustalla saattaa olla myös allergiaa. Imetyksen aikana tai heti sen jälkeen vauvan kasvot sekä kaula lehahtavat täyteen punaisia läikkiä. Olen jättänyt ruokavaliostani pois kaikki maitotuotteet ja tämä tuntui auttavan alkuun lehahteluun, mutta vatsavaivoja se ei poistanut. Olemme lueskelleet imetyksen aikaisista allergioista ja rajasin ruokavaliotani vielä hieman lisää. On kuitenkin tärkeää, että syön itsekin monipuolisesti ja olisikin mahtavaa saada ravintoterapeutti avuksi tähän hommaan. Lastenlääkärillä olemme myös käyneet, mutta eipä käynnistä juuri viisastuttu vielä tässä vaiheessa.

Olin hyvin tarkka raskaana ollessa etten syö mitään kiellettyä ja nyt vauvan synnyttyä tuntuu kurjalta rajata ruokavaliosta pois paljon niitä herkkuja, joiden syöntiä olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Imetin Amaliaa reilu vuoden ja haluan ehdottomasti imettää myös tätä vauvaa ja olen valmis tekemään paljon imetyksen onnistumiseksi, mutta äärimmäisyyksiin en aio mennä.

Torkuilla

Torkuilla

Pikkuveli heräilee

Pikkuveli heräilee

IMG_3709

Vähän teetä niin jaksaa taas!

Vähän teetä niin jaksaa taas!

Koliikista huolimatta vauva on valloittava tapaus ja päivisin tyytyväisempi, vaikkei häntä helpoksi lapseksi voikaan mihinkään vuorokauden aikaan sanoa, paitsi öisin. Me saamme siis onneksi nukkua ja vauva onkin nukkunut kivasti öisin. Viime yönä hän heräsi syömään yön aikana vain kahdesti, mutta usein vauva syö kahden-kolmen tunnin välein.

Tarkkaavaisena 15 päivän iässä

Tarkkaavaisena 15 päivän iässä

Koliikki-itku päättyy edelleen alkuyöstä ja tällä hetkellä koliikki-itkua ei ole ollut kolmeen iltaan, kiitos vyöhyketerapian. Päivisinkin pieni on saanut nukuttua paremmin, kun masussa on parempi olo. Vauva nukkuu päivisin vaunuissa ulkona, muutaman kerran hän on nukkunut jopa kaksi tuntia, mutta yleensä vain puoli tuntia. Lisäksi vauva nukkuu rintarepussa, hän rakastaa olla lähellä äitiä tai isiä, muualle vauvaa ei tällä hetkellä sitten saakaan nukkumaan, paitsi öisin. Toisen lapsen kohdalla sitä ei stressaa päiväunien suhteen, vaikka tottahan se olisi mukava jos vauva nukkuisi paremmin päivisin ja näin minulla jäisi enemmän aikaa Amalialle.

Leikkimatolla ensimmäistä kertaa

Leikkimatolla ensimmäistä kertaa

IMG_3735

Nyrkit suussa kun iski nälkimys

Nyrkit suussa kun iski nälkimys

Ja sitten leikkien jälkeen tulikin väsy

Ja sitten leikkien jälkeen tulikin väsy

Alahuuli imastu jälleen kadoksiin

Alahuuli imastu jälleen kadoksiin

Jessus, ei ollut helppoa ja liian kireä paketti tuli!

Jessus, ei ollut helppoa ja liian kireä paketti tuli!

Annan Amalialle aikaani niin runsaasti kuin suinkin pystyn, sillä se on meille molemmille tärkeää. Amalia kuitenkin ymmärtää hyvin sen, että pikkuveljellä on usein maha kipeä ja hän tarvitsee paljon äidin syliä.

Pelailua

Pelailua

Joulutorttujen tekoa

Joulutorttujen tekoa

IMG_3580

Kaikennäköisiä

Kaikennäköisiä

Johnnyn isyysloman aikana meillä ei käynyt juuri vieraita ja oli ihana tutustua uuteen tulokkaaseen rauhassa. Amalian syntymän jälkeen meillä kävi koko ajan vieraita ja lopulta väsyin siihen. Tällä kertaa halusin ehdottomasti olla itsekäs ja toimia toisin.

Ulkona ensimmäistä kertaa

Ulkona ensimmäistä kertaa

18 päivän ikäisenä ja pahasti kaljuuntuneena ;)

18 päivän ikäisenä ja pahasti kaljuuntuneena 😉

IMG_3771

Pikkupossu

Pikkupossu

Serkukset

Serkukset

Tädin sylkyssä

Tädin sylkyssä

Mitäs mielessä?

Mitäs mielessä?

Kulmien kurtistelija 21 päivän ikäisenä

Kulmien kurtistelija 21 päivän ikäisenä

Isyysloman aikana ulkoilimme Amalian kanssa vuoroin molemmat vanhemmat sekä tietysti myös koko perhe yhdessä. Pulkkamäessä meillä oli hurjan hauskaa ja tässä samassa mäessä olen laskenut koko lapsuuteni.

Ulkoilemassa

Ulkoilemassa

IMG_3815

Amalia pääsi ensimmäistä kertaa luistelemaan

Amalia pääsi ensimmäistä kertaa luistelemaan

IMG_3823

IMG_3825

Pulkkamäessä

Pulkkamäessä

IMG_3838

IMG_3850

Isillä ei selvästi ollut talvikenkiä kun huipulle kapuaminen oli jokseenkin hankalaa ;)

Isillä ei selvästi ollut talvikenkiä kun huipulle kapuaminen oli jokseenkin hankalaa 😉

Pikkuveli ei vielä päässyt rinteeseen

Pikkuveli ei vielä päässyt rinteeseen

Tässä hieman raotusta isyysloman vietosta!
Nyt on arki alkanut ja jo toista viikkoa mennään ilman isiä. Hienosti on mennyt ja jo ensimmäisenä Johnnyn työpäivänä me pakkasimme kimpsut ja kampsut ja lähdimme avoimeen päiväkotiin!

Ihanaa lumista viikonjatkoa <3

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Kiitos Ginny <3 <3
Hyvää helmikuuta sinnekinpäin! <3

1 vastaus

moikka! toivottavasti pikusella alkaa masu vaivat helpottamaan meidän pojalle todettiin ( en imettänyt) maitoallergia puolenvuoden iässä …nyt poika 4v ja edelleen pahana tuo allergia meillä ei ollut juurikaan muita oireita kuin masu vaivat ja se että kakka oli aina löysää:)

1 vastaus

Moikka 🙂 Vauva oli huutamatta neljä-viisi iltaa, mutta nyt taas pari iltaa itki neljä tunnin ajan koliikki-itkua 🙁 Meillä on auttanut kasvojen ja kaulan lehahteluun se kun jätin maitotuotteet ja viljat pois, tänään testaan laittaa kermaa lihakastikkeeseen, katsotaan palaavatko lehahdusoireet!

Voi teidän isoa poikaa, kurjaa nämä allergiat 🙁 Tsemppiä! <3 <3

1 vastaus

Oi,onpas suloinen. Mikäs pikkuveikan nimeksi mahtaa tulla?

1 vastaus

Voi kiitos, hän on ihana <3 Ensi viikonloppuna on ristiäiset, sitten paljastuu nimi <3

1 vastaus

Suosittelen pitämään pientä ruokapäiväkirjaa omista syömisistä ja vauva huudoista, syyllinen voi löytyä ihan mistä vaan. Kolmen allergisen lapsen äitinä on imetysdietit tulleet enemmän kuin tutuiksi. Syyllinen löytyy yleensä maito, viljat, palkokasvit, kala, soija, kananmuna-linjalta, mutta voipa se olla vaikka perunakin. Jos mahdollista voi lapselta ottaa verestä allergiatestit, joista meillä yhdeltä bongattiin parin kuukauden ikäisenä itkujen ja vihreiden ulosteiden aiheuttaja. Tsemppiä teille!

1 vastaus

Maitotuotteet ja viljat jätin pois ja lehahdukset loppuivat. Tänään kokeilen kermaa lihakastikkeeseen, katsotaan palaavatko oireet! Ruokapäiväkirja olisi tärkeä, täytyy ottaa käyttöön!
Lastenlääkäri puhuikin verikokeista, mutta sovittiin että odotetaan vielä hetki. Kiitos tsempeistä! <3

1 vastaus

Aina vaan jaksan ihastella teidän ihanaa poikaa <3

Esikoiseni on samanikäinen Amalian kanssa. Joko Amalia on käynyt 3-v neuvolassa ja sinulla olisi antaa hänen mittojaan? Minkäkokoinen kenkä hänellä on?

1 vastaus

Voi kiitos Pirre, hän on ihana <3 Amalia ei ole käynyt vielä 3-vuotis neuvolassa kun tämä äiti ei ole saanut varattua vielä neuvola-aikaa. Maanantaina täytyy heti soittaa ja varata 🙂
Me ostettiin Amalialle nyt 27 numeron kuomat, joihin mahtuu hyvin villasukka ja tilaa jää kivasti 🙂

1 vastaus

Rajua imetysdieettiä ei kannata itsekseen laatia.
Meillä kolme varhaislapsuuden rajusta allergioista kärsinyttä lasta.
Takana imetystä sekä dieetillä että ilman. Ilman oli meille lopulta parempi.

Suosittelen kokeilemaan maitoa takaisin omaan ruokavalioon. Jos se ei tee vauvan voinnissa oleellista muutosta, voit rauhassa syödä taas juustoa pitsasi päällä tai suklaata päiväkahvilla. Sillä voi kokonaisuuden kannalta olla enemmän positiivisia vaikutuksia.

1 vastaus

Totta, ei varmasti kannata! Maitotuotteiden ja viljojen poisjättö on auttanut lehahteluun. Tänään kokeilen kermaa lihakastikkeeseen, katsotaan palaavatko lehahdusoireet! Koliikista vauva kärsii kuitenkin yhä iltaisin 🙁 Ai että suklaa kuulostaa liian hyvältä ja tuo juusto pizzan päällä, katsotaan miten käy kun lihakastiketta päivällisellä nautin.

1 vastaus

Lohjan ja nummelan mehiläisessä ottaa vastaan allergioihin ja refluksiin erikostunut loistava lastenlääkäri, arja heinonen. Itse olemme 4kk tytön kanssa hänen potilaitaan ja ainakin maitoallergia (suolioireinen) löytynyt. Hän todella paneutuu asioihin, suosittelen!

1 vastaus

Kerran ollaan Amalian kanssa käyty Arjan vastaanotolla ihan vain korvatulehduksen vuoksi ja kuulin hänen erikoisalastaan nyt myös yhdeltä ystävältä. Täytyy varata sitten hänelle aikaa jossain vaiheessa! Kiitos kommentistasi ja tsempit sinne! <3

1 vastaus

Meillä oli vauvalla maitoalleriga, johon reagoi iholla. Maidottomalla dieetillä onnistui imettäminen erinomaisesti ja oli paljon helpompaa kuin miettiä mitä korviketta antaa ja mikä sopisi. Maidottomalla dieetillä kannattaa muistaa myös se, että jättää kaikki herat, kaseiinit ym. lehmästä tuotetut aineet pois.
Toivottavasti löydätte syyn mikä vaivaa poikaa.

1 vastaus

Maitotuotteiden ja viljojen poisjättö auttoi lehahteluun, tänään kokeilen kermaa lihakastikkeeseen, katsotaan palaavatko lehahdusoireet! Edelleen iltaisin täällä itketään kovasti 🙁
Imetys on mullekin tärkeää ja harmittaisi tosi kovasti jos sen joutuisi jättää! Kiitos vielä vinkeistä 🙂

1 vastaus

Moikka teille taasen 🙂 Toivottavasti koliikki olisi lientymään päin..On tuo teidän pojanviikari NIIN söpö 🙂 Yhtä söpö Amalia löysi siis äidin meikkipussille, on siinä muija joo 😀 😀 Kirjoitat niin ihanasti, kun koitatte ajatella jokaisen perheenjäsenen hyvää, jokaisen näkökulmasta erikseen että olisi hyvä olla. Ja ottaa jokainen huomioon..se onkin välillä oikein organisoimista, tiedän sen kahden lapsen äitinä hyvin…Onpas mukavaa, kun saa lasten kanssa laskea samaa pulkkamäkeä mitä itse lapuudessaan 🙂 Minun lapsuuden pulkkamäet ovat melkein 200km päässä nykyisestä asuinpaikastamme…Joo, tuo rauhassa oleminen vauvan kanssa synnytyksen jälkeen on niin hyvä! Kyllä sitä sitten ehtii kyläreissuja ja kyläilyjä myöhemminkin, se on niin ainutlaatuista aikaa vastasyntyneen kanssa ja kun itsekin on juuri synnyttänyt että saa lepäillä. Just löysin kaapista meidän murkkujen vauvavaatteita ja mietin, että oi että kun ne on olleet joskus niin pieniä…ja kuinka nopeasti aika menee, justhan ne oli vauvoja…Mitäs Amalia muuten tykkää luistelusta? 🙂 Oikein ihanaa viikonloppua teille <3

1 vastaus

Moikka Hanna1 <3

Vaikutti hyvältä koliikin suhteen, mutta sitten torstai-iltana alkoi itku, kesti neljä tuntia ja sama perjantaina 🙁 Eilen oli parempi ilta, vaikka sylissä olikin hyssyteltävä, mutta pääasia ettei itkenyt koliikki-itkua <3 Te asuttekin hurjan pitkällä kotipaikasta! Mä en täältä Lohjalta lähde varmasti koskaan pois 🙂 Ihana kun olet säilyttänyt lastesi vaatteita, niitä on kiva katsella ja muistella lasten vauva-aikaa <3

Kyllä Amalia "luistella" tykkäsi, harjoitustahan hommaa vaatii 😉

Ihanaa sunnuntaita sinne ja kiitos jälleen ihanasta kommentistasi <3

1 vastaus

Ihanaa oli taas kuulla teidän kuulumisia 🙂 Niin suloisia kuvia, varsinkin nuo missä pikkuveikka oli Amalian sylissä <3 Hyvää kohta alkavaa helmikuuta ja voimia arkeen ihan koko perheelle!

1 vastaus

Kiitos Ginny <3 <3
Hyvää helmikuuta sinnekinpäin! <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: