Yleinen 4.5.2017

Ensimmäinen äitiysneuvola!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tänään aamulla oli aika astella lähes kahden vuoden tauon jälkeen sisään äitiysneuvolan ovesta. Okei dramaattisen kuuloista, samasta ovesta ja huoneesta löytyy lastenneuvolat joissa toki olemme käyneet. Mutta pitkästä aikaa siis ihan minun ikioma neuvolani.

Ensikäynnillä jutellaan, jutellaan ja vähän lisää jutellaan. Sekä täytetään lappusia, niitäkin vähän lisää ja lisää. Mittauksia tehtiin paino sekä verenpaine. Molemmat lukemat hyviä, vaikka kieltämättä hirvitti miten monta ”raskuskiloa” sitä jo on kerryttänyt. Mutta nälkä ja pahoinvointi kulkevat käsi kädessä toisiaan auttaen puolin ja toisin, joten lukema ei kyllä sinänsä yllättänyt.

Sain myös kerrassaan upeita uutisia painoon liittyen; ensimmäistä kertaa odotuksen alkaessa painoindeksini on alle 25 mikä tarkoittaa etten joudu sokerirasitukseen. Jes! Mikäli siis huolenaiheita diabeteksen suuntaan ei ilmene. Tuskinpa kun ei ennenkään ole ollut.

Suurin asia mikä neuvolassa tapahtui oli lasketun ajan muuttuminen. Ovulaation ja ultran perusteella laskettu aika olisi 18.12 mutta neuvolanlaskuri antoi päiväksi 16.12. Sillä kuulemma mennään, vaikka ultra muuta väitti koska parin päivän heitolla ei ole niin väliä. Mikäs siinä, eipä hän kuitenkaan silloin synny ja pääseepäs pari päivää aikaisemmin äitiyslomalle. Raskauden viikko kuulumiset tulevatkin tästä lähtien siis lauantaina eikä maanantaina.

Seuraava neuvola onkin vasta kesäkuun lopulla. Nyt odotetaan ja jännitetään seuraavaa ultraa joka olisi 8.6 !

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Hih, minäkin naureskelin että just ja just vielä iän puolesta vältän rasituksen 😀
0
1 vastaus

Oi vitsi, tuo eka neuvola on niin jännittävä! Innolla jään odottelemaan, miten raskaus siellä etenee.
Mä jouduin sokerirasitukseen, koska olin niin VANHA! Eli yli 25-vuotias ensisynnyttäjä. Kyllä se vähän kirpaisi, kun en koe olevani kauheen iäkäs 🙂
0
1 vastaus

Hih, minäkin naureskelin että just ja just vielä iän puolesta vältän rasituksen 😀
0
1 vastaus

Alkuraskauden neuvola on aina ollut papereineen niin tylsä, mutta silti niin jännä, eka neuvola! Siitä se alkaa, pian olet jo puolivälissä ja kohta ootellaan jo synnytykseen liittyviä pähkäilyitäsi. 😉 <3<3
0
1 vastaus

Ihan totta! Oltaisiinpa jo siellä 😉 t. Malttamaton
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Lähetin eilen miehen imuriostoksille. Oikein screenshotin kera, jotta tietää mitä ostaa. Tuli kotiin uuden television kanssa, imurit kuulemma oli loppu...😂 #vainisijutut#menslifestyle#decoration#home

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: