Yleinen 20.3.2017

7 vinkkiä lapsen yskän helpottamiseen!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sairastuvalta terveisiä! Kuumetta ja yskää, kivat tuliaiset tuli heti päiväkodista kotiin! Ikinä ei meidän perheessä ole ollut näin pahaa yskää joten kaikki keinot ovat olleet sallittuja. Tavallinen yskä lähtee oikeasti vain yskimällä eli ajan kanssa (ja monta kertaa päivässä oksentamalla, näemmä..) mutta tässä pari lääkkeetöntä poppaskonstia jotka ovat meillä helpottaneet pienten potilaiden oloa!

1. Kosteuta huoneilma. Pyykit kuivumaan lastenhuoneeseen. Myös pari märkää pyyhettä riittää kosteuttamaan pienen lastenhuoneen mainiosti.

2. Raaka valkosipuli. Pilkottuna tai murskattuna suodatinpussiin ja sängynlaidalle roikkumaan. Haiseva mutta aika toimiva tapa. Työkaverini vinkkasi myös toisen tavan käyttää valkosipulia: lämpimän maidon joukkoon yksi kynsi pilkottuna. Tätä en ole itse testannut ja tuskin ainakaan meidän lapset suostuisivat sitä juomaan…

3. Kohotettu sängynpääty. Patjan alle lasten tyyny, pään alle aikuisten tyyny kombo toimi meillä parhaiten.

4. Hunaja. Meillä alas menee parhaiten ”yskäkaakao”.

5. Kylkiasento nukkuessa. Selällään meidän potilas yski tuplasti enemmän. Ja turvallisempi jos yskänpuuskan mukana tulee oksennus.

6. Höyryhengitys. Pahinkin yskänpuuska meni suihkutellessa ohi. Suihkusta lämmintä vettä ja sinne istuskelemaan.

7. Vanhemman kainalo ja läheisyys. Meillä lapset ovat kipeinä hyvin hellyyden kipeitä yötä päivää. Ja äitikin saa vähän paremmin nukuttua kun toinen on turvassa siinä ihan lähellä. Heti antamassa yskivälle lapselle vettä ja nostamassa syliin kun yskä tuokin mukanaan iltapuurot ja limat.

+ Vanhemmille kahvia ja suklaata. Kyllä ne yöt siitä paranee kun yskä helpottaa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

Meillä käytetään hunajaa niin yskään, kuin kurkkukipuunkin. Meillä pienen yskä on vain yltynyt molemmilla kerroilla niin kovaksi, että ruokakin tulee sen voimasta ylös, joten ollaan turvauduttu yskänlääkkeeseenkin.
0
1 vastaus

Seiskakohta auttaa edelleen eniten
T. 20v
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Luonnonmukaisten menetelmien lisäksi lapsille on yskänlääkkeitä, joskin niiden teho on kyseenalaistettu…
http://westendmum.fi
0
1 vastaus

itsellä ei ainakaan yskänlääkkeet ole olleet kovin tehokkaita joten en niitä lapsillenikaan tahdo antaa ! 🙂 muutenkin kyseenalaistan lasten lääkitsemistä paitsi kun oikeasti on tarve ! 🙂
0
1 vastaus

Meillä oli juurikin 1v 8kk neidillä ihan kamala limainen yskä ja yksi keino joka myös auttoi vähän oli maitotuotteiden vähentäminen hetkeksi, ne kun lisää muutenkin limaneritystä.
0
1 vastaus

totta muuten, olenkin lukenut tästä ! 🙂 kiitos vinkistä!
0
1 vastaus

Meillä käytetään hunajaa niin yskään, kuin kurkkukipuunkin. Meillä pienen yskä on vain yltynyt molemmilla kerroilla niin kovaksi, että ruokakin tulee sen voimasta ylös, joten ollaan turvauduttu yskänlääkkeeseenkin.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenta❤ Mittari näyttää -19...Me pysytään sisällä😂👌 #goodmorning#babyitscoldoutside#babygirl#babystyle

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: