Yleinen 7.4.2016
TEKSTI Johanna

Kodinhoitohuoneen esittely

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kodinhoitohuone on ihan uutta meille, sillä sellaista meillä ei ole koskaan ollut. Ystävämme ovat kehuneet kodinhoitohuonettamme todella tilavaksi, sillä usein ne ovat kuulemma sellaisia aika kaposia. Meillä on kodinhoitohuoneessa rutkasti tilaa ja se on tosi kiva. Viihdyn kodinhoitohuoneessa hyvin ja välillä viikkailen tai ripustelen pyykkiä kuivumaan kaikessa rauhassa isin kaitsiessa lapsukaisia. Muutaman kerran olen paennut kiukkuisena kodinhoitohuoneen tason päälle ikkunan eteen istumaan ja rauhoittumaan. Tosin toisella kertaa Amalia tuli kaveriksi ja istuimme sitten viekukkain ikkunan edessä, halimme ja jutustelimme.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen on tehty passeli tila pesukoneelle sekä kuivausrummulle. Meillä ei ole kuivausrumpua eikä sellaista ole hankinnassa tähän hätään. Kuivausrumpu taitaa jakaa aika lailla mielipiteitä ja itselläni ei ole rummuista mitään käsitystä, joten niinpä heitänkin kysymyksen teille ihanille lukijoille.
Kannattaako kuivausrumpu hankkia vaiko ei? Viekö se paljon sähköä ja kuluttaako/kutistaako kovasti vaatteita? Kertokaa te viisaammat kokemuksianne.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneessa emme ole tehneet mitään remonttia. Huoneen lattia on laatoitettu ihan ok laatoilla ja seinien tapetti on meistä kiva. Sininen seinälaatta ei ihan iske ja ehkä jossain kohdin kodinhoitohuonekin tulee saamaan pientä uudistusta.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneessa on lattialämmitys ja pyykit kuivuvat ihan hurjan nopeasti. Kaappitilaa on paljon ja lasiovisesta Ikean kaapista löytyy Amalian askartelutavarat sekä pelit.

Kodinhoitohuone

Kuvassa oleva penkkinäkin toimiva säilytystaso on kiinteä kaluste. Yllä olevat naulakot ovat entisten asukkaiden jättämät ja ne ovat oikein kivat. Naulakossa on somasti rivissä meidän perheen kylpytakit Nuuskun takkia unohtamatta.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone

Tälläinen kodinhoitohuone meillä! Seuraavaksi kylpyhuoneen ja saunan esittely!

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone

Ps. meillä on tänään vuosipäivä ja juhlistetaan sitä näin iltasella mutakakulla ja vaniljajädellä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (38)

[…] joskus aikaa sitten ja tästä postauksesta voi käydä kurkkaamassa meidän vanhan pikkuruisen pesukoneen. Aikamoinen muutos tapahtui pesutornin paikoilleen laiton jälkeen, sillä vanha kone oli paljon […]
0
1 vastaus

Meillä ei ole kuivausrumpua ollut, kun se ei mahdu kylppäriin. Itse en sitä edes koe tarvitsevani. Meillä on jokaisella sen verran vaatteita, että koko ajan ei tarvitse yhtä paitaa olla pesemässä. Mielestäni vaatteet kuivuvat sisälläkin tarpeeksi nopeasti. Teillä vielä kun on tuo lattialämmitys kodinhoitohuoneessa, niin sehän auttaa pyykin kuivumisessa ja jos vielä on hyvin tilaa pyykkitelineelle poissa silmistä, niin mikäs siinä kuivatelessa. Itselläni on tapana viedä pyykinkuivausteline lastenhuoneeseeen ilmaan kosteuttamaan.
0
1 vastaus

Jep pyykkitelineet mahtuu kodinhoitohuoneeseen ja suihkuhuoneenkin puolelle ja pyykit kuivuu tosi nopsaa lattialämmityksen ansiosta!
0
1 vastaus

Kylläpä pistää silmään nuo siniset seinälaatat,ei jotenki yhtään passaa tuohon huoneeseen muuten 😀 vaikka muuten kyllä näytti kivalta mun silmään 🙂 kuivausrummuista sen verran, että ne kyllä mun mielestä ainakin pituussuunnassa kutistaa vaatteita, tulee semmosia lyhyitä ja leveitä :/ ja toki kuluttaa semmosia vaatteita joissa elastaania, eikä niitä varmaan suositellakaan kuivausrumpuun.. Muutaman kerran oon myös nähny että lastenvaatteiden painatukset on jotenki sulanu lämmön vaikutuksesta 😮 mut sit niitä plussiakin eli pyyhkeille kuivausrumpu on paras keksintö mitä vaan voi olla, saa niin ihanan pehmosia pyyhkeitä! Ja isojen lakanoiden kuivaus ainakin itsellä yleensä haastavaa kun ei tahdo tila riittää niiden ripusteluun, niin kuivausrumpu on kyllä niidenkin kanssa huippuapuri 🙂
0
1 vastaus

Erikoinen valinta tuo sininen seinälaatta, oiskos mies päässy valitsemaan ne 😉 Ja kiitos <3
Kiitos vielä kommentistasi!
0
1 vastaus

Mikäs vuosi päivä teillä on?Onnea vuosi päivän johdosta.
0
1 vastaus

Kiitos Ensku <3 Tämä oli nyt 13 vuosi yhteiseloa <3
0
1 vastaus

Kuivausrumpu on ihanin keksintö ikinä! Nopeasti kuivaa vaatteet, poistaa nukkaa ja karvaa vaatteista, eikä mun kokemuksissa vaatteiden kutistuminen. Helppoa laittaa suoraan kaappiin vaan. Suosittelen etenkin lapsiperheille. Itse inhoan kuivattaa vaatteita pitkin huushollia monilla eri telineillä.
0
1 vastaus

Kiitos Heidi kommentistasi <3
0
1 vastaus

Kovin on ihana ja kodikas. <3 Mulle kans! 🙂
0
1 vastaus

Hihi kiitos Suwi <3 <3
0
1 vastaus

Ihanan tilava kodinhoitohuone ☺ Meillä on kuivausrumpu, mutta harvemmin tulee kyllä käytettyä. Siinä se on oiva apu, jos pesee vaikka peittoja niin pyöräyttää hetken kuivausrummussa, jos saa rumpukuivata niin peitot kuivuu nopeammin. Kyllähän se hiukan kuluttaa vai kutistaa vaatteita. Me, kun ostimme kuivausrummun niin mieheni pesi pyykkiä ja sanoi, että laitan pyykit kuivausrumpuun niin saa viikata sitten heti ne kaappiin ja kehui vielä isoon ääneen, että on se näppärä vehje. No, itse unohdin koko kuivausrummun päällä olen illalla. Seuraavana päivänä pyykinpesu jatkui ja kas kummaa, kuivat pyykit odotti kuivausrummussa. Mainitsin asiasta johon mies vastasi, että hö voihan ne puhtaat vaatteet pukea suoraa sieltäkin päälle. Joo’o ☺
0
1 vastaus

Tilava on juu! 🙂 Heh ihana toi sun miehes 😉 Kiitos kommentistasi!
0
1 vastaus

Meille hankittiin kuivausrumpu viime syksynä ja pois en vaihtaisi! Meillä on kaksi lasta, Amalian ikäinen tyttö ja 3 kk poika. Enää ei kulu aikaa pyykkien ripusteluun eikä kuivaustelineitä ole esillä eikä lakanoita kuivumassa ovien päällä. Vaatteet ovat ihanan pehmeitä, varsinkin pyyhkeet! Ja sitä pölyn määrää, joka jää nukkasihtiin ei voi kuvitella! Meillä on pölyn määrä vähentynyt tosi paljon kuivurin myötä. Varsinkin lakanoista sitä löytyy uskomaton määrä ? imurointitiheys on harventunut.
Myös käyttövaatteita (pyyhkeiden ja lakanoiden lisäksi) ei tarvi enää niin paljoa, kun kierto pesusta kaappiin on vain pari tuntia. Meillä lapset pärjäisi kyllä 2-3 paidalla/housulla tämän vuoksi!
Kutistumista tai nyppyyntymistä en ole huomannut, uudet rummut on niin hellävaraisia.
Meillä rumpu hyrrää lähes päivittäin. Nämä uudemmat rummut on ns lämpöpumppumallia mitä suosittelen ehdottomasti vanhan sijaan! Energiankulutus on olematon eikä meillä ole näkynyt sähkölaskussa ollenkaan vaikka parhaimpina päivinä rumpu hyrrää parikin kertaa. Itse asiassa rumpukuivais kuluttaa vähemmän sähköä kuin telineellä kuivaus – meilläkin on lattialämmitys kodarissa. Kosteat ja viileät pyykit alentavat huonelämpöä mikä saa lattialämmöt kohisemaan. Kosteus lisääntyy myös sisäilmassa mikä edellyttää ilmanvaihdon tehostamista – eli ilmaista ei ole sekään.
Ulkovaatteiden kuivaukseenkin olen rumpua käyttänyt. Ulkoilun jälkeen varsinkin tytön märät vaatteet vain sisään, hetken pyöritys ja ovatkin jo valmiina ja kuivina! Tämä on ollut kätevää kun aamupöivisin ulkoillaan omalla pihalla ja iltapäivällä on sitten vielä kerho jossa esim ulkoilua.
Voin siis todellakin suositella rumpua! Vaikka pidänkin pyykkien laittelusta, varsinkin useamman lapsen taloudessa (ja esim oksutaudin aikaan) siihen kuluu niin tuhottomasti aikaa että on helpottanut mun hermoja merkittävästi!
0
1 vastaus

On kyllä ärsyttävää, kun lakanoita on ovien päällä kuivumassa, mutta eihän ne muuallekaan mahdu.. Kiitos hyvästä kommentistasi! 🙂
0
1 vastaus

Teillä on kyllä niin ihanan näköinen koti! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos hirmuisesti Elina <3
0
1 vastaus

Meille tuli kuivausrumpu kun esikoinen syntyi. Helpotti hirveästi pyykkirumbaa eikä aina tarvitse ripustella kuivumaan. Ihan kaikkea en kuitenkaan rummussa kuivata esim. tekniset ulkovaatteet vaikka osan niistä saisikin rumpuun mietoon lämpötilaan laittaa. En myöskään laita uusimpia vaatteita ensimmäisen pesukerran jälkeen vielä rumpuun, koska totuus kyllä on, että jonkun verran saattaa esim. pelkkiä puuvillavaatteita kutistaa. Lakanat ja pyyhkeet laitan aina rumpuun, koska niistä tulee paljon pehmeämpiä rummutuksen jälkeen. Sähkönkulutuksessa emme ole tuon rummun takia kyllä mitään ihmeellistä nousua huomanneet. Helpottaa kyllä arkea ja ehdottomasti otan rummun jatkossakin kun joskus noiden koneiden vaihtoaika vastaan tulee.
0
1 vastaus

Kiitos paljon kommentistasi! 🙂
0
1 vastaus

Moi. Kuivausrumpua suosittelen jos kuivatustilaa on vähän kuten meillä. Itse laitan sinne vain kestävimmät ( paksut) vaatteet jotka muuten kuivuu hitaasti. Nykyään on myynnissä kaakelimaalia, sillä sais helposti nuo tummansiniset laatat piiloon ? itse aion maalata meidän rumanvärisen vanhan kylppärin kokonaan.
0
1 vastaus

Moi 🙂 Täällä uudessa kodissa kuivatan pyykit kodinhoitohuoneessa ja välillä suihkuhuoneenkin puolella. Ei enää tarvitse makuuhuoneissa pitää telineitä. Kaakelimaalia vois koklata! Tulehan kertomaan sitten kuinka maalaus kylppärissänne onnistui, mä joskus vanhassa kodissa haaveilin kylpyhuoneen kaakeleiden maalauksesta!
0
1 vastaus

En pärjäisi ilman kuivausrumpua mitenkään!
Viimeiset kymmenen vuotta olen kuivannut rummussa ”ihan kaiken”, eikä vaatteiden kuluminen tai suuri sähkölasku ole vaivannut. Kuivausrumpu puhaltaa huoneeseen lämmintä ilmaa, jolloin käytetty energia hyödyntyy pienemmällä lämmityksen tarpeella. Olempa kuullut sellaisenkin väitteen, että kuivausrumpu vie vähemmän energiaa kuin narulla kuivaaminen!
0
1 vastaus

Kiitos kommentistasi! 🙂
0
1 vastaus

Ihanan valoista!! Ja ihanasti kaappitilaa! Sitä ei ole koskaan liikaa! Jos seinälaatat ei väriltään iske, niin kannattaa harkita kaakelimaalia tai D-C-fixiä 🙂
0
1 vastaus

Valoisaa on juu, se on tosi kiva ja kaappitilaa on mukavasti! Kaakelimaali tai miksei tuo D-C-fixikin vois olla paikallaan 🙂
0
1 vastaus

Laatat voi maalata tai esimerkiksi dc-fixillä päällystää varsin helposti ?
0
1 vastaus

Jep 🙂
0
1 vastaus

Olen ollut pesulassa töissä ja päivittäin käytimme kuivausrumpua. Se on hurjan kätevä esimerkiksi pyyhkeiden, lakanoiden ja peittojen kuivaamisessa,mut en missään nimessä laittaisi vaatteita sinne. Untuvapeitot, -tyynyt ja -takit vaativat rummun kuivausvaiheessa.

Rumpukyllä kutistaa esimerkiksi perus trikoovaatteet helposti. Vaatteet pysyvät paljon parempana, kun ne kuivaa narulla, sillä kuivausrummun lämpötila ja liike kuluttavat vaatetta todella paljon. Käyttöikä pitenee, kun rumpua ei käytä. Isommat kodintekstiilit rumpuun, muut narulle! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos kommentistasi! 🙂
0
1 vastaus

Ihanan tilava kodinhoitohuone! Meillä ei sellaista ole, mutta seuraavan kodin yksi ehdoton kriteeri on tuo kodinhoitohuone 🙂 Me ostettiin kuivausrumpu hieman ennen neljännen lapsen syntymää jotta hieman helpottaa sitä pyykkirumbaa. Pyykkiä tulee niin valtavasti, ja kun minä varsinkin vihaan sitä pyykkien kuivumaan laittamista, niin nyt ne on helppo vain laittaa rumpuun. Toki kaikkea pyykkiä ei voi rummussa kuivata, mutta se on vain murto-osa pyykin määrästä. Jonkin verran rumpu kutistaa pyykkiä, mutta meillä on rummussa ominaisuus jolla lämpötilaa saa hieman laskettua niin sitä sitten yleensä käytän. Sähkölasku ei ole noussut kuin euron tai kaksi kuukaudessa.
0
1 vastaus

Tilaa riittää juu 🙂 Kiitos kommentistasi, neljän lapsosen kanssa pyykkiä varmasti riittää 🙂
0
1 vastaus

Ihana kodinhoitohuone, todella tilava ja nätti. Siniset laatat ehkä hieman pistävät silmään, mutta eivät häiritsevästi 🙂 Muistan, kun lapsuudessani asuttiin isossa omakotitalossa ja meillä oli kodinhoitohuone, mutta sen koommin en olekaan kodinhoitohuoneella varustetussa kodissa päässyt asumaan. Joskus vielä ;D

Ja hahah, kylpytakit rivissä Nuuskua unohtamatta :’)
0
1 vastaus

Kiitos lillamy <3 Joskus vielä 😉 Nuusku ei kyllä tykkää kylpytakistaan 😉
0
1 vastaus

Kannattaa hankkia kuivausrumpu. On todella kätevä juuri pyyhkeiden ja lakanoiden kanssa, tulee nopeasti kuivat ja pehmeät pyyhkeet.
0
1 vastaus

Varmasti on kätevä varsinkin juuri näiden lakanoiden ja pyyhkeiden kanssa! Kiitos kommentistasi 🙂
0
1 vastaus

En antaisi kuivausrumpua enää pois! Minä hoidan nykyään aina viikon pyykit yhtenä päivänä, kun ennen sai maksimissaan kolme konetta pyöritettyä ennen kuin kuivaustila loppui. Ja inhoan niitä ympäriinsä olevia telineitä. Niitä ei saanut koskaan pois kun aina oli jotain pyykkiä kuivumassa tai odottamassa kaappiin laittoa. Ja siinä ripustelussa menee niin kauan aikaa.

Totta on, että rumpu kyllä kuluttaa vaatteita nopeammin, ja kutistaa joitakin vaatteita. Se helpottaa kuitenkin niin paljon elämää, että olen valmis kestämään sen. Minä pistän ulkovaatteita, farkkuja ja rintaliivejä lukuunottamatta kaiken kuivausrumpuun, periaatteella mitkä vaatteet ei kestä, niitä ei tarvita. Tähän mennessä vain sukkien reikiintymistahti on lisääntynyt. Myös ne vaatteet joissa rumpukuivaus on kielletty, ovat kestäneet tuon lämpöpumpullisen kuivausrummun ongelmitta.

Kuivausrummusta luopuisin ensimmäisenä, tiskikoneesta seuraavaksi ja pyykkikoneesta viimeisenä, mutta jos saan valita, niin yhdestäkään en enää suosiolla luovu!
0
1 vastaus

Hih ihana kommentti, kiitos kun kommentoit <3
0
1 vastaus

Kannattaa tutustua dc-fix nimiseen ’kontaktimuoviin’ mikäli tahtoo pikkurahalla seinälaattoihin uutta ilmettä. 😉
Halpaa ja helppo asentaa. Siniset saumat saa ’maalattua’ ronseal nimisellä saumaustussilla laattoihin sopiviksi (löytyy ainakin mustaa ja valkoista).
0
1 vastaus

Kiitos vinkeistä! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: