Yleinen 27.5.2017

12. Raskausviikko

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 11+0

Vauva: Muistuttaa jo pientä ihmistä. Silmät ovat kehittyneet mutta pysyvät vielä pitkään suljettuna. Sukupuoli on kehittynyt, mutta sitä ei vielä ultraäänessä erota.

Oireet: Kuuma. Jos tähän asti on jäädytty niin nyt hikoillaan. Erityisesti yöllä. Itkuherkkyys on lisääntynyt ja tänään tirautinkin kunnon itkut koska Viaplay sarja oli aivan liian surullinen, heh. Kuukautiskivun kaltaisia jomotuksia ja särkyjä on useasti päivässä kun kohtu kasvaa. Vessassa saa ravata aika usein. Närästys on nyt paremmin hallinnassa, kiitos Omeprazolin ja Samarinin.

Mielihalut: Perunamuusi, voi nam. Jääkahvi sekä hapan tattarileipä (gluteenittomien korvike ruisleivälle…) ovat maistuneet kuluneella viikolla aamupalaksi todella hyvin. Mitään isoja mielitekoja ei ole, joskus tekee jotain mieli mutta se menee ohi sitten kun sitä saa.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Siellä on vielä elämää! Kurvasin eilen työpäivän jälkeen Ozbabyn kautta hakemassa kotidopplerin rauhoittamaan mieltä ja tiedättekö, sieltä se jumputus löytyi melkein heti. Kyllä rauhoitti  mieltä. Nimittäin olen ehkä taas hivenen stressanut tätä raskautta. Alkuraskauden oireet ovat lähestulkoon kadonneet ja se on saanut minut miettimään että onkohan siellä kohdussa kaikki enää hyvin. Onneksi ne sydänäänet sieltä löytyi, vaikken siihen kyllä uskonut kun viimeksi löysin ne vasta +12 viikolla. Ultran mukaan kuitenkin vasta viikkoja 10+5 ja istukka sijaitsee tälläkin kertaa edessä, mikä yleensä vaikeuttaa sydänäänten kuuntelua. Muuten voin aika mainiosti, energiaakin tuntuu olevan jo paljon enemmän mitä viikko sitten.

Ihana olla raskaana, kaikesta stressistä huolimatta!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Hassua, ja se kuitenkin on siinä. Olempas siis varmaan joku luonnonoikku 😉 ei vaan, kannattaa kurkata aikaisempia tekstejä joisaa useasti totean kärsiväni vielä kovasta turvotuksesta. Viikko 9. Postauksesta löytyy kuva joka otettu aamulla klo 6 ilman turvotusta 😉 ja turvotusta tai ei, siellä on vauva ja minä nautin vauvavatsastani tai siis ”vauvavatsastani” koska jos menee kuten ennen niin parin viikon päästä turvotus hälvenee ja sitä ei enää ole niin masaiivisena 😉
0
1 vastaus

Miten sinulla onkin jo nuon ihana masu:)
Itse oon rv 14+6 ja vieläkin vaan tuntuu oma masu sellaiselta röllykkämahalta mikä esikoisesta on jäänyt :’D Ihanaa odotusaikaa!<3
0
1 vastaus

Osa on vielä turvotusta kyllä! 🙂
0
1 vastaus

Jestas sulla on hyvänkokoinen maha. Mun tokassa raskaudessa ei ehtinyt kasvaa edes noi isoks kun syntyi ?
0
1 vastaus

😀 mulle taas on kasvanu molemmilla aikaisemmilla kerroilla aivan jäääätävä pötsi 😀
0
1 vastaus

Toi maha on ihan valtava jo, nauti masusta ! <3
0
1 vastaus

Onneksi aamuisin vielä hieman pienempi 😉 turvotusta vielä jonkin verran ja kuva otettu iltapäivällä mutta kyllähän sieltä aamuisinkim jotain jo näkyy<3
0
1 vastaus

Hmm. Jos viikkoja on alle 12, kohtu on about appelsiinin vielä symfyysin alapuolella ja ei ole fyysisesti mitenkään mahdollista, että maha olisi tulllainen ?
0
1 vastaus

Hassua, ja se kuitenkin on siinä. Olempas siis varmaan joku luonnonoikku 😉 ei vaan, kannattaa kurkata aikaisempia tekstejä joisaa useasti totean kärsiväni vielä kovasta turvotuksesta. Viikko 9. Postauksesta löytyy kuva joka otettu aamulla klo 6 ilman turvotusta 😉 ja turvotusta tai ei, siellä on vauva ja minä nautin vauvavatsastani tai siis ”vauvavatsastani” koska jos menee kuten ennen niin parin viikon päästä turvotus hälvenee ja sitä ei enää ole niin masaiivisena 😉
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hän ja hänen uusi huivi joka saatiin viime viikon blogi iltamista😍👌 täytyy varmaan ostella lisää näitä, kuolan määrästä voisi arvailla että hampaat alkaa pikku hiljaa vaivaamaan!  @ccnaantali #instababy#babygirl#babystuff#babyfashion#vauva2017#vauvatarvikkeet

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: