Yleinen 25.5.2017

Mistä kaikesta olisinkaan jäänyt paitsi jos ”vahinkoa” ei olisi sattunut.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olin 19-vuotias vasta valmistunut lähihoitaja. Aloittamassa elämäni ensimmäisessä vakituisessa työpaikassa, monikulttuurisessa päiväkodissa. En ollut koskaan ollut mikään lapsirakas ja työ tarhatätinä oli lähinnä ”välivaihe”. Kuukausi työn alkamisen jälkeen sanoin työkaverilleni etten ikinä haluaisi omia lapsia. Työ oli kivaa, mutta oli myös ihana mennä omaan hiljaiseen kotiin huolehtimatta kenestäkään muusta.

Kolme kuukautta tämän lauseen sanottuani testi näytti plussaa. Elämäni meni kerralla uusiksi. Yhtäkkiä minulla oli parisuhde, oma perhe ja kasvava vauvavatsa. Vaikka en ollut eläissäni haaveillut omista lapsista tai omasta pienestä perheestä, en hetkeäkään epäröinyt ettenkö äitiyden tielle lähtisi. Rakastin häntä heti ensimmäisestä sekunista lähiten, rakastan edelleen. Ja tiedättekö, kun nyt katselen ihanaa perhettäni sohvalla sylikkäin mietin miten kiitollinen saan olla huonosta ehkäisystä ja epäsäännöllisestä kierrosta. Tuurista, että juuri tuon miehen kanssa saimme aikaan jotain hyvin upeaa, vaikka kaikki tapahtuikin hyvin äkkiä.

Jos meillä ei olisi käynyt vahinko, minulla ei olisi tällä hetkellä kahta lasta ja kolmatta kasvamassa vatsassa. En olisi tiennyt mistä olisin jäänyt paitsi. En olisi osannut kaivata jotain näin ihanaa, kun en tiennyt miten ihanaa se olisi. En olisi oppinut rakastamaan työtäni näin paljon mitä sitä rakastan. Äitiys kasvatti minua ihmisenä mutta myös lastenhoitajana aivan älyttömän paljon. Omien lasten myötä muidenkin lapsista tuli aivan ihania ja heidän kasvattamisestaan jotain, jonne joka arkiaamu lähden hymyssä suin. Jotain, jota oikeasti kaipaan kun marraskuussa äitiyslomalle jään.

Elämää ei voi suunnitella etukäteen ja hyvä niin. Parhaat asiat elämässäni ovat saaneet alkunsa yllättäen eräänä tammikuisena päivänä. Siitä kahdesta sinisestä viivasta on kasvanut neli henkinen, joulukuussa toivottavasti viisi henkinen perhe. Jokaikinen päivä kiitän jotakuta tuolla ylhäällä, että juuri minä sain tuon miehen, nämä lapset ja tämän elämän. Kaikesta univelasta ja harmaista hiuksista huolimatta äitiys on parasta mitä minulle ikinä on tapahtunut.

Se yksi vahinko mullisti koko elämäni ja tulevaisuuteni. Kiitos siitä.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Kiitos! Harmi jos sinusta tuntuu että toistelen itseäni, itse kuitenkin koen että kirjoitan monipuolisesti laidasta laitaan :)toki varmasti samojen aihealueiden ympärillä pyörien ja samoja ”faktoja” elämästäni teksteissä kyllä vilahtelee! 🙂 yritän kyllä etten ”samaa” tekstiä koskaan kahta kertaa kirjottaisi .
0
1 vastaus

Olet suosittu kirjoittaja ja paljon hyvää. Olen vaan miettinyt, että kovasti toistat itseäsi vai kuuluuko se ollakin niin. Saattaa olla tätä päivää. Onnea odotukseen. Hermoja ”suurperheeseen”
0
1 vastaus

Kiitos! Harmi jos sinusta tuntuu että toistelen itseäni, itse kuitenkin koen että kirjoitan monipuolisesti laidasta laitaan :)toki varmasti samojen aihealueiden ympärillä pyörien ja samoja ”faktoja” elämästäni teksteissä kyllä vilahtelee! 🙂 yritän kyllä etten ”samaa” tekstiä koskaan kahta kertaa kirjottaisi .
0
1 vastaus

Kiva kirjoitus ja niin totta! Blogissani starttasi Ti-Ti Nallen taloon kiva arvonta:)
0
1 vastaus

Kiitos ja kiitos vinkistä! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävänimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 24-vuotias kolmen prinsessan äiti. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hello you! 😍 #instababy#cute#babygirl#vauva2017#decemberbaby

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: