Yleinen 13.3.2018
TEKSTI Johanna

Raskausviikko 14, niin onnellinen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Heipparallaa ja ihanaa tiistai-iltaa kaikille! Mulla vaihtui tänään taas raskausviikko ja nyt mennään viikolla 14 ja raskausviikkoja on kasassa 13+0.

Sikiön paino: 35 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 7 cm
Koko pituus: 8,5 cm

Tosi onnellinen

Olo on erittäin onnellinen ja tasapainoinen. Uhmaikäisen temppuilut ja raivarit eivät hetkauta ja pinnaa riittää. Iltaisin olo on tosin aika väsy ja silloin saattaa pari perkelettä päästä, mutta siis aika lunkisti oon ottanut.

Mietin monena hetkenä päivän aikana sitä kuinka älyttömän onnellinen olen noista kahdesta lapsestamme ja nyt ollaan saamassa perheeseen vielä kolmas ihanuus. Tuntuu hykerryttävän ihanalta tällä hetkellä <3

Raskausviikko 14

Viime viikon ultra antoi luottoa ja uskoa siihen, että kaikki menee varmasti hyvin. Pystyn ihan eri tavalla ottamaan iisisti enkä ole yhtään enää murehtinut tai pelännyt.

Mielihalut

Uutena mielihaluna on Saarioisten riisipuuro, nam! Ruoka on edelleen paljon mielessä ja kiloja on kertynyt jo yllättävän monta, vaikka vielä ei hirmuisen pitkällä edes olla. Toisillahan tässä vaiheessa ei ole välttämättä kiloja juuri tullutkaan.

Amaliaa ja Miloa odottaessa mulla tuli molemmista lähes 20 kiloa lisäpainoa ja näin saattanee käydä tälläkin kertaa. Ei sillä tietysti niin väliä, mutta tällä kierroksella lähtöpaino oli jo seitsemän kiloa enemmän kuin aiemmissa odotuksissa.

Hypistelyä ja mustasukkaisuutta

Me kaivettiin lasten kanssa vauvanvaatteita ullakolta tai siis Johnny ne käskystä kaivoi 😉 Hypisteltiin niitä sitten Amalian kanssa aika tohkeissamme ja Milo oli mukana ensin ihan nätisti, mutta sitten poitsu alkoi viskellä vaatteita vihaisena pitkin kodinhoitohuonetta. Saa nähdä tuleeko pikku Milosta mustasukkainen vauvan synnyttyä. Mä uskon kyllä, että hän on myös oikein ihana ja hoivaava isoveli.

Mites muut odottajat onko teillä lähtenyt paino nousuun nopeasti ja kuinka paljon raskauskiloja olette kerryttäneet odotusten aikana?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Kääk ei kai se kauhean paljon oo <3 Mulle ei oo koskaan sanottu mitään painosta, vaikka tullut tosiaan molemmista se 20kg, mutta lähtöpaino tuolloin taisi olla siinä 50 kg.. Saa nähdä tuleeko nyt jossain kohdin sanomista, kun lähtöpaino oli sen 7kg enemmän.. Onnea odotukseen, teillä onkin jo pian rakenneultra <3 Ja kiitos <3
0
1 vastaus

Apua sentään miten aika juoksee. Tuntuu että justhan sä vasta ilmoitit että teille tulee uusi vauva ja nyt oot jo viikolla 14. Voi että miten hymy nousee huulille joka tiistai kun postaat uuden raskaus postauksen.
0
1 vastaus

Miten sitä onnistuu pysymään rauhallisena? Itse olen ollut monessa ICSI hoidossa ja yksi keskenmeno monen epäonnistumisen jälkeen. En pysty muuta kuin vain hermoilemaan ja olemaan masentunut vielä tulevista pettymyksistä.
0
1 vastaus

Täällä on tänään rv 15+4 ja kiloja tullut tasan 2. Olin siitä jo vähän järkyttynyt, koska oon ymmärtänyt että alkuraskauden aikana painon nousu johtuu liiasta syömisestä, kun vauva ym. ei vielä juuri paina 😀 mulla ei vielä näy yhtään raskausmahaa, mutta odotankin ensimmäistä. Ihanaa aikaa kyllä. Tsemppiä sinne raskauden kanssa ♡
0
1 vastaus

Itsellä nyt 27+5 menossa ja pahoinvoinnin vuoksi paino nyt tippunut 8kg. Tuntuu hurjalta määrältä, mutta luotetaan vain siihen että pikkuinen kasvaa ja saa kaiken tarvitsemansa.
0
1 vastaus

17+3 menossa, paino ei ole noussut vielä juuri lainkaan (ehkä joitain satoja grammoja sitten viime neuvolan). Aiemmilla kierroksilla lisäpainoa taisi karttua 13-16kg, kahdessa edellisessä raskaudessa kilojen kartuttaminen alkoi jo varhain. Nyt oon syönyt terveellisemmin ja himoitsen kasvisruokia. Oon tyytyväinen, ettei paino ole vielä noussut, mullakin kun on extrakiloja ainakin 5 jos ennestään ja bmi 25.
0
1 vastaus

Itsellä tänään 15+0 ja paino tippui 3 kiloa alusta ja ei ole vieläkään nousuun lähteny. Ensimmäisen kanssa sama juttu mutta loppua kohden sain kerrytettyy 13 kg. Toisen kanssa tuli vähän reilut 15 kg. Molemmat lapset olleet sokeri lapsia. Vähän jännittää mitä sitten tän kolmannen kanssa kun eka lapsi normaali kokoinen 3,5kg ja toinen oli melkeen 4,6 kg ja syntyikin sektiolla.
0
1 vastaus

Mulla RV 19 meneillään ja painoa tullut melkein 6kg . Ensimmäistä odotan joten en oikein osaa sanoa, onko se paljon, neuvolassa sanottiin kunhan kokonaispainonnousu jäisi noin 15kg. Tsemppiä odotukseen!
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: