Yleinen 29.3.2017

Lapsentahtinen vieroitus perhepedistä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Muistatteko miten kirjoitin meidän unikoulusta, joka aika nopeasti osottautui aivan turhaksi. Kävi aika nopeasti ilmi ettei Matilda ollutkaan valmis luopumaan äidin ja isin kainalosta. Yöt menivät huonommiksi ja peruimme nopeasti koko unikoulun ja siirryimme takaisin perhepetiin. Taapero ei selvästi ollut valmis omaan sänkyyn, joten miksi kiusaisimme turhaan koko perhettä.

Nyt voin ehkä jopa hivenen helpottuneena todeta että vihdoin olemme päässeet perhepedistä eroon! Helpotus on suuri, koska minä olen aina ollut huono nukkumaan ihan lähekkäin. Minä tarvitsen omaa tilaa ja rauhaa etten heräilisi koko ajan. Mutta useasti yössä heräävän taaperon kanssa perhepeti oli kuitenkin se pienempi paha. Nyt viikon jälkeen uskallan jo sanoa että perhepeti on historiaa. Ja kaikki kävi yllättävän helposti koska etenimme asiassa aika lapsentahtisesti.

Ensimmäiset merkit perhepedin lopettamiselle tuli ehkä kuukausi sitten. Parina yönä kun hain Matildaa omasta sängystään meidän väliin hän alkoi kiukuttelemaan haluavansa takaisin omaan sänkyyn. Pienen taistelun jälkeen kuitenkin äidin kainalo vei vielä aina voiton, mutta nämä hetket pistivät miettimään että joko kohta olisi aika nukkua koko yö omassa sängyssä? Tarkoittaako tämä sitä että Matilda olisi valmis omaan sänkyynsä koko yöksi? Meillä kun tosiaan perhepeti on tavallaan ollut puolikas perhepeti, nukahdetaan omaan sänkyyn mutta tunnin tai tuntien päästä siirrytään vanhempien väliin.

Ja sitten tuli hyvin selkeä merkki että nyt olisi hyvä hetki heittää hyvästit perhepedille. Pari viikkoa sitten yöt menivät todella levottomiksi. Kun hain yöllä Matildan herätessä hänet meidän väliin, alkoi aivan älytön pyöriminen ja hyöriminen. Saattoi mennä jopa tunti tai pari ennenkuin taas rauhoituttiin yöunille. Taapero etsi hyvää asentoa ja tilaa nukkua, mutta selvästi ärsyyntyi ahtaudesta ja toisen ihmisen ihokontaktista. Kitiso, vaati ja mölysi. Äidin kainalosta ja kosketuksesta tulikin yhtäkkiä ärsytys eikä helpotus. Yhtäkkiä taapero halusi tilaa ja rauhaa nukkua läheisyyden ja kosketuken sijasta. Äitiinsä tullut, ihan selkeästi.

Tätä jatkui ehkä viikon verran kunnes sitten eräänä yönä päätin kokeilla perhepedin sijaan omaa sänkyä. Nukkumisesta kun ei tullut enää mitään. Kaikki olivat yöllä ärsyyntyneitä kun eivät saaneet unta ihan vierekkäin. Kainaloon kantamisen sijasta suukotin, silitin ja peittelin. Hivenen osoitti hän mieltään, mutta silittelyn jälkeen jäi kuitenkin omaan sänkyyn nukkumaan. Ja nukahti alle 10 minuutissa. Seuraavana yönä riitti karanneen peiton metsästys ja suukko. Ja näin ollaan jatkettu jo viikon verran.

Edelleen Matild herää 1-3 kertaa yössä. Mutta pyörimisen ja palvelun vaatimisen sijaan riittää peittely ja suukko. Joskus hieman salitaan sylissä ja sitten peitellään. Vaikka edelleen heräilemme öisin, ovat yöt silti paljon parempia perhepedistä luopumisen jälkeen. Kun nukutaan, nukumme paljon levollisemmin mitä ennen. Heräilyt ovat myös vähentyneet huomattavasti kun kukaan ei vahingossa tönäise taaperoa hereille tai muuten vain pyöri ja hyöri siinä lasta häiriten.

Iloitsen suuresti päästyämme perhepeistä eroon. Ehkä vielä joskus pääsemme nauttimaan kokonaisista öistä. Eniten kuitenkin iloitsen siitä että etenimme asiassa lapsi edellä. Pääsimme mitä luultavimmin paljon helpommalla näin, kuin että olisimme väkisin tapelleet silloin aikaisemmin unikoulun läpi.

Suurta iloa ja ylpeyttä tuottaa myös se, että osasin lukea lastani oikein koska olisi aika perhepedistä eroon pääsemiselle. Taino, vähän kantapään kautta kun ensimmäinen kerta meni plörinäksi. Joskus hellä ja lapsentahtinen tapa on se ainut oikea. Meillä se oli.

Loppuun vielä lisäys koska tämä on kirjoitettu eilen:  viime yö mentiin pyöreällä nollalla! Keraakaan ei Matilda kaivannut silitystä tai syliä! Tuskin sääntö vaan poikkeus, mutta antaa taas hitusen lisää toivoa paremmista öistä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Kiitos, toivon ihan samaa! 🙂
0
1 vastaus

Toivotaan teille levollisia öitä jatkossain!
0
1 vastaus

Kiitos, toivon ihan samaa! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hän ja hänen uusi huivi joka saatiin viime viikon blogi iltamista😍👌 täytyy varmaan ostella lisää näitä, kuolan määrästä voisi arvailla että hampaat alkaa pikku hiljaa vaivaamaan!  @ccnaantali #instababy#babygirl#babystuff#babyfashion#vauva2017#vauvatarvikkeet

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: