Yleinen 5.7.2015
TEKSTI Johanna

Silmänpaine koholla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Amalialla oli Silmäklinikalla kontrolliaika viime viikolla. Edellisellä kerralla tilanne oli niin hyvä, että yksi silmänpainelääke silmätippa jätettiin pois. Valitettavasti kontrollikäynnillä leikatun silmän silmänpaine oli noussut liian korkeaksi ja näin tippa jouduttiin palauttamaan. Tämä silmätippa väsyttää Amaliaa kovasti ennen kuin siihen taas tottuu ja alkupäivät Amalia oli jälleen aivan kuin eri lapsi, niin kiukkuinen ja väsynyt.

Silmälääkäri varasi Amalialle samantien elokuulle ajan silmätoimenpiteeseen, jossa leikatusta silmästä poistettaisiin nukutuksessa lanka, joka sinne on jätetty silmäleikkauksessa. Toisinaan näin käy, että lanka joudutaan poistamaan uudessa nukutuksessa, jos putki ei ala toimia normaalisti. Silmäoperaatio on lääkärin mukaan leikkaukseen verrattuna pieni ja suurin asia operaatiossa on nukutus. Silmään tehdään kuitenkin viilto, jotta lanka saadaan poistettua, joten Amalian elämään tulee joksikin aikaa taas hieman rajoituksia. Pääasia on kuitenkin se, että silmänpaine saadaan laskemaan ettei silmään pääsisi syntymään lisävaurioita. Seuraava kontrolliaika Silmäklinikalle piti olla heinäkuussa, mutta asiat hieman muuttuivat.

Huomasin tällä viikolla Amalian sairaan silmän olevan reilusti tervettä silmää kookkaampi ja tämähän tietää sitä, että silmänpaine on päässyt nousemaan. Tällä kertaa tämän huomasi ensimmäisen kerran myös muut, eräs ystäväni sekä Amalian kummisetä. Amalian silmänpaineet ovat heitelleet aina ja monesti sairas silmä on ollut tervettä silmää kookkaampi, mutta palautunut aina aika lailla symmetriseksi. Nyt silmä oli ja pysyi isompana, joten ei auttanut kuin soitella Silmäklinikalle. Lääkäri olisi ottanut meidät vastaan jo samana päivänä, mutta emme päässeet ja niin Amalia sai ajan seuraavaksi päiväksi.

Amalia lähti matkaan isänsä kanssa ja niinhän se oli silmänpaine kovasti koholla. Sairaan silmän silmänpaine näytti 32 ja näin korkea se ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Terveen silmän paine on ollut 16-17, tällä kertaa sitä ei edes mitattu, joten hurjan korkeahan tuo sairaan silmän paine on verrattuna terveeseen silmään. Amalialla on käytössä kaikki painetipat mitä voi antaa, joten leikkausta kiirehdittiin nyt siinä määrin, että langan poisto on jo tiistaina.

Keskustelin Amalian kanssa silmäleikkauksesta tänään ja neiti suhtautui asiaan oikein hienosti. Totesi vaan, että ai sitten pidetään taas hetki kilpeä. On lapset vaan niin ihmeellisiä <3

IMG_6750

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Kiitos hirmuisesti <3 <3 Ja reipas on juu!

1 vastaus

Voi tuota rakasta tyttöä <3
Aina niin reipas 🙂

1 vastaus

Onhan hän totta tosiaan! <3

1 vastaus

Tsemppiä Amalialle toimenpiteeseen ja siitä paranemiseen. Reipas tyttö 🙂 Toivotaan että paineet laskisi!

1 vastaus

Kiitoksia ja reipas on juu! <3 Kyllä ne pitäisi laskea heti, kun lanka otetaan pois!

1 vastaus

Voi että, hurjan reipas tyttö. Tsemppiä sinne teille!

1 vastaus

Kiitos tinka <3 <3

1 vastaus

Kovasti tsemppiä tiistaihin! Hyvä, että kohonnut paine huomattiin nopeasti ja Amalia saa siihen pian apua. Amalia on todella reipas!

1 vastaus

Kiitoksia peppilotta <3

1 vastaus

Voi ei 🙁 Onni onnettomuudessa on kuitenkin se, että silmänpaineen nousu huomattiin nopeasti ja leikkausaika saatiin noin piakkoin. Suuret tsempit superreippaalle Amalialle, onneksi nyt kyseessä on edelliseen leikkaukseen verrattuna pienempi operaatio. Tsemppiä teille muille myös ihan hirmuisesti, reippautta vaaditaan taas kerran koko perheeltä <3

1 vastaus

Todella nopeasti saatiin leikkausaika! Kiitos tsempeistä ja tosiaan pienestä operaatiosta on kyse 🙂 Ihana olet, kun aina jaksat niin kauniisti kommentoida, kiitos siitä, tulee aina niin hyvä mieli <3

1 vastaus

Tsemppiä hurjasti tiistain toimenpiteeseen sinne ja voimahalit koko perheelle!!! <3

1 vastaus

Suuret kiitokset Kaarina <3 <3

1 vastaus

Hurjasti tsemppiä sinne! Kaikki menee varmasti hyvin ja onneksi Amalia on niin reipas tyttö 🙂

1 vastaus

Kiitos kovasti tsempeistä Tiikku! <3 Kaikki menee varmasti hyvin, mä uskon myös <3

1 vastaus

Tsemppiä Amalialle tiistaihin! On kyllä niin ihailtavan reipas tyttö! <3

1 vastaus

Kiitos paljon bansku <3 <3

1 vastaus

Kyllä on niin reipas tyttö siellä! Tsemppiä teille kaikille ja kiitos blogista, tää on ehdottomasti mun lemppariblogi!

1 vastaus

Kiitos hirmuisesti <3 <3 Ja reipas on juu!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: