Yleinen 25.2.2017

Pukemisen ikuinen riemu…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kaksi menee siinä missä yksikin. Höpöhöpö sanon minä. Ei ainakaan siinä tilanteessa kun pitäisi hymysuin lähteä lasten kanssa ulkoilemaan! Joku itkee, aina. Milloin on sukat huonosti, väärät kengät ja villasukatkin kamalan väriset. Harmittaa kun ei saa lähteä ilman housuja ulos. Varsinkin sillä punaisella sekunilla kun lapseni kuulevat lauseen äidin pitää ehtiä töihin, alkaa sen päivänen kiukuttelukarkausshow että eipä varmasti ole ennen nähtykkään. Joka_helvetin_aamu.

Takapihamme bussipysäkkiläisillä on varmasti hulvatonta joka aamu kun tarvomme lumihangen poikki parkkipaikalle. Ensin talsii kiukusta ja kiireestä huohottava äiti pientä uhmakasta taaperoa sylissä kantaen. Heti perässä hiihtää ulvova ja kitisevä kolmivuotias. Kun ei osaa, pysty ja kykene. Ei ainakaan useimpina aamuina.

Tänään aamulla kun lähdimme ulkoilemaan päätin että ei kiirettä. En hoputa kertaakaan, puemme kaikessa rauhassa. Josko edes viikonloppuisin pääsisimme sulassa sovussa ovesta ulos. Kaikki meni hyvin, niin kovin hyvin kunnes tuli aika pukea kengät ja hanskat. (Tosin tässä vaiheessa nuorempi huusi jo kurkku suorana keittiön lattialla koska sai eri kengät jalkaan mitä yleensä..) Hanskat, ne pirulaiset meni vääriin käsiin ja siitäkö vasta riemu sitten repesi. Kyllä pienen ihmisen elämä on rankkaa huusi isompi tyttäristäni. Kyllä vaan, ja eikä se siitä muuten helpotu!! Tiuskaisi äiti.

Makasi taapero lattialla. Makasi isompi lattialla. Huusivat kurkku suorana. Sitten hiljenivät. Nousivat ylös aivan muina miehinä ja päästiin vihdoin ulos. Tuskahiki ja kiukkuhiki poskilla punoittaen mutta kuitenkin. Ulkona oltiin ja kivaakin meillä oli.

Ne vaatteet eivät taida todellakaan mennä päälle ilman tuota huutoshowta. Luovutan. Katsotaan sitten viidentoistavuoden päästä uudelleen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

totta, vauva oli niiiin helppo verrattuna tähän taaperoon 😀
0
1 vastaus

jep…. ulkona on kivaa mutta sinne lähteminen pitää kyllä ottaa jo ihan kärsivällisyysharjoittelun kannalta… eikä vissiin kannata haaveilla että se tästä helpottaa, nyt kun toinen on vielä vauva eikä sanonu pukemisesta mitään 😀 taapero taas on omalukunsa ’:D
0
1 vastaus

totta, vauva oli niiiin helppo verrattuna tähän taaperoon 😀
0
1 vastaus

Sitä on jo melkoisen turtunut sisarusten aamukähinöihin. Pitäis vaan keksia sopiva motivaattori. Päiväkodissa vajaa 3-v poika pukee itse todella reippaasti, jotta ehtii ekana ulos varaamaan haluamansa kuorma-auton. Kotona on kunnon vitkuttelut ja sit kiukkuilut, jos sisko ehtii ensin valmiina ovelle. Se että ehtis ennen siskoa ulko-ovelle ei riitä motivaattoriksi kotona pukemiseen
0
1 vastaus

toi on niiiin totta että se suurin motivaattori kotona uupuu :D!!!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenta❤ Mittari näyttää -19...Me pysytään sisällä😂👌 #goodmorning#babyitscoldoutside#babygirl#babystyle

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: