Yleinen 1.3.2015
TEKSTI Johanna

Kuudes laserhoito

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Amalia pysyi terveenä ja automme starttasi kohti Lastenklinikkaa ja laserhoitoa perjantaiaamuna. Hoito oli Amalian kuudes kerta ja vaalenemista on tapahtunut jo kivasti. Keskustelin lääkärin kanssa hoitojen jatkoista ja hän kertoi, että hoitoja tullaan jatkamaan niin pitkään kuin niillä saadaan tulosta aikaan. Tämä on aivan mahtavaa ja uskon, että Amalian tuliluomet saadaan häivytettyä aika mukavasti, vaikka tiedän, että posken, nenän ja leuan alueen tuliluomet eivät koskaan tule vaalenemaan lainkaan niin hyvin kuin esimerkiksi otsan alue, mutta pääasia, että näistä hankalistakin alueista luomea saadaan joka kerta edes hieman vaaleammaksi.

Amalia on odottanut laserhoitoa koko viikon ja joka aamu hän on kysynyt joko tänään menemme laserhoitoon? Hoito on selkeästi hoidettu aina onnistuneesti ja varmasti tuttu Iho- ja allergiasairaalasta Lastenklinikalle tuleva henkilökunta tuo lapsille myös turvaa.

Leopardityttö <3

Leopardityttö <3

Tällä kertaa Amaliaa ei saanut huiputettua tipan laiton ajaksi kirjan katseluun, vaan tyttö seurasi silmä kovana nukutuslääkärin tipanlaittotaitoja. Amalia ei ole kertaakaan itkenyt tipan laittoa, eikä tälläkään kertaa päässyt itku. Laitan Amalian kämmenselkään aina tuntia ennen hoitoa puudutuslaastarin ja tämä on ohje, jota toivoo myös sairaalan henkilökunta. Syy tähän on se, ettei lapselle jäisi kurja olo tipan laitosta. Aina kuitenkaan Emla-puudutteen käyttö ei ole hyvä idea, sillä jos lapselta on hankala löytää suonia, puuduteaine saattaa piilottaa niitä vielä lisää. Amalialla ei ole onneksi tätä ongelmaa ja tippa laitetaan onnistuneesti aina samaan hyvään suoneen.

Nukutusaine sai Amalian hätääntymään, ja siinä vaiheessa pieneltä pääsi itku. Uni tuli kuitenkin vain sekunteja myöhemmin ja äiti joutui poistumaan leikkaussalista. Amalian laseroinnin aikana piipahdimme Johnnyn ja Milon kanssa kahvilassa, josta isi sai aamupalaa ja äiti kupin teetä. Myöhemmin isi lähti Milon kanssa vaunulenkille ja itse sain rauhassa höpötellä Amalian kohtalotoverin vanhempien kanssa. Meillä on tähän perheeseen hirmuinen välimatka ja on aivan mahtavaa nähdä hoitojen yhteydessä. Viime kesänä treffasimme Särkänniemessä ja ensi kesäksi on suunniteltava myös jotain.

Amalia oli herätessään kiukkuinen kuin ampiainen eikä kiukku hellittänyt kuin juuri ennen kotiinlähtöä. Myös Milo tulistui jossain vaiheessa ja lapsemme huusivat sitten mukavassa kuorossa.

Ai miten niin jäykkä ilme ;)

Ai miten niin jäykkä ilme 😉

Kotona Amalia oli surullinen ja sanoi itkien ettei ole enää mageejuttutyttö, kun on pilkkuja.
Juttelimme pilkuista ja harmitus helpotti. Seuraavana aamuna Amalia totesi hyväntuulisena: äiti, niitä pilkkuja on vieläkin.. Tämän jälkeen tyttö ei ole pilkuista puhunut ja pian ne jo lähtevät vaalenemaan.

Pienesti simmu turvoksissa seuraavana aamuna

Pienesti simmu turvoksissa seuraavana aamuna

Amalia saa jokaisen laserhoidon jälkeen valita itselleen palkinnon ja tällä kertaa tyttö valitsi legoja. Amalia on innostunut kovasti legoista ja nyt on kiva kun legoukkeleilla on oma kahvilakin.

IMG_4583

Seuraava hoitoaika meni syksyyn, kuten arvelinkin. Mukavahan se olisi ollut päästä laserointiin vielä kerran ennen kesää, mutta täytyy ajatella, että on se Amalia käynyt jo monet hoidot läpi kolmen vuoden ikään mennessä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (19)

Itsellänikin on aika harvinainen ihotauti eli siis sen nimi on punasarveistuma.

1 vastaus

Sinun blogiasi on niin ihana lukea, vaikkei itselläni lapsia olekaan vielä (enkä usko, että on ajankohtaista vielä moneen vuoteen)! 🙂 Kirjoitat ihanan pitkiä postauksia.

1 vastaus

Voi kiitos, ihana kommentti taas Emilia <3

1 vastaus

Amalian urheus liikuttaa niin sydäntä. On varmasti maailman reippain tyttö. Terveisiä koko perheelle.

1 vastaus

Kiitos ihana, onhan hän tosi reipas <3 Terkkuja sinnekin koko poppoolle! 🙂

1 vastaus

Tuo on kiva, kun teillä on hoidon jälkeen luvattu Amalialle palkinto 🙂 Auttaa varmasti pikkasen siihen laserhoitoon menemiseen ja asennoitumiseen Amalialla 🙂 Hyvää alkavaa viikkoa ja iso halaus <3

1 vastaus

Amalia tykkää myös kun hoitajilta saa valita aina tarran <3 Silmälääkärin jälkeen käymme aina jätskillä kanttiinissa 🙂 Kivaa viikkoa sinnekin ja halaus takaisin <3

1 vastaus

Onpa reipas pieni tyttö.Pakko siis kysyä ihan mielenkiinnosta et onko tämä tuliluomi jotenkin arka, et miten Amalia pärjää fyysisesti sen kanssa? Olen kans odottanut et Amalia itse rupeaa kommentoimaan sitä luomea. Mulla on aika puhelias 2,5v tyttö ja pohdin et hän ois kyl varmaan kans jo ruvennu sanomaan. Olen jonkun vuoden verran seurannut blogianne, ihan vaan Amalian ihanien tempausten takia ja sitten jäin odotusjuttuihisi koukkuun, pojan kun pitäs saapua kesäkuussa täydentämään perhettämme <3

1 vastaus

Hihi, reipas on 🙂 Ei ole arka lainkaan, paitsi hoidon jälkeen, vaikka tällä kertaa Amalia sanoi ettei se ole kipeä. Viime laserin jälkeen Amalia sanoi ekaa kertaa ihon olevan arka.

Jep kyllä hän tänäkin aamuna sanoi, että vieläkin on pilkkuja, mutta ei ollut pahoillaan siitä. Eilen sanoi mummilleen, että huomasitko mummi minun pilkut ja totesi vielä heti perään, etteivät ne ole kipeitä 🙂 Kiva kun olet jo pitkään seurannut blogia, tsemppiä odotukseen <3 <3

1 vastaus

Meillä poika on muuten allerginen tuolle emlalle. Ehdottoman hieno tuote, mutta ei sovi kaikille.

1 vastaus

Hieno tuote, mutta ei tosiaan kaikille sovi 🙁

1 vastaus

Ihanan reipas tyttö teillä
Ihanaa kevättä teille <3

1 vastaus

Kiitos Tiina <3 Ihanaa kevättä sinnekin! <3

1 vastaus

Olen seurannut blogiasi aina silloin tällöin ja nyt viime aikoina olen tainnut suorastaan jäädä koukkuun. Kiitos ihanista kirjoituksistasi! Iselläni on yksi lapsi, toinen tulossa. Sinulla on ihanat lapset! Hyvää kevättä koko perheelle!

1 vastaus

Hihii mahtava kuulla, että olet jäänyt blogiin koukkuun 🙂 Ja kiitos <3 Hyvää kevättä sinne myös ja tsemppiä odotukseen! <3

1 vastaus

Ihan pakko kommentoida kun sain kuopukseni tammikuun alussa. Ristiäiset meillä oli samana päivänä kuin teillä. Nimeksi tuli täälläkin Milo. Meidänkin Milolla on kovasti vatsa vaivoja ja lääkärissä onkin epäilty refluksia ja maito allergiaa. Ollaan viikko syöty lääkettä refluksiin ja tänään aloitin maidottoman dieetin. Lisäksi meidänkin Milolta löytyy mansikkaluomi kuten isosiskoltaankin. Isosiskolta ne ovat tosin jo melkeen kokonaan hävinneet. 🙂 🙂

1 vastaus

Laitoitkin tämän kommentin toiseenkin postaukseen ja vastasin jo ensin sinne, mutta siis aivan mahtavaa, samanlaiset Milo pojat meillä <3

1 vastaus

Voi että Amalia on kyllä maailman kaunein tyttö!! Ihana prinsessa <3

Kiva blogi, odotan aina innolla seuraavaa postausta! Kivaa kevättä teidän perheelle!

1 vastaus

Voi kiitos Nea kauniista sanoistasi <3 Kivaa kevättä sinne myös! <3

1 vastaus

Itsellänikin on aika harvinainen ihotauti eli siis sen nimi on punasarveistuma.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: