Yleinen 11.3.2017

Ensimmäiset askeleet kohti raskautta: Foolihappo!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ensimmäinen askel raskauden toteutumiseen on jättää ehkäisy pois.  (Kierukanpoisto operaatio oli muuten pelosta huolimatta ihan pieni pala kakkua!). Toinen askel on raskausajan vitamiinit. Erityisesti foolihappo.

Terveellinen ruokavalio ja vitamiinien riittävä saanti on kaiken a ja o raskausaikana. Sikiö saa kaiken mitä sinä suuhusi laitat, joten sanonta Raskaana ollessa ei pidä syödä kahden edestä vaan kaksi kertaa terveellisemmin, pitää oikein hyvin paikkaansa. Itse olen päättänyt kiinnittää ruokavalioni terveellisyyteen ihan superpaljon huomiota jo yritysaikana, näin ollen muutosta ei tarvita ja terveellisyys on jo valmiiksi taattu sitten jos tärppi käy. Tietenkin aina silloin tällöin herkutellen ja himoille vallan antaen, mutta rajansa kaikella. Terveisiä vaan sinne menneisyyteen esikoiseni raskausajalle että paremminkin olisit voinut syödä…No mutta kantapään kautta oppii!

Terveellisyys on hyvästä, mutta erityisesti foolihappo on tärkeä lisä jo raskautta toivoessa. Oikeastaan foolihappolisä olisi suositeltava aloittaa jo 1-3 kk ennen raskautta, eli olisi suositeltavaa aloittaa se jopa ennen kuin ehkäisy jätetään pois. Miksi se sitten on niin tärkeä?

Riittävä foolihappo vähentää synnynnäisten epämuodotumien, erityisesti hermostoputken sulkeutumishäiriön vaaraa. Olen lukenut että jopa 70 prosenttia hermostoputken sulkeutumishäiriöistä johtuvista vaurioista olisi vältettävissä nostamalla naisten foolihapon saantia ennen raskautta foolihappolisällä. Sen on myös väitetty ehkäisevän ennenaikaisen synnytyksen riskiä, mutta tämä tieto on ilmeisesti kyseenalaistettu muutamissa tutkimuksissa.

Foolihappo- ja sinkkilisää on myös suositeltu miehille yritysaikana! Sinkkiä sekä folaattia tarvitaan uusien solujen muodostumissa joten niiden puutostila saattaa haitata siittiöiden tuotantoa. Meidän perheessä foolihappopurkilla käyn kuitenkin vain minä, mutta voi olla että patistan tämän tiedon jälkeen miehenikin sinne purkille.

Minä valitsin apteekista pelkän foolihappolisän, mutta heti tärpin käytyä vaihdan lisän ihan tavallisiin raskausajanvitamiineihin. Tällä hetkellä kuitenkin minulla on kaapissa niin paljon vitamiinipurkkeja päivittäisessä käytössä, joten nuukuuden vuoksi käytän ne nyt ensin loppuun kun en vielä kasvata pientä ihmettä sisälläni. Toivottavasti kuitenkin pian <3 Niin ja siis kaikki minun aiemmin käyttämäni raskausajanvitamiinit ovat sisältäneet myös tarvittavan määrän foolihappoa!

Tänään pärähti käyntiin muuten kiertopäivä yksi. Voi että, tästä se jännitys ja odotuksen odotus sitten virallisesti lähtee! Niin jännittävää. Toivottavasti kuitenkaan emme liian kauan joudu jännäilemään ja odottamaan.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen muita odotuksen odottajia?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

voi kiitos paljon! <3 ja onnea odotukseen, toivottavasti pian tärppää! <3
0
1 vastaus

Meillä rouva söi myöw foolihappoa ja raskausajan vitamiineja.
Ruoan kanssa tsemppaus tosin loppu kun oksentelu alkoi. Sitten syötiin mitä alas meni 😀
http://faijahommia.fi/
0
1 vastaus

no mutta tuossa kohtaa todellakin saa olla välittämättä mitä suuhunsa laittaa 😉 kunhan jotain edes saa alas! 🙂
0
1 vastaus

Löytyy, neljättä vuotta tässä jo odotellaan odotuksen alkamista..
0
1 vastaus

toivotaan että vielä tärppää<3 tsemppiä <3
0
1 vastaus

Ihanaa seurata teidän matkaa kolmilapsiseksi perheeksi <3 Toivotaan, että tärppi kävisi pian! Täällä ollaan vielä tuossa yrityksen odottelu -vaiheessa. Häihin olisi aikaa tällä hetkellä 3,5kk, ja sen jälkeen siirrytään sitten tuohon odotuksen odotteluun 😀
0
1 vastaus

!! <3 ooo häät, ihanaa! <3 teillä on kyllä huikeiden asioiden odottamista edessä; ensin häät ja sitten vauva<3
0
1 vastaus

Täällä yksi odotuksen odottaja, ensimmäistä odotellaan! Mukava blogi sinulla, pitkään jo seurannut. 🙂
0
1 vastaus

voi kiitos paljon! <3 ja onnea odotukseen, toivottavasti pian tärppää! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Lähetin eilen miehen imuriostoksille. Oikein screenshotin kera, jotta tietää mitä ostaa. Tuli kotiin uuden television kanssa, imurit kuulemma oli loppu...😂 #vainisijutut#menslifestyle#decoration#home

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: