Yleinen 8.6.2016
TEKSTI Johanna

Kesäinen päivä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meillä oli ihan mahtava perjantaipäivä. Isi piti vapaapäivän ja päivä oli kaikin puolin niin onnistunut. Saimme puuhailtua kotipihalla paljon ja nauttia lapsista sekä heidän hassuista touhuista. Ilma oli todella lämmin ja jätski ja grillimakkara maistui.

Amalia uima-altaassa

Amalia

Amalia ottaa rennosti

Amalia ottaa rennosti

Amalia ja Milo uima-altaassa

Amalia ja Milo uima-altaassa

Milo läiskyttää

Liikaa vauhtia!

Liikaa vauhtia!

Päivän paras juttu oli tietysti uiminen. Milo ei vaan malttanut pysyä altaassa, vaan haali pihalta erinäistä roinaa heittäen ne altaaseen. Nuuskun valjaat ja remmikin meinasivat päästä uimaan ennen kuin äiti päätti, että nyt saa riittää. Milo on edelleen todella vilkas ja pääsee kiipeämään tuolin avulla jo keittiön saarakkeenkin päälle. Milo rakastaa palloja ja heittää palloa hienosti. Isi osti lapsille pienet sählymailat ja Milo käyttää mailaa jo paremmin kuin isosisko. Amaliaa tosin ei pallopelit juuri kiinnosta, vaan hänellä on ihan eri kiinnostuksen kohteet. Milolla on hassu tapa pallojen kanssa, sillä hän heittää aina pallot pusikkoon ja osoittaa sitten palloa ja ääntelee: a a a ja äidin tai siskon pitää kaivaa pallo hänelle. Kaikki muukin tavara päätyy Milon toimesta aina pusikkoon ja sieltä voi sitten etsiä juomapullot sun muut.

Teidänhän piti uida...??

Teidänhän piti uida…??

Amalia

Milo

Vauhti päällä!

Vauhti päällä!

Nunnukin heitettiin uimaan..

Nunnukin heitettiin uimaan..

ja seuraavaksi maila!

ja seuraavaksi maila!

Milo

Amalia on saanut kaksi hyvää ystävää naapurista. Amalia on jo niin iso tyttö, että leikkii ystäviensä kanssa ilman vanhempia ja ystävykset vaihtavat pihaa tuon tuosta. Toki meitä vanhempiakin on aina pihoilla. Sisälläkin kaverukset leikkivät ja Amalia on jo rohkaistunut molempien ystävien luokse ihan yksin ilman äitiä. Amalia tahtoisi aina äidin tai isin mukaan uusiin juttuihin ja näin isompana kerhokavereiden synttärikutsut tuottavat tytölle päänvaivaa. Amalia on skipannut jo kahdet kaverisynttärit, kun rohkeus ei ole riittänyt lähteä juhlimaan ilman äitiä. Onneksi seuraavat syntymäpäivät ovat niin, että äiditkin tai iskät voivat tulla mukaan kahvittelemaan ja tästä Amalia on todella iloinen.

Vettä niskaan!

Vettä niskaan!

Vielä näin monta ämpärillistä vettä!

Vielä näin monta ämpärillistä vettä!

Amalian kerho on jäänyt kesätauolle ja kevätjuhlaa vietettiin Lohjan kirkossa. Oli ne lapset taas niin somia, kun kulkueena kirkon käytävää tallustelivat huiveja heilutellen ja edessä laulaen. Nämä tilanteet saavat varmasti lähes kaikki vanhemmat liikuttumaan tai ainakin itse olen aina tippa linssissä.

Isi hyppii!

Isi hyppii!

Amalialla on hetki sitten käynyt hammaskeiju, sillä tytöltä lähti ensimmäinen hammas. Toinen heiluu jo hyvää vauhtia ja kohta meillä asuu täällä melkoinen harvahammas. Hammaskeiju toi Amalialle kolikon, jolla tyttö osti itselleen ja Iida serkulle jätskit.

Mäkin haluun mukaan!!

Mäkin haluun mukaan!!

Nyt ilmat ovat viilenneet kovasti ja eilen Amalia pääsi serkkujen mukana Lohjalle hetki sitten avattuun HopLoppiin. Me jouduimme jäädä Milon kanssa kotiin, sillä pikkuisella on vesirokko ja nyt jälkitautina vielä keuhkoputkentulehdus ja korvatulehdus. Vesirokon kanssa Milo pääsi todella helpolla, vain muutamalla näpyllä, mutta nämä jälkitaudit ovatkin sitten ikävämmät.

Milo

Nuuskulle kuuluu ihan hyvää, vaikka takajalka vihoitteleekin. Nuusku saa päivittäin kipulääkettä pahan nivelrikon vuoksi ja harmittaa vietävästi, kun apteekista on ollut jo useamman kuukauden Nuuskun normaali kerran kuukaudessa otettava kipulääke loppu. Liekö lääke lopetettu kokonaan, kukaan ei tiedä. Tällä lääkkeellä Nuusku saatiin kivuttomaksi, niin on todella kurja ettei lääkettä ole saatavilla.

Nuuskusta on tullut Milollekin oikein tärkeä ja Milo haluaa joka aamu antaa Nuuskulle herkkutikun (koirien hammastikun). Auta armias jos ehdit itse antaa sen, sillä Milo kilahtaa siitä aivan täysin, niin kuin monesta muustakin asiasta. Meidän perheessä on kolme temperamenttista ihmistä, mutta luulen, että äiti ja poika vetävät pisimmät korret. Nykyisin varmasti Milo, sillä äiti on saanut hieman rauhallisuutta 8 viikon mindfulness kurssista, joka muuten päättyi maanantaina. Jatkoa on kuitenkin luvassa syksyllä ja nyt on vain meditoitava ahrerasti kotona, jotta homma jatkuu ja emäntä pysyy tasapainoisempana. Ei minusta mitään zen ihmistä ikinä saada, mutta nalkutus miehelle on vähentynyt ja perheelle räjähtely muutenkin tai sitten nyt on vain oikea aika kuusta ja muutaman viikon päästä revin taas hiuksiani päästä ja mietin mihin pakoon voisin perheeni luota juosta.

Heh ja mukavan leppoisia päiviä muillekin!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Nauttii juu <3 Kiitos Eija <3 <3
0
1 vastaus

Jos koira on siinä kunnossa, että tarvitsee päivittäin kipulääkettä, niin eikö olisi aika päästää se jo vihreämmille niityille? Varsinkin, jos tätä lääkettä ei ole edes saatavilla pitkään aikaan.
0
1 vastaus

Nuusku saa siis nyt toista kipulääkettä eli ei ole ilman lääkitystä, välillä on vaan lääkkeestä huolimatta huonompia päiviä niin kuin nivelrikolle on tyypillistä, toisina päivinä Nuusku taas hyppelee ketterästi sohvalle. Vielä ei ole onneksi Nuuskun aika lähteä <3
0
1 vastaus

Eikö tuota kerran kuussa otettavaa lääkettä voisi tilata teidän apteekkiin jostakin muusta apteekista? Tai eläinlääkäriasemalta, saisiko sieltä? 🙂 meidän nivelrikkoisella samantyylisestä 1/kk kipulääkkeestä oli hurjan paljon apua.
0
1 vastaus

Kun se on muualtakin loppu.. 🙁 Lääke on ollut toimiva meillä ja kuulin eilen eläinlääkäriltä, että lääkefirma valmistaa tällä hetkellä jotain toista lääkettä ja tätä lääkettä alkavat valmistaa vasta myöhemmin taas, voi viedä aikaa kuulemma ja siis lääke on ollut loppu jo muutamia kuukausia 🙁 Ihan kumma tilanne! 🙁
0
1 vastaus

Äitini koiralla oli myös nivelrikko,joka vaati välillä ihan piikillä niiden luunsirusten ja nesteiden poistoa sieltä nivelestä ja sillä oli myöskin niitä päiviä, kun lenkilläkään ei voinut käydä ja seuraavana päivänä saattoi taas laukkailla pihalla ja hyppiä sohvalle normaaliin tapaan. Syökö Nuusku mitään koirille tarkoitettua öljyä tai ravintolisää rikkoonsa? Äitini koira pärjäsi hyvin ilman kipulääkettä, kun söi joka päivä nivelten kunnon ylläpitämiseen tarkoitettua öljyä ja olikohan muutaman kuukauden välein parin viikon kuuri jotain ihan tablettina otettavaa ravintolisää nivelten hyvinvoinnille, merkkiä en kyllä muista, mutta eläinlääkärillä varmasti on näistäkin tietoa 🙂
0
1 vastaus

Nuusku on saanut muutaman eri kerran piikkinä nivellääkettä, viimeksi sai 4 piikin sarjan. Meillä on nyt Nuuskulle nivellääkkeenä sellainen nestemäinen nivellääke, jota annetaan kerran päivässä. Nyt aloitettiin polvien laserhoidot, niitä on tehty Nuuskulle aika ajoin sarjoina, ovat auttaneet mielestäni. Vaikeita nää nivelrikko ongelmat 🙁
0
1 vastaus

Ihania kesä kuvia 🙂

Lähtipä Amalialta aikaisin hammas! Omalla melkein 5v pojalla ei tietotakaan hampaiden lähdöstä 😀
0
1 vastaus

Kiitos <3 Amalialla tuli hampaat niin hirmu aikasin, että hammaslääkäri joskus totesikin, että varmasti lähtevät myös aikaseen! Olin mä kyllä vähän yllättynyt, että nyt jo 🙂
0
1 vastaus

Meillä myös päätyy pallot puskaan ja sit niitä pitää äidin,isän, mummon tai ukin noutaa 🙂 Hyvää alkanutta kesää teille!
0
1 vastaus

Hahhaaa hassuja lapsia 😉 Hyvää kesää sinne myös!! <3 🙂
0
1 vastaus

söpöjä lapsia <3 milo on tosi paljon kasvanut! ihanan touhukas 😀
0
1 vastaus

Kiitos <3 Touhukas todella 😉 <3
0
1 vastaus

Ihana huvimaja näkyy pihan taustalla! Mahtavia elämänmakuisia kuvia!
0
1 vastaus

Kiitos <3 <3
0
1 vastaus

Nuuskun lääkettä voisi kysellä Yliopiston apteekin Viikin (Helsingissä) myymälästä jos satutte sielläpäin käymään tai ehkäpä jostain muusta apteekista sinne voisi soitella. Siellä on paljon eläinlääkkeitä, kun on se eläinsairaala siinä lähellä. Nivelrikko vaivaa meidänkin koirulia, mutta onneksi ei koko aikaa. Nuusku näyttää kyllä nauttivan elämästä, hänellä on toivottavasti vielä vuosia aikaa..Nivelrikko on niin meidän ikääntyvien ihmisten kuin eläintenkin vaiva mutta hoidolla sen kanssa pärjää. Ihania kesäkuvia taas lapsista 🙂
0
1 vastaus

Nauttii juu <3 Kiitos Eija <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: