Yleinen 8.3.2017

Voiko muka vielä kerran raskaus mennä hyvin?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kahden kohtalaisen nopean raskautumisen, helpon raskauden ja  normaalin synnytyksen jälkeen pidän itseäni aika onnekkaana. Ei keskenmenoja, lapsettomuutta tai murheita raskausaikana. Ei komplikaatioita synnytyksessä tai huomioinaiheita neuvolassa. Voin vannoa, että äitiyden myötä näitä tuntuu olevan jokapuolella ja koko ajan! Vaikka ei kuulemma ne tilastot ole näiden kolmen vuoden aikana niin kovinkaan suuresti muuttuneet..Mutta tieto lisää tuskaa!

Jollain tavalla olen hyvillä ja rauhallisin mielin, jopa ehkä hieman naiivisti sitä mieltä että kyllä kaikki tälläkin kertaa menee hyvin. Samalla jokin takaraivossani huutaa että ei varmasti mene. Ei todellakaan voi mennä. Ei enää kolmatta kertaa. Kyllä se onni vielä meiltäkin loppuu! Ja tiedättekö, se huutava paskapää siellä takaraivossa saa minut ahdistumaan vaikka raskaus on vielä aika kaukana.

Kuulostaa ehkä hullulta, mutta ennenkuin annoin itselleni tosissaan luvan haaveilla vauvasta piti minun vakuuttaa itseni että kestän jos jotain kamalaa tulee tällä kertaa vastaan. Eihän sitä koskaan voi olla etukäteen valmis, mutta muutaman kerran minun piti oikeasti puhkaista oma pieni vauvakuumekuplani kaiken kamalan avulla. Miettiä ja jossittella että entä jos, jos ja jos. Ahdistavia ja kamalia vaihtoehtoja kaikki, mutta minun oli ajatustyönä käytävä ne kaikki läpi ennenkuin voisin sanoa olevani valmis siihen vielä kerran. Vielä kerran ottamaan sen riskin että minua satutetaan enemmän kuin koskaan ennen. Ensimmäisistä vauvahaaveista on todella pitkä matka siihen että se pieni nyytti oikeasti on siinä. Jos häntä ikinä syliin saakka edes saa…

Sitäkin vaihtoehtoa olen miettinyt ehkä enemmän kuin olisi tarpeellista. Entäpä jos yhden vahinkolapsen ja yhden aika nopean raskautumisen jälkeen emme enää ikinä saisikaan sitä kolmatta lasta? Kaduttaako silloin että lähdimme edes yrittämään. Koska tiedättekö, on vissi ero olla omasta tahdosta yrittämättä saada unelmaansa kuin tieto siitä, ettei sitä unelmaansa voi yrittämisestä huolimatta saada.

Raskaana oleva nainen on hullu, mutta niin on myös jo siitä pelkästään haaveileva. Olen miettinyt manaanko meille huonoa karmaa kun kerron näin julkisesti haaveestaamme ja yrityksestä. Kostaako karma, jos kerron kuinka helposti olemme lapsemme alulle saaneet? Toisaalta, neljän kuukauden pituinen yritys tuntui oikeasti silloin ikuisuudelta. Olen reilu viikon odotellut kierukanpoistoa, ja sekin on tuntunut tolkuttoman pitkältä. Odottavan aika on pitkä, lapsen odottamista odottavien aika kai tuhatkertaisesti hidastettu versio siitä.

Hassua, miten paljon harmaita hiuksia lapset saavat aikaan jo ennen olemassa oloaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

voi ei! voimia ja tsemppiä uuteen yritykseen <3 toivotaan että tällä kertaa kaikki menee hyvin! <3
0
1 vastaus

Heippa! Todella hyvä teksti, itse voin täysin samaistua, kerran raskaana olleena; nopea raskautuminen, helppo raskaus, helppo synnytys ja terve vauva. Nyt olisi toinen haaveissa, mutta itselläni myös pelkona, että voiko kaikki nyt muka mennä hyvin, kun ensimmäisen kohdalla kaikki meni niin hyvin. Toisaalta ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu, joten jos saan neuvon antaa, niin nauti vielä kerran tästä kaikesta (olen ymmärtänyt, että tämä olisi teidän viimeinen). Nauti vielä kerran siitä ettei tarvitse huolehtia ehkäisystä, kutkuttava jännitys milloin ne kaksi viivaa tikkuun ilmestyy ja toivottavasti helppo ja huoleton raskaus ja lopussa maailman paras palkinto.<3 On tietenkin hyvä, että tiedostaa sen, että kaikki ei välttämättä mene hyvin ja voi tapahtua mitä vain, mutta jos koko ajan murehtii, niin ei siitä ajasta nauti aivan täysin rinnoin. Onnea teille yritykseen ja kaikkeen tulevaan! Olet rohkea nainen, mun äiti-idoli, oikeasti! Teillä on jo nyt aivan ihana perhe, muista se. 🙂
0
1 vastaus

voi kiitos ihanasta ja tsemppaavasta kommentista sekä kehuista! <3 oot kyllä niin oikeassa, jos pelkää niin ei osaa täysillä nauttia! Kiitos, kiitos ,kiitos sinä ihana! Meni vähän roska silmään<3 :')
0
1 vastaus

Se on jännä mitä enemmän lapsia saa, tulee olo voiko vieläkin kaikki mennä hyvin. Vaikka monessa muussa asiassa ajattelisi, että viimeksikin kaikki meni hyvin, miksei nyttenkin. Onnea yritykseen!<3 yksi ystäväni joskus sanoi, että kolmannesta lapsesta nauttii eri tavalla. Kun saa esikoisen, kaikki on uutta. Kun toisen, on uutta olla enemmän, kuin yhden lapsen äitinä. Kolmannen kanssa ne kaikki on jo tuttua. Se piti kyllä paikkaansa. Kolmannesta nautti niin paljon, että nyt odotan neljättä. 😀
0
1 vastaus

kiitos <3 ja hei, onpa hyvin sanottu! 😀 voin niin hyvin kuvitella että pitää paikkaansa tuo!
0
1 vastaus

Hei kaksi tervettä lasta ja vuosimallia -12,-15 molemmat meni hyvin odotusaikanakin. Sain keskenmenon pari päivää plussan jälkeen olisi ollut kolmas siis tuloillaan , kyllä oli mieli maassa. Mutta nyt taas uskallamme alkaa yrittämään.
0
1 vastaus

voi ei! voimia ja tsemppiä uuteen yritykseen <3 toivotaan että tällä kertaa kaikki menee hyvin! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hello you! 😍 #instababy#cute#babygirl#vauva2017#decemberbaby

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: