Yleinen 16.12.2016

Kuinka kasvattaa lapsesta kulinaristi!? (+ Nopea arkiruokaresepti )

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Äitiyden ensimäisillä askelilla minulla yksi hyvin naiivi ajatus. Minä olen kaikkiruokainen, lapsistani tulisi kaikkiruokaisia kulinaristeja. Kotiruokamme olisi monipuolista joten lapseni oppisivat pienestä pitäen syömään kaikkea mahdollista hyvinkin ennakkoluulottomasti. Lapset olisivat reippaita ja innokkaita syöjiä. Vaan kuinka kävikään, kaikesta yrityksestä huolimatta lapsistani tuli lapsia eikä kulinaristeja. Mikään ei voita kaupan lihapullia tai jauhelihakastiketta. Perunaa voilla ja makaronia ketsupilla. Kaikki hivenenkin oudommat ruokalajit saavat aikaan hyiyök en syö enkä varmasti edes maista reaktioita. Molemmissa tytöissä. 

Me olemme tarjonneet monipuolista ja vaihtelevaa arkiruokaa molemmille tytöille ihan pienestä pitäen. Ruokana on hyvinkin usein jotain muuta kuin jauhelihaa ja makaronia. Ja näinä päivinä tytöt ylensä elävät välipalalla ja pyhällä hengellä. Ei tule meidän lapsista kulinaristeja, ainakaan niin helposti kuin luulin. Kaikki tutut ja turvalliset ruoat uppoavat hyvin, mutta esimerkisi lasagne joka on jauhelihaa ja makaronia eri muodossa, ei uponnut kuin yhden haarukallisen verran. Pienemälle ei edes sitä yhtä maistiaista, epäilyttävä ulkomuoto vei voiton.
Kuinka kasvattaa lapsista kulinaristeja? Positiivisella asenteella ja maistamisella. Pitkillä hermoilla ja kärsivällisyydellä. Ei pakottamista vaan kannustamista. Suuria ablodeja ja hurraa huutoja. Näin meillä tehdään mutta onko lapseni kulinaristi häh!? Ei, ei edes vielä kolmen vuoden jälkeen. Tässä kohtaa tulee kai kuvoihin se pitkäjänteisyys…
Nirsojen lasten vanhemille suosittelen hyvin helppoja ja nopeita arkiruokia. Aikaa tuskin on liikaa sekä jo ihan senkin takia ettei mikään muu ole turhauttavampaa kuin hartaasti haudutettu ja kokattu ruoka joka saa ensi silmäyksellä täystyrmäyksen.
Tässä yksi arjen pikapika resepti, opettelevan pienen kulinaristin ensi wokki! 
4 maustamatonta  riisinuudelilaattaa
 (tai miksi niitä kutsutaan?)

1 pussi hernemaissiparikaa tai wok vihanneksia
(meillä wok vihannekset on vieraita joten vaihdoin suosiolla tutumpaan)

400g hunaja broilersuikaleita

1 purkki ruokakermaa

mausteita oman maun mukaan

Paista kanat ja lisää joukkoon hemapa. Keitä nuudelit, valuta niistä vesi ja lisää kanojen joukkoon. Purkki kermaa ja mausteet perään. Anna tekeytyä hetki, voila! Menee ehkä n. 10 minuuttia tämän ruan tekemiseen.
Tämä ruoka sai melkein hyväksynnän. Mutta melkein. Ei ihan, molemmat söivät pari haarukallista jonka jälkeen lautanen työnnettiin kauemmas. Mutta alku sekin. Eikä äiti onneksi vuodattanut vertä, hikeä ja kyyneleitä keittiössä tämän ruokalajin takia. Ei harmittanut ihan niiiin paljon…
Tässä asiassa ei oikeasti taida olla oikotietä onneen ja toisaalta, onhan osa aikuisistakin kranttuja. Mutta minä en lakkaa haaveilemasta pienistä kulinaristeista jotka syövät mitä vain ja reippaasti. Eihän vielä kannata heittää kirvestä kaivoon eihän!?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Kiitos!!! 🙂
0
1 vastaus

Itse suhteellisen nirsona aikuisena odotan kauhulla, mitä minä saisisin tulevissa lapsukaisissa aikaan ruokapöydässä. 😀 😀
0
1 vastaus

!!! No mutta hei voiko toivoa.että täydennätte toisianne ja lapset on kunnon kulinaristeja!? 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • 😱❤ jollain on vähän kiire😱 ei vielä!!! #mybaby#5monthsold#jouluvauva2017#decemberbaby#moomin#home#koti

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: