Yleinen 15.6.2017

Joskus äidin kupissa pitäisi olla kahvin sijasta kossua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tiedättekö ne päivät kun tuntuu ettei lapset tee muuta kuin tappele? Keskenään tai sinun kanssasi, aivan sama. Mutta koko ajan joku vänkää vastaan tai itkee. Meillä nämä päivät tuntuvat sijoittuvan aina Tinon iltavuoropäiviin, jolloin olemme tyttöenergialla keskenämme koko päivän. En tiedä mihin, mutta johonkin synnytyslaitoksen ja uhmaiän välille olen kadottanut auktoriteettini ja uskottavuuteni vanhempana. Ainakin uhmaikäisten lasteni silmissä.

Tänään taas oli hetki, kun meinasi usko tähän touhuun loppua. Toinen pisti uhmaraivarien tuoksinnassa minua vahingossa haarukalla käteen, toisen perunat lensivät kaaressa lattialle samalla kun koko lapsi itse. Ja kaikki tämä vain siksi, kun uusissa perunoissa oli kuoret jäljellä. Ruoka, jota meidän perheessä ei taida tänä kesänä enää näkyä.

Kun vihdoin saimme tarpeeksi huudettua, raivottua ja sovittua pääsimme ulos. Istahdin rättiväsyneenä ja kärttyisenä puiston penkille ja mietin, miksei uudessa takeaway kahvimukissani ollutkaan sitä kossua vaan jo jäähtynyttä kahvia. Edes pieni tilkka,joskus me äidit todella tarvitsisimme sitä.

Naapurit tulivat lastensa kanssa pihalle ja olimmekin siellä iltapalaan saakka. Lapset leikkivät kiltisti lähes koko ajan, ja kahvikin alkoi maistumaan jo ihan hyvältä ilman sitä kossu tilkkaa. Yläkertaan nukkumaan kavutessamme Elvira totesi: äiti olipa ulkona ihanaa. Mutta nyt minun jalkani ovat ihan poikki.

Taitaa turnausväsymys ja kesäloman tarve olla ihan meillä kaikilla. Tj 5 työpäivää ja yksi viikonloppu. Sitten me ollaan niin lomalla!

Nyt odotan että lastenhuone hiljenee ja sitten palkitsen itseni herkuilla ja Netflixillä. Minä selvisin tästä päivästä. Huomenna lupaan uhkailla, kiristää ja lahjoa lapsiani vähän vähemmän kuin tänään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Hihi, ihanaa etten ole ainut 😉 mun mielestä riitely ja sopiminen on todella tärkeitä taitoja joita on hyvä nähdö ja opetella siellä turvallisessa kodiassa. Turvallisissa rajoissa, kuten sanoit!! :
0
1 vastaus

Ai että miten tykkään sun tavasta kirjoittaa! Oot Laura ihana! Tuttuja tunteita!
0
1 vastaus

Voi kiitoa ihana hanna!!!<3
0
1 vastaus

Pystyin samaistumaan, vaikka oma mukula on vasta vauva. Siitä huolimatta mäkin olisin tänään sitä kossutilkkaa kaivannut 😀 ihanasti kirjoitit!
0
1 vastaus

Ihanaa etten ole aiinut 😉 kiitos!<3
0
1 vastaus

Veit sanat suustani ja kuvailit meidän arkeamme! Pahimmat raivarit niin iltoina kun neiti joutunut olemaan pitkän päiväkotipäivän mun työvuorojen vuoksi ja isi 24h putkeen töissä. Huudetaan välillä kilpaa neidin kanssa ja on jo varmaan tottunut mun pimahduksiin. Aina halitaan ja sovitaan, jutellaan asiat halki neiti 3v. äkäpussin kanssa. Meillä rakastetaan ja riidellään räiskyvästi (tietysti turvallisissa ja järkevissä rajoissa riidat vaikka välillä onkin oikea tähtiensota meneillään). 😀 välillä huono mutsi olo, mutta tyttö kehittynyt hyvin ja ikätasoaan lähes vuoden edellä, onnellinen, iloinen ja tyytyväinen jota kaikki muistavat mulle hokea morkkis hetkinä, joten kaipa jotain teen oikeinkin, vaikka välillä olenkin vajonnut juurikin kuorimattomien pottu sotien vuoksi uhmaikäisen tasolle! 😀
0
1 vastaus

Hihi, ihanaa etten ole ainut 😉 mun mielestä riitely ja sopiminen on todella tärkeitä taitoja joita on hyvä nähdö ja opetella siellä turvallisessa kodiassa. Turvallisissa rajoissa, kuten sanoit!! :
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogin puolella juttua oviskivuista--> #uusipostausblogissa#momof3

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: