Yleinen 19.12.2016
TEKSTI Johanna

Toivepostaus meidän jouluaatto ja joulupöydän herkut

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Amalian syntymän jälkeen olemme viettäneet kaikki jouluaatot kotona, kun taas ennen lapsia olimme Johnnyn kanssa usein molemmat töissä tai sitten vietimme joulua Johnnyn vanhempien luona.

Tämä joulu on ensimmäinen joulu täällä uudessa kodissa ja saamme kanssamme joulua viettämään mummin, fafan ja Napen. Illalla myös äitini, siskoni perhe sekä veljeni tyttöystävänsä kanssa tulevat glögille ja viettämään ihanaa ja heh rauhallista jouluiltaa kanssamme.

Kuusen koristelu

Kuusen koristelu

Meidän aatto alkaa oman perheen kesken ja heti herättyään lapset rynnistävät kuusen alle kurkistamaan onko tonttu tuonut yön aikana joulun ensimmäiset pikkupaketit. Tämä tapa on omasta lapsuudenkodistani ja olen halunnut ehdottomasti jatkaa ihanaa perinnettä. Usein paketeista löytyy joku kiva peli tai video, eli pientä tekemistä jouluaatolle. Myös Nuusku hauvalle on paketti, ja koiruli saa aina possunkorvan. Samaisen lahjan Nuusku saa myöhemmin myös joulupukilta!

Kuusen koristelu

Riisipuuroa nautimme aamupalaksi tai sitten vasta lounaaksi, jos sössin puuronkeiton, kuten useimpina vuosina. Miten se maito voi aina kiehahtaa yli tai puuro palaa pohjaan. Ehkä voisin harkita uuniriisipuuron tekoa?

Kuusen koristelu

Kuusen koristelu

Joulusaunassa käymme joka joulu ja sitten pukeudumme jouluisasti. Vanhemmille ainakin tonttulakit päähän! Joulupukki tulee päivällä ja sitä ennen saamme mummin, fafan ja Napen meille. Lapset odottavat tietysti kovasti joulupukkia ja lahjoja ja meistä on kivempi, että pukki tulee ajoissa, niin jouluruokailu saattaa sujua mukavammin eikä lasten tarvitse odottaa pukkia koko päivää.

Syömme sitten neljän viiden maissa ja tämä on meidän vanhempien kohokohta! Syöminen on vaan niin parasta ja jouluruoka tosi nannaa. Syömme aina itsemme aivan ähkyyn, mutta niin vaan sitä sitten santsataan taas iltamyöhällä uusiksi, kun lapset nukkuvat eli porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki, heh heh.. (tää oli niin surkee vitsi..)

Nuusku tarkkailee koristelun etenemistä!

Nuusku tarkkailee koristelun etenemistä!

Joulupöydässä meillä on kinkkua, jonka Johnny haluaa aina valmistaa sekä myös isin tekemää hyvää sinappia. Tänä jouluna Johnny aikoo leipoa myös saaristolaisleipää! Joululaatikoista on tarjolla porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa ja perunalaatikkoa sekä Johnnyn toiveesta myös maksalaatikkoa. Lisäksi joulupöydässä on rosollia ja sitä vaaleanpunaista kastiketta, herneitä, katkarapuja, meetvurstia, katkarapukimaraa, savustettua kalaa ja graavilohta sekä joululimppua, jota kukaan ei ikinä jaksa syödä.

Juomina on maitoa, vettä, kotikaljaa ja ehkä pari kunnon bisseä isännälle.

Jouluherkuiksi kuuluu ehdottomasti glögi ja tänä jouluna äitini tekemä suklaakakku, jota hän leipoi usein ihan muuten vain, kun olin pieni. Leivomme lasten kanssa myös joulutorttuja ja pipareita. Lisäksi tarjolla on kahvia ja mehua.

Kuusen koristelun jälkeen piparia ja mehua!

Kuusen koristelun jälkeen piparia ja mehua!

Isäni, pikkusiskoni ja mummojeni haudoilla käyn yksin ehkä illalla tai sitten käymme yhdessä koko perhe jossain kohdin aattoa. Iltaisin hautausmaa on vaan niin kaunis, mutta iltasella lapset eivät ehkä jaksa enää lähteä!

Toivon joululta rauhallisia ja ikimuistoisia hetkiä. Paljon lasten ja aikuisten hymyjä ja hyvää mieltä.

Tälläiseltä tuleva jouluaattomme kuulostaa. Ihan hillitöntä, että on jo jouluviikko!
Miten Te lukijat vietätte joulua?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (26)

Jep hyvää tuli eikä palanut pohjaan! 🙂
0
1 vastaus

Vinkki, vinkki; osta haudutuskattila. Puuro valmistuu itsekseen hautuen lempeän täyteläiseksi. Ehdottomasti täysmaitoon vielä!
0
1 vastaus

Meillä on mummoni vanha haudutuskattila ja oli kyllä hyvä tehdä siinä, hyvää tuli eikä palanut pohjaan!! Kiitos vinkistä <3
0
1 vastaus

Tää joulu on ensimmäinen jonka vietän avioeron jälkeen. Tässä just sopivasti ennen joulua on tapahtunut sellasia asioita jotka on musertaneet henkisen jaksamisen minimiin. Mutta suosta noustaan vielä ja lasten eteen tekee kaikkensa. Joulua vietämme mun vanhemmilla jonne saapuu myös siskoni perheensä kanssa. Pukki vierailee myös iltapäivällä. Aamulla ajattelin laittaa riisipuuron uuniin ja ehkä poiketaan lasten kanssa aamupäivän lasten joulukirkkoon… Uskon että joulusta tulee ihan mukava vaikkakin haikea…
0
1 vastaus

Voi ei, tosi ikävä kuulla 🙁 Ihanalta kuulostaa teidän joulun suunnitelmat, toivottavasti toteutuivat! <3 Haleja sinulle ihana lukijani <3
0
1 vastaus

Hyvin samanlaiselta kuulostaa, me olemme myös esikoisen syntymän jälkeen viettäneet mieluiten joulun kotona. Nyt on kuopuksemme ensimmäinen joulu <3 pukki tulee heti päikkäreiden jälkeen ja ruokailu alkaa siinä 16-17 aikoihin 😀 täälläkin aikuisten kohokohta:D joulusaunaan menemme lasten kanssa jo aamusta, molemmat melkoisia vesipetoja 😀 tunnelmallista joulua teille 🙂
0
1 vastaus

Samanlaiselta kuulostaa <3 Toivottavsti teillä on myös ihana joulu vietetty <3
0
1 vastaus

Moikka 🙂 kuulostaa hyvältä toi teiän joulusuunitelma/perinne :)) meillä ollaan yleensä aatto mun perheen kesken ja joulupäivä anoppilassa. Meillä pojat; esikoinen 3v. ja vauva on 3kk 🙂

Mun mies tekee aina riisipuuron (jota syödään aattoaamuna) me tehdään se haudutuskattilassa. Ei pala pohjaan ja vettä kunnolla alle niin ei lopu sekään kesken. Toki sekoitellaan ym. sitä siinä välissä, mutta hautuu sellasen pari tuntia siellä niin on kyllä hyvää <3
0
1 vastaus

Moikka miia <3 Voih teillä on siellä ihan pikkuinen vauveli <3 Toi haudutuskattila oli loistava 🙂 Toivottavasti joulunne oli nautinnollinen <3
0
1 vastaus

Puuronkeittoon vinkki, keitä puuro ensin veteen ja lisää lopuksi kuohukermaa! Tulee hyvää eikä varmasti pala pohjaan? ihanaa joulun aikaa teidän perheelle!?
0
1 vastaus

Oh kuulostaa namilta 🙂
0
1 vastaus

Ajamme aamusella mummolaan, jossa on ulkosaunassa jo ensimmäiset joulusaunojat. Saunassa muistellaan tyttöjen kanssa edellisiä jouluja, poltetaan kynttilöitä, juodaan limsaa. Saunan jälkeen tulee kauhea kiire kuuntelemaan joulurauhan julistus Turusta. Sen jälkeen tutut laulut. Pian on joulupuuron aika, ja sitä tulee aina syötyä ihan liikaa mantelin toivossa. Kinkkua herkutellaan lisäksi. Jälkiruokana on jäädyke! Sitten alkaa rennompi osuus: kahvitellaan, otetaan päiväunia, lauletaan, odotellaan pukkia. Yleensä vain ukki tietää tuleeko pukki neljältä vai seitsemältä, joten minullakin jännittää. 😀 Ilta kuluu pelatessa ja makaronisalaattia sekä kinkkua syödessä. Ai että oli ihana muistella joulua. <3
0
1 vastaus

Oih kuulostaa todella ihanalta ja tuo mummon ulkosauna <3 <3 Voi kun tuli omia mummoja ikävä <3 Toivottavasti joulunne oli ihana <3
0
1 vastaus

Hei, mun äiti on ratkaissut maailman helpoimmalla tavalla tuon maidon palaamisen pohjaan!! Käytä mikroa! Laita maito isohkoon kulhoon pyörimään. Keitä vesi ja riisi kattilassa kunnes riisi imeytyny. Lusää riisi maidon joukkoon. Kypsytä noin 50 mun muutaman kerran sekottaen. Takuuhybää, ei pala eikä vie aikaa! Itse oon tehny 2l maitoon. Pitää vaan tarkistaa ettei mikron päällä tavaraa.
0
1 vastaus

Ok hyviä vinkkejä, kiitos!! 🙂
0
1 vastaus

Me ollaan menty aina mummolaan jouluksi. Viikko oltu siellä ja uuden vuoden jälkeen tultu kotiin takaisin. Kotona koristelemme kodin jo joulukuun alussa jouluiseksi, jotta kerkeä me nauttimaan siitä kotonakin ja lapset tykkäävät kovasti.

Teillä onkin nyt aivan ihana viettää joulua uudessa talossanne 🙂 Ihana muuten tuo teidän keittiön pöytä! Olen lukenut nyt muutamasta blogista, että monilla on noita pikkupaketteja aamusta jo. Taidetan ottaa sama käyttöön meille. Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta teille!
0
1 vastaus

Kuulostaa teidänkin joulu ihanalta, vaikka ette sitä kotona vietäkään! <3 Mä oon myös tykännyt laittaa koristeet ajoissa, jotta niistä saa nauttia oikein kunnolla, vaikka kotona joulunaika ollaankin <3 Joulu on kuitenkin niin lyhyt!

Oli kyllä mielettömän tunnelmallista viettää joulu täällä, olen edelleen aivan haltioissani tästä kodista 🙂 <3 Tää keittiönpöytä ostettiin tänne ja ollaan kyllä tykätty! Meillä on tosiaan mun lapsuudessa ollut noi yhdet pikkupaketit jokaiselle lapselle ja se on tosi kiva perinne ja lapset tykkää, ottakaa ihmeessä käyttöön! <3

Toivottavasti joulunne oli ihana mummolassa <3
0
1 vastaus

Ihania joulujutskia, kiitos tästä <3 kuulostaapa ihanalta teidän jouluaatto. voisitko tehdä päivä kuvina -postauksen jouluaattona? Mistä Amalian tunika on ostettu? Tosi nätti 🙂
0
1 vastaus

Kiitos nanna <3 Tunika on Iidan ja se taitaa olla Lindexistä ostettu, mutta joskus aikaa sitten jo!
0
1 vastaus

Minullakin vinkki puuron tekoon! Osta kiehumaito!!! Se ei ole palanut mulla kertaakaan pohjaan ja sillä on tultu tehtyä puuroja ja kastikkeita aika paljon.
Me vietetään aamupäivä kotona ohjelmia katsellen, puuroa syöden ja käydään saunassa. Tonttu tuo aina saunan aikana jokaiselle paketin. Iltapäivällä mennään mummolaan minne tulee serkut ja joulupukki. Mummolassa vietetään aikaa yhdessä, syödään liikaa ja avataan lahjat.
Ihanaa joulua teidän koko perheelle! <3
0
1 vastaus

Kiehumaito, en oo tälläsestä kuullutkaan 🙂 Kiitos vain vinkistä, vaikka tällä kertaa teimme puuron haudutuskattilassa 🙂

Ihanalta kuulostaa teidä aatto, toivottavasti oli ihanaa <3
0
1 vastaus

Kiehumaito Valiolta,ei pala pohjaan?
Ja tulee ihan ilman vesihauteita normaalissa
kattilassa?
0
1 vastaus

Ok kiitos vinkistä, menee kokeiluun joskus varmasti! 🙂
0
1 vastaus

Hei, tein riisipuuron kiehu maitoon, ”helppo keittää, vaikea polttaa”. Sopii jos ei tarvii olla laktoositon.. hyvää joulua ?
0
1 vastaus

Monet ovat käyttäneet tätä kiehumaitoa ja todenneet tosi hyväksi, mä en ollu ennen kuullutkaan tästä 🙂
0
1 vastaus

Mäkin olen tuon haudutuskattilan kannalla, sen kanssa puuro kuin puuro valmistuu lempeästi. Meillä 8 ja 5 vuotiaat lapset ja toivat useasti viikonloppuna pitkään haudutettua puuroa ja melkein kaikki kelpaa kunhan siis vaan haudutettua. 🙂
0
1 vastaus

Jep hyvää tuli eikä palanut pohjaan! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: