Yleinen 2.1.2017
TEKSTI Johanna

Uusi vuosi ja joululoman touhuja!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Joululoma on nyt vietetty ja isi lähti aamusta sorvin ääreen. Tänään isillä sattuikin olemaan reissuhommia ja hän yöpyy Porissa. Amalia lähti serkkujensa kanssa Merja mummin luokse yökylään illasta ja me olemme olleet Milon kanssa ihan kaksin, kun Nuuskukin lähti mummin ja fafan luokse.

Eilen saimme Eemin ja Iidan yökylään, ja tämän päivän he olivat meillä hoidossa, sillä Iidan päiväkoti on vielä kiinni. Varahoitoa oli turha ottaa, kun siskoni vuorotyön vuoksi varahoitopäiviä olisi tullut vain muutama. Ja meillähän Iida on muutenkin paljon, joten tämä oli passeli ratkaisu. Eemikin viihtyi kivasti ja aamusta heillä oli Amalian kanssa mukavat ulkoleikit. Iida touhusi enemmän Milon kanssa, joten kaikilla oli kaveri!

Amalia

Höpsöläinen! Höpsöläinen!

Joululoma meni mukavasti ja uusi vuosi vaihtui siskoni perheen luona. Milo pelkäsi raketteja ihan hirmuisesti, joten hänen kanssa oli oltava sisällä. Milo pelkäsi raketteja myös sisätiloissa, jos hän näki niitä ikkunasta. Pieni oli meistä muistakin hyvin huolissaan eikä halunnut kenenkään olevan ikkunan lähellä.

Iida ja tähtisädetikku! Iida ja tähtisädetikku!

Kävimme katsomassa Lohjan ilotulituksen, joka oli oikein hieno. Milo sai jäädä ilotulituksen ajaksi isin kanssa siskoni perheen luokse lämmittämään saunaa.

Uudenvuoden viettoon kuuluivat myös nakit, perunasalaatti, italiansalaatti, patonki ja tuorejuustot. Glögiäkin lämmitettiin ja miehet ottivat hieman vettä väkevämpää.

Uusi vuosi

Joululomalla vietimme Amalian kanssa tyttöjen aikaa ja kävimme kaksin HopLopissa ja uimahallissa. Olisihan pojatkin mukaan päässeet, mutta Milo oli hieman nuhainen, joten oli parempi, että he jäivät kotiin. Serkut ja täti olivat menossa mukana, mutta oli ihana, kun alkuun painelimme Amalian kanssa HopLopissa kaksin ja tyttö oli niin onnellinen!

Vaahtokarkkien paistamista! Vaahtokarkkien paistamista!

Ei menny niinku Strömsössä! Ei menny niinku Strömsössä!

Johnnyn sukulaisia saimme kylään yhtenä lomapäivänä ja oli ihana nähdä heitä. Pitäisi nähdä paljon useammin!

Aika rennosti tämä loma tuli vietettyä enkä ole napannut juuri kuviakaan, paitsi tietysti jouluaatosta, mutta ne olen jo kanssanne jakanut. Tälle viikolle ei ole oikeastaan mitään suunnitelmia, mutta lunta näyttäisi nyt hiljalleen satavan, joten ainakin ulkoilussa on skarpattava. Niin ja lauantaina olen lähdössä juhlimaan kahden rakkaan ystäväni kanssa, ihanaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

Jep ei täällä enää mitään vauvoja ole 😉 Amaliakin leikkii jo tosi paljon ystävien kanssa ja Milostakin on kasvanut höpöttelevä pikkumies! <3 Ja kiitos tsempeistä Silja <3
0
1 vastaus

Moi! Oletteko ajatellut, milloin otatte tutin pois Milolta? Tuli vaan mieleen, kun itse otimme 2 vkoa sitten pois vajaa 2veeltä,joka oli aivan liian rakastunut kyseiseen kapistukseen, ja pelättiin että mitä siitä tulee.. No viikon känisi vähän kaikesta, ja nukkumaan saaminen kesti 1,5h-2h, mutta siinä se! Ei muuta! Ja nyt on ollut jo ihan normaalisti yhden vkon. Ei edes kysellyt sen perään kuin muutaman pvn. Ei kyllä varmasti olisi niistä suosiolla luopunut, mutta leikkasin päät pois, niin testas ja totesi, että ei tykkää tästä. 🙂
0
1 vastaus

Moi Sari <3 Ollaan me sitä ajateltu ja varmasti ihan pian se jää jäädä! Hienosti teillä meni tutista luopuminen, usein se menee aina paljon paremmin kuin on ajatellut 🙂 Milolla tutti on myös tärkeä, mutta musta tässä kahden vuoden korvilla siitä on luovuttava 🙂
0
1 vastaus

Enpä ymmärrä mikä kiire siinäkin on ! Meillä luovuttiin tutista vasta 2,5-vuotiaana ja oikein helposti se meni, vaikka tutti oli pojalle kovin rakas. Vietiin ne läheiseen metsään oraville. Päiväkodissa pojalla ei ollut tuttia ollenkaan, aloitti sen 2-vuotiaana.
0
1 vastaus

Hampaiden takia ei ole hyväksi! Itselläni oli tutti vielä kolmen vanhana, ja oikomishoidothan ne oli sitten myöhemmin edessä, vaikka varmasti vanhempiani tästä varoiteltiin… Viimeistään 2-vuotiaana olisi hyvä luopua. Sen ikäinen jo yleensä ymmärtääkin, jos kertoo esim. oravavauvojen tarvitsevan tutteja 🙂 Toki aikaisemminkin voi tutin jättää pois, ja silloin se voi olla jopa helpompaa, kun lapsi ei ole siihen vielä kiintynyt. Toisinaan näen työssäni tapauksia, joissa vanhemmat eivät vain ymmärrä tai uskalla jättää tuttia pois, vaikka lapsi ei sitä selvästikkään jäisi edes kaipaamaan..
0
1 vastaus

Jep hampaita mäkin mietin, kuten bansku sanoi 🙂 Hienosti teillä jäi tutti <3
0
1 vastaus

Voi että lapset on kasvanu hirveesti! Oon kiinnostuneena seuraillu teidän perhettä jo pidempään ja tässä tauon ollessa, Amaliakin on kasvanut ihan hirveesti 🙂 tsempit koko perheelle.
0
1 vastaus

Jep ei täällä enää mitään vauvoja ole 😉 Amaliakin leikkii jo tosi paljon ystävien kanssa ja Milostakin on kasvanut höpöttelevä pikkumies! <3 Ja kiitos tsempeistä Silja <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sydän vähän kallellaan
Tervetuloa lukemaan blogia arjen iloista ja suruista. Blogia kirjoittaa reilu kolmekymppinen 6 vuotiaan Amalian ja 3 vuotiaan Milon äiti. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta, pientä syysvauvaa! Blogissa on paljon juttua lapsista ja äitiydestä. Mukana myös omakotitalon sisustamista ja ruokajuttuja! Voit laittaa halutessasi sähköpostia osoitteeseen: amalianharvinainen@suomi24.fi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: