Yleinen 11.12.2016
TEKSTI Johanna

Toivepostaus joulunaika ja lasten lahjatoiveet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ihania postausideoita tuli ihanalta nannalta, kiitos! Pikkutytöt haliotteessa!

Olemme jutelleet lasten kanssa paljon joulusta ja joululahjoista sekä selailleet lelukuvastoja. Milohan ei vielä ymmärrä joulun päälle eikä osaa kertoa toiveita joulupukille. Amalia sen sijaan osaa ja kirjoitimme joulupukille kirjeen tytön lahjatoiveista. Amalia toivoo kovasti Barbieta, jolla on koira, joka osaa uida uima-altaassa. Lisäksi Barbien-vaatekaappi on toiveissa, vaikka barbileikit eivät ole olleet meillä vielä kovassa huudossa. Sen sijaan kerhossa tyttö leikkii paljon barbeilla.

Amalia toivoo myös Frozen-meikkipöytää sekä hauvaa, joka liikkuu ja osaa temppuja. Lisäksi yhtenä isona ja tärkeänä toiveena on Baby Born vauvan isosisko.

leipurit

Äiti toivoo Milolle palapelin, vaatteita, junaratasettiä, mopoja ja autoja sekä lisää palloja!

Olemme Johnnyn kanssa hankkineet lähes kaikki joululahjat ja lapset tulevat saamaan todella kivoja lahjoja. Meidän vanhempien lisäksi lapset saavat lahjoja kummeilta, mummeilta ja fafalta sekä siskoni perheeltä. Lisäksi lahjoja tulee usein vielä muutamalta muulta sukulaiselta.

Viime jouluna paketteja tuli aivan liikaa, sillä pieni Amalia ei tahtonut lopulta edes jaksaa avata kaikkea. Meni siis överiksi pahasti, ehkä monenkin ihmisen taholta. Tänä vuonna hillitsin ostamista, vaikka Johnny papatti vieressä, että mitä vielä ostettaisiin. Kerrankin se olin kaupoilla minä, joka vedin miehen ulos.

Joulua olemme valmistelleet jo hyvän tovin ja koristeita on paljon esillä. Joulukuusi on vielä varastossa ja se olisi kiva kaivaa esille Milon ensi lauantain 2 wee bailuihin. Huomasin muiden blogeista jo viime vuonna, että ihmiset laittavat joulukuuset esille jo todella ajoissa eikä yhtään hullumpi idea. Meillä kun on ollut aina tapana laittaa kuusi esille ja koristella vasta aatonaattona.

Lasten kanssa olemme leiponeet jo monta kertaa pipareita ja joulutorttuja ja samalla ovat soineet kauniit joululaulut. Milo oli bongannut isänsä kanssa joulupukin kaupassa perjantai-iltana, mutta ei poika ollut noteerannut pukkia kummemmin.

leipurit

Jouluaattoa vietämme Johnnyn vanhempien kanssa meillä ja illalla saamme äitini, siskoni perheen sekä pikkuveljeni tyttöystävänsä kanssa glögille. Vietämme aaton jälleen kotona, kuten joka vuosi lasten synnyttyä. Tämä on ensimmäinen joulu täällä uudessa kodissa ja odotan joulua ihan hirmuisella innolla.

Tänään kävimme lasten ja siskoni perheen kanssa Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla ja tunnelma oli ihana ja niin jouluinen. Rakastan joulumarkkinoita ja tulihan sieltä kaksi ostostakin tehtyä ihastelun lisäksi. Lapset saivat syödä makkarat ja äiti makkaroiden jämät. En ole kummemmin makkara ihmisiä, mutta kyllä se lerssi maistui kovassa pakkassäässä, samoin kuin aina kesän ensimmäiset makkarat!

Onnea tuomaan

Onnea tuomaan

Söpö pipo

Söpö pipo

Hyvissä ajoin ennen joulua lapset saavat valita vielä perinteen mukaisesti yhdet joulukoristeet. Viime vuonna lapset valitsivat jääkarhu kuusenkoristeet ja sitä edellisenä super kauniit joulupallot ja ihan ensimmäisenä jouluna Amalia valitsi lumiukko kuusenkoristeet itselleen sekä vielä masussa olevalle pikkuveljelleen. Tästähän tämä ihana perinne aikoinaan alkoikin!

Olipas ihana kirjoitella jouluhöpinöitä. Rakastan joulunaikaa ja sitä rauhaa ja tunnelmaa, jota se tuo mukanaan Löytyykö muita jouluihmisiä??

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Mä muistan myös pienenä, että saatiin paljon lahjoja, vaikka meitäkin oli kolme lasta. Kiitos kommentistasi ihana bansku <3
0
1 vastaus

Voisitko kertoa,miten vietätte aaton ja mitä kuuluu joulupöytäänne ruuviksi/herkuiksi?Entä juomiksi?Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle.
0
1 vastaus

Juu kiitos kivasta postausehdotuksesta! 🙂 <3
Ihanaa joulun aikaa myös sinne Ensku <3
0
1 vastaus

Olipa ihana postaus :). Täällä löytyy kans toinen joulu ihminen. Tänä vuonna piti vaan hillitä joulu intoilua kun en ole kotonakaan jouluna. Mut fiilistelen joulua kylä paikassa 🙂
0
1 vastaus

Kiitos paljon Nanni, ihana kuulla, että tykkäsit <3 Joulu on ihanaa aikaa, ihanaa fiilistelyä sinne myös <3
0
1 vastaus

En kestä et käytät makkaran syömisestä sanontaa lerssi maistuu! :DDD

Meidän kaveriporukassa kyseinen termi (lerssi) tarkoittaa yksinomaan penistä :DDDDDDD

T. 25-vuotias lukija
0
1 vastaus

Joo niinhän se tarkottaa meilläkin, mutta myös makkaraa, hahhhaaaaa 😉
0
1 vastaus

Onko lapsille pakko ostaa niin hirveästi lahjoja? Ei se edes muista mitä on saanut saati osaa arvostaa niitä.
Meillä lapsi saa jokaiselta isovanhemmalta yhden lahjan (yhteensä neljä) ja me vanhemmat emme osta yhtään lahjaa. Rahasta ei ole kyse, mutta tavaraa on muutenkin paljon ja synttäreillä tulee vielä tuplamäärä lahjoja kun on lastenkutsutkin.
0
1 vastaus

Kaikki tekee tietty omalla tavallaan. Musta on kiva ja tärkeä muistaa läheisiä joululahjoilla, mutta juu liika on liikaa ja tänä vuonna ei tehty övereitä ainakaan me vanhemmat..
0
1 vastaus

Kylläpä teidän lapset saa lahjoja paljon! ?

Meillä lapset saavat meiltä vanhemmilta molemmat 1-2 lahjaa ja tänä vuonna ei muuta. Joka joulu on tosiaan mennyt ihan överiksi, siksi tämä rajoitus. Aaton jälkeen olkkarissa on aina hirveä lelukasa josta ei tiedä, mihin se mahtuisi ? Olen yrittänyt raivata vanhoja leluja mutta siinäpä tehtävä näiden pikku apulaisten kera!!!

Täälläkin odotetaan joulua. Viisivuotias jo innokkaana ja 11kk tietämättömänä. Minäkin mietin kuusen laitto jo aiemmin jotta siitä saisi nauttia pitempään!

Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle!
0
1 vastaus

Me käytiin Amalian kanssa lelut läpi ja lahjoitetaan eteenpäin millä ei enää leikitä. Ei nuo pienemmät oikein vielä hiffaa joulun päälle 🙂 Tänä jouluna ainakaan me vanhemmat emme tehneet övereitä lahjojen suhteen..

Ihanaa joulun odotusta myös teidän perheelle! <3
0
1 vastaus

Ihmettelen kommentteja tekstin alla: eihän tekstissä kerrottu, mitä lapsille oli ostettu lahjaksi vaan mitä he olivat lahjaksi toivoneet.
Ja toisaalta, mitäs sitä kukaan on sanomaan, montako lahjaa ”kuuluu” ja mikä on ”liikaa”.
Meillä mies on myös se, jolta meinaa mennä yli tuo lapsille lahjojen ostaminen 😉
0
1 vastaus

Niimpä sama iski silmään, että eihän sitä sanota että lapset myös saavat kaiken mitä toivovat. Ja jokainen tyylillään. Me saatiin kamalasti lahjoja pienenä, paljon pientä ja esim yatäväni esitellessä lahjoja hän sai aina muutaman kalliimman.. 🙂 mikä sopii kellekin!

Mukavaa Joulunodotusta!
0
1 vastaus

Meidän perheessä kaikki on jo aikuisia, mutta edelleenkin äiti tykkää ostaa meille monta pientä pakettia, kun taas minä ja siskoni annamme yleensä yhdessä hänelle jonkun vähän arvokkaamman lahjan ja sivuun suklaata. Äidistämme on vaan hauskaa paketoida kaikenlaisia saippuoita ja herkkuja. Kerran siskoni yhdestä paketista paljastui sipsipussi :’D jokainen tyylillään. Ainakin meillä on hauskaa aattona.
0
1 vastaus

Hihii ihanalta kuulostaa Maria <3 <3
0
1 vastaus

Me saatiin myös lapsina hirveesti lahjoja, enimmillään ehkä jopa 20 pakettia per lapsi, vaikka meitä oli vielä kolme lasta… 😮 En nyt toki ihan varma ole tuosta määrästä, mutta sikäli kuin muistan, niin lahjoja oli todella paljon (siis aivan liikaa). Ja muistan kyllä, miten siihen oli sitten vanhempana hieman totuttelemusta, kun ei niitä lahjoja enää teini-iässä niin montaa tullutkaan.. Mutta itse olen kyllä ajatellut, että omille lapsille ostaisin vain pari hieman isompaa lahjaa, sellaisia, joita oikeasti toivovat, ja siihen päälle sitten mummien ja kummien lahjat, ettei se lahjamäärä kasva kohtuuttomaksi 🙂 Miksi suotta totuttaa pieni lapsi sellaiseen lahjaröykkiöön, jota hän sitten jatkossakin odottaa, kun vastaavasti voi alusta asti opettaa siihen, että ihan muutama paketti riittää 🙂
0
1 vastaus

Mä muistan myös pienenä, että saatiin paljon lahjoja, vaikka meitäkin oli kolme lasta. Kiitos kommentistasi ihana bansku <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: