Yleinen 6.12.2016

Kyllä meillä täällä Suomessa asiat ovat oikeasti ihan hyvin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Itsenäisyyspäivä on saanut minut miettimään miten hyvin meillä asiat täällä oikeasti ovat. Suomalaiset ovat tunnetusti kovia kadehtimaan ja valittamaan mutta jos nyt hetken keskittyisimme siihen miksi täällä on niin hyvä olla. Ellei pimeän ja karun maan kansalaisia positiivuus muuten pure niin jos nyt edes muutaman minuutin ajan ihan vain itsenäisyyspäivän kunniaksi?

Olen saanut jäädä palkalliselle vanhempainvapaalle pienen lapseni kanssa. Sain olla lapseni kanssa kotona ensimmäiset yhdeksän kuukautta. Ja sain jäädä kotiin jo viikkoja ennen laskettua aikaa enkä joutunut viime sekunteihin saakka painamaan niska limassa duunia jotta sain ne lastenrattaat ostettua tai säilytettyä työpaikkani. Vanhempainvapaan jälkeen minulle mahdollistetaan kotiäitiys jopa kolmen vuoden ajan. Kolmen vuoden ajan olisin vain kotona lasteni kanssa ja siitä maksettaisiin minulle. Ei miljoonia, mutta enemmän kuin ei mitään. Siitä etten oikeastaan tee mitään muuta kuin elä omaa elämääni perheeni kanssa. Sen lisäksi seuraavat 17 vuotta tililleni pärähtää joka kuukausi parisataa euroa. Vaikka he ovat minun eikä valtion lapsia.

Puhumattakaan siitä että olen saanyt käydä neuvolassa seurannassa koko raskauteni. Minun ja vatsassa kasvavan vauvani vointia seurattiin tarkasti erilaisin mittauksin ja ultrin. Synnytys oli lähes ilmainen ja paikalla oli osaava sekä koulutettu henkilökunta. 

Lapseni saavat ensimmäisistä hetkistä saakka olla osa laadukasta terveydenhuoltoa. Ilmaiset neuvolakäynnit, kouluterveydenhuolto, hammashuolto sekä rokotukset. He saavat turvallisen päivähoitopaikan minun olessani töissä. Päivähoitopaikan jossa ei saa remmistä persuksille tai tungeta ruokaa väkisin kurkkuun. Päivähoitopaikan jossa työskentelee ammattilaiset. Päivähoitopaikan josta maksan oikeasti paljon vähemmän mitä se oikeasti jollekkin kustantaa. Vaikka maksaisin sen maksimi summan. He saavat ilmaisen koulutuksen johon sisältyy ilmainen, terveellinen ja monipuolinen lounas.

Minulla ei ole hätää jos jään yks kaks työttömäksi. En ehkä kovin herroiksi elelisi mutta varmasti pärjäisin. Joutuisin ehkä jostakin luopumaan mutta elämä on valintoja täynnä. Kun jään työelämästä pois, tililleni tulee siitä huolimatta joka kuukausi rahaa. Kun joskus joudun sairaalaan, vanhankotiin tai hautausmaalle tiedän ettei minun lapseni joudu sen takia perikatoon. Asioidessani apteekissa tiedän että joku muu maksaa osan hankinnoistani. Parin viikon päästä olen menossa pieneen operaatioon josta maksan murto-osan kuluista.

Liian usein tulee valitettua. Keskityttyä niihin negatiivisiin ja puuttuviin asioihin. Kun keskittyisimme niihin mitä meillä jo on, mitä me olemme saaneet ja mitä meille on annettu tajuaisimme ehkä että ihan oikeasti on lottovoitto syntyä Suomeen. Jossain toki saattaa olla asiat vielä hieman paremmin mutta hyvin useassa myös paljon huonomminkin. On upeaa herätä joka aamu turvalliseen ja hyvään ympäristöön. Ei pommeja, ei pelkoa sodista. Itsenäinen ja upea tuhansien järvien maa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 
Nautitaan ja iloitaan siitä mitä meillä jo on.Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

nimenomaan, hyvin sanottu!
0
1 vastaus

Näinhän se on, samoja mietteitä, mutta aina näitä ei osata arvostaa, kun on totuttu pitämään näitä itsestään selvyyksinä.
0
1 vastaus

nimenomaan, hyvin sanottu!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • "Mutta kun ilona halusi olla prinsessa!" olisin itse veikannut joulukuusta. Tuo selästä roikkuva heijastin kruunaa kokonaisuuden...🤣 #vauva2017#kidsworld#pikkusisko

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: