Yleinen 9.3.2017
TEKSTI Johanna

Kolesterolini on korkea ja edessä on elämäntaparemontti

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Mä syön suklaata liikaa, siis oikeasti todella paljon! Uusin himoni on toffifee ja kaksi rasiaa menee ihan tuosta vain. Miloa imettäessä olin todella tiukalla imetysdieetillä pojan allergioiden vuoksi ja allergioiden helpottaessa lihoin hetkessä 10 kiloa, sillä aloin syömään suklaalevyn päivässä ja lisäksi tietysti kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Pizzoja on mennyt vuoden aikana niin monta, että heikompaa hirvittää. Kolesteroliarvojani en edes kehtaa kertoa, mutta sanotaanko niin ettei hyvältä näytä, ja nyt viimein on alettava jotain asian eteen tekemään. Näin hoitoalan ammattilaisena tiedän sen, että jos jatkan näillä elämäntavoilla en todellakaan tule elämään enää vanhana mummona. Olen antanut itseni vain syödä ja syödä ja liikunta on ollut telakalla jo vuosia lukuunottamatta viime vuoden muutamia jalkapalloharjoituksia. Toivon todella, että me mimmit saamme pelaajia jalkapalloon ja pelaaminen voisi jatkua rutiinisti kerran viikossa.

Syöminen on kuitenkin se kaikista heikoin lenkki ja maanantaina aloitin puhdistuskuurin, joka kestää 20 päivää. Kuurin aikana syön toki normaalisti kotiruokaa, mutta yritän vältellä pizzoja ja sitä kirottua suklaata. Painoa haluan tiputtaa, mutta en ole peilikuvaani lainkaan tyytymätön eikä elämäntaparemontti ole laihdutusta varten, vaan terveydellisistä syistä johtuen.

Vaikka peilikuva voi olla ihan okei, niin sisällä asiat voivat olla todella huonosti!

Alan myös tietoisesti syömään välipaloja enemmän ja pidän kiinni ainakin viiden aterian ruokarytmistä. Vedenjuontia lisään ja kuurin aikana on nyt juotava ainakin 1,5 litraa vettä päivässä. Syömisestä huolehtiminen vaikuttaa niin moneen asiaan ja esimerkiksi lasten kanssa hermoilu vähenee huomattavasti, kun ei päästä verensokeriaan liian matalaksi. Pyrinkin nyt siihen, että lasten kanssa hankalien tilanteiden kestämiseksi huolehdin siitä, että esimerkiksi ennen pukemistilanteita haukkaan pienen hedelmän, josta saan energiaa ja näin pinnani ei pala pikkumiehen raivotessa pukeutumisen kanssa.

Olen opetellut paljon mielenhallintaa ja olen onnistunut monissa hankalissa tilanteissa välttämään hermostumisen pienten juttujen avulla. Olen tyytyväinen itseeni, sillä olen todella kärsinyt paljon tämän kipakan käytökseni vuoksi. Enkä toki kärsi siitä ainoastaan itse, vaan kamalinta on juuri se, että myös perheeni joutuu kestää sitä ja tämähän on omalletunnolle ollut se suurin taakka. Minä haluan olla hyvä äiti sekä puoliso ja tämä on tärkeintä minulle. En ruoski itseäni jos hermostun välillä, ja olen erittäin onnellinen, että olen saanut nyt eväät siihen, että voin olla parempi ihminen Onko muilla elämäntaparemonttia tiedossa ja millä keinoin Te selviätte hankalista tilanteista lasten kanssa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (21)

[…] jokin aika sitten aloittaneeni puhdistuskuurin, jonka aikana päätin olla herkuttelematta. Pizzat ja suklaat saivat jäädä eikä ole tehnyt […]
0
1 vastaus

Olisin todella kiinnostunut tuosta mielenhallinnasta! Itselläni on myös todella kipakka luonne, käpy palaa ihan liian nopeasti lasten kanssa. Olen miettinyt miten saisin pinnaa pidennettyä..
0
1 vastaus

Mä voisin näistä omista keinoista kirjoittaa niin vinkkejä voi sitten kokeilla jos toimisi omassa arjessa 🙂
0
1 vastaus

Minä olin just fitmama ”kuurilla” ja voi tätä energian ja hyvän olon tunnetta.??
0
1 vastaus

Oih ihana kuulla! <3
0
1 vastaus

Miten olet opetellut mielenhallintaa, onko joku sivusto mistä oot lukenu vinkkejä? (:
0
1 vastaus

Mä voisin kirjoitella näistä omista jutuista, jotka mulla ovat toimineet, jos vaikka toimisivat muidenkin arjessa 🙂
0
1 vastaus

Mä aloitan sun kanssa. Hampaat menee kohta pullan ja suklaan takia. No ei ehkä ihan vielä mutta kohta pitäis käydä hammaslääkärissä tarkastuksessa kuten joka vuosi. Viime vuonna jäi kyllä käymättä. En todellakaan halua porattavaksi.
0
1 vastaus

Jee hyvä Utelias mutsi!!! 🙂 <3 Joo nekin vielä...
0
1 vastaus

Samassa veneessä ollaan tyttö kulta <3 Yhdessä tsempataan toisiamme niin hyvää tulee 🙂
0
1 vastaus

No näinpä, tsempataan todella!! <3
0
1 vastaus

Täällä on yritetty samaa, ja heti huomaan voivani ja jaksavani huomattavasti paremmin! Repsahdin sipsipussiin ja punaviiniin tällä viikolla, ja sen huomaa myös…. Itse huomasin jossain vaiheessa olevani kokoajan lasten kanssa pinna kireällä, lapset poika 3,5v tyttö kohta vuoden.nyt olen opetellut rauhoittumaan, mitään asioita ei tarvitse tehdä kiireellä vaan lasten tahtiin.olen oikea aikataulu ihminen, mutta kun oikeasti harvoin on mihinkään niin kiire. Tämä itseni rauhoittaminen ja jatkuvan suorittamisen lopetus on auttanut mua 🙂
0
1 vastaus

Hienoa tytti, ihana kuulla, että arkenne on helpottanut pienillä jutuilla <3 Voihan sitä herkkupäiviä pitää, muttei joka ilta, joten annettakoon anteeksi repsahduksesi 😉
0
1 vastaus

Johanna meillä on joukkue Lohjalla johon mahtuu jos kiinnostaa. Sarjaankin (harraste) ollaan jo ilmoittauduttu ja pelejä tulossa melkoinen määrä kesän aikana! Laita ihmeessä viestiä jos kiinnostaa!
0
1 vastaus

Kiitos Mari, sainkin myös sun yksityisviestin 🙂
0
1 vastaus

Ihanan rehellistä tekstiä 🙂 Millä ajattelit korvata suklaan, nimittäin mieli varmasti jotain sillä hetkellä tekisi? Itse olen välillä popsinut manteleita, pähkinöitä, rusinoita tai viinirypäleitä suklaan sijaan. Kuulostaa mahtavalta että olet löytänyt keinoja selviytyä rauhallisin mielin lapsen känkkäränkkäkohtauksista pukeutumistilanteissa. Kunpa itsekin siinä onnistuisin…
0
1 vastaus

Nyt tää viikko on mennyt tosi hyvin ilman herkkuja! Auttaa selvästi, kun on tää puhdistuskuuri menossa, niin pystyn olla hyvin ilman hyvää, kun ajattelen sitä. Mä olen joka ilta syönyt iltapalaksi pari leipää, kun aikasemmin skippasin aina iltapalan ja söin sipsejä ja suklaata! Mutta joku korkive suklaalle jossain vaiheessa voisi olla hyvä keksiä 🙂

Mä voin kirjoittaa näistä mun keinoista jos vaikka joku muukin saa niistä apua omaan arkeensa <3 🙂
0
1 vastaus

Raakasuklaa on hyvä herkun korvike. Sisältää hyviä aineita ja sokeria ei ollenkaan.
0
1 vastaus

Mun keino mielen hallintaan on liikunta. Käyn pari kertaa viikossa liikkumassa yksin, vain omat ajatukset tai jokin puheohjelma radiosta seurana. Hermot kestää paljon paremmin.? Jos jää liikunta välistä minusta kuoriutuu todellinen hirviöäiti.???
0
1 vastaus

Liikunta on varmaan monelle henkireikä 🙂 Kiva, että oot löytänyt oman juttusi <3
0
1 vastaus

Suklaan korvaajaksi toimii tosi hyvin terveyskaakao 😀 Nimittäin täyskaakaojauhetta iso teelusikka, hunajaa iso teelusikka, ja lämmitettyä mantelimaitoa. Vielä jos käyttää luomukaakaota (maistuu muuten paremmalta myös) ja raakahunajaa, juoma on suorastaan huipputerveellistä, mutta maistuu ihan herkulta. Aitoa vaniljaa jos lisää myös! Samoista aineksista voi tehdä muitakin sörsseleitä suklaanhimon iskiessä lisäämällä jotain kiinteämpiä terveellisiä aineksia, esim. spelttijauhoa, kookoskermaa jne. (nimim. kakkutaikina meni parempiin suihin)
0
1 vastaus

Kiitos vinkistä 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: