Yleinen 21.3.2017

Ei se päiväkoti olekkaan niin kamala paikka.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Joko parin viikon jälkeen voi sanoa me ollaan konkareita tässä asiassa? Tosin Elvira totesi aamulla että päiväkodissa aina sanotaan että hän on uusi lapsi. Ehkä siis ei ihan vielä konkareita, mutta ainakin jo ihan kivasti sisään ajettuja. Miten siis päiväkodin aloitus on meillä sujunut?

Viime viikko oli tosiaan ensimmäinen kokonainen viikko ilma tukiaikuista päiväkodissa. Ja voi miten kivasti kaikki onkaan mennyt! Molemmat tytöt ovat olleet hymyissä suin leikkimässä kun isi on iltpäivällä mennyt hakemaan. Jokaikinen aamu on jääty ilman itkua, hivenen kyllä alahuuli mutrulla mutta ilman kyyneleitä. Kotona puhutaan paljon kavereista ja kivoista tädeistä ja Matildakin tuntuu aina innostuvan kun kuulee sanan päiväkoti. Ainut miinus on että yöt menivät hieman levottomiksi hoidonaloituksen myötä mutta se on ihan normaalia. Se onkn kumma miten kaikki muutokset ja murheet näkyy siellä yöunissa pienillä lapsilla. Tai ainakin meidän Matildalla.

Ja sisko. Voi että miten häntä ikävöidäänkin päivisin. Olen hieman murheellinen etteivät tytöt päässeet samaan ryhmään ikäeronsa takia, mutta onneksi päiväkodin piha on kaikilla yhteinen. Pääset päivisin edes hieman imemään tukea toisistaan. Ikävä purkautuu kuitenkin aina vasta kotona sisarusrakkauden tyypillisimmällä muodolla, eli tappelulla. Koko ajan nahistellaan ja vähän ärsytetään toista. Mutta kun on ollut niin ikävä.

Erään työpäivän jälkeen Elvira tuli kotiovelle minua vastaan silmät innosta kiiluen ja kirkuen. Hän esitteli upeaa ”Elsa kampaustaan” jonka joku tarhatäti oli tehnyt. Äidillä saattoi mennä liikutuksesta vähän roska silmään. Niin ihanalta tuntui kuin huomasin miten lapsestani ja hänen mielenkiintonsa kohteista välitetään. Alan ammattilaisena olen tyytyväinen jos lapseni hoitopäivän aikana saavat lämpöä, turvaa ja hyvää kohtelua. Se riittää pitämään tämän tarhatädin tyytyväisenä.

Ja mitä äidin sopeutumiseen tulee niin hyvin sekin meni. Ilman itkua selvitty kaikki muut päivät paitsi ensimmäisenä!

Voi siis varmaan sanoa että todella hyvin on uusi arki lähtenyt käyntiin. Katsotaan otetaanko nyt hieman takapakkia, hoitotuliaisena saatiin kotiin korkeaa kuumetta ja yskää joten tulee hoitopäiviin aina pitkä tauko. Torstaina toivottavasti kuitenkin ollaan taas tarha kunnossa ettei ihan unohtumaan pääsisi!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

mä en ymmärrä miten joku voi loukkaantua siitä, itse en ainakaan vaikka joku kutsuisi minua tarhatädiksi 😀 kutsun itseänikin siksi
0
1 vastaus

”Tarhantädit” on opettajia ja hoitajia.
0
1 vastaus

ihanko totta 😉 t. tarhatäti aka lastenhoitaja
0
1 vastaus

Tulihan sieltä ? tarhantäti kun tarhantäti, lapset ei tiedä oletko ope vai hoitaja. Vanhemmat ei tajua että joku loukkaantunut täti sanasta:)
0
1 vastaus

mä en ymmärrä miten joku voi loukkaantua siitä, itse en ainakaan vaikka joku kutsuisi minua tarhatädiksi 😀 kutsun itseänikin siksi
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hän ja hänen uusi huivi joka saatiin viime viikon blogi iltamista😍👌 täytyy varmaan ostella lisää näitä, kuolan määrästä voisi arvailla että hampaat alkaa pikku hiljaa vaivaamaan!  @ccnaantali #instababy#babygirl#babystuff#babyfashion#vauva2017#vauvatarvikkeet

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: