Yleinen 20.6.2017

Miksi on ihan okei arvostella raskaana olevan ulkonäköä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Liian pieni, syö paremmin. Liian iso, oletko varma että siellä on vain yksi? Se ei vain voi olla noin iso noilla viikoilla. Missä sun vatsa on? Oletko varma että olet raskaana? Oletko saanut paljon kiloja? Kyllä jo vähän pitäisi jotta pystyt imettämään. Onko arpia? Ne on rumia.

Miksi on ihan okei arvostella toisten vauvavatsoja? Tulisiko mieleesi kommentoida toisen vatsan kokoa, jos tietäisit ettei siellä kasva toista ihmistä. Tuskinpa. Miksi siis luulet, että se on hyväksyttävää sitten kun siellä kasvaa toinen ihminen?

Jokainen keho on erilainen ennen raskautta ja sen jälkeen. Jokainen raskaus on ainutlaatuinen. Kommenttisi voi kolahtaa vaikket tarkottaisi mitään pahaa. Vaan kun useimmiten juuri sitä sinä taidatkin haluta.

Oli vatsa sitten sinun mielestäsi liian iso tai pieni, pidä se omana tietonasi. Kun vatsassa on vauva, se on vauvavatsa joka siinä kuvassa näkyy. Oli vauva sitten herneen tai vesimelonin kokoinen. Oli vatsassa kohdun lisäksi rasvaa tai ei. Sinun silmiisi vääränlainen vatsa on kantajalleen täydellinen. Maailman suurin onni ja siunaus. Ylpeyden ja ilon aihe. Ja millään muulla ei ole väliä.

Alla olevan kuvien välillä on noin 5 viikon ero. Liian suuri noille viikoille, olen kuullut kyllästymiseen saakka tässä raskaudessa. Ei kohtu voi olla tuon kokoinen noilla viikoilla, on myös aika kulunut lause kommenttiboksissa. Ihanko totta? Kyllä minä sen tiedän. Mutta tiedätkö sinä näiden kuvien välisen eron? Toisessa kuvassa vatsassani on vauva ja toisessa ei. Vauvavatsa, se se minulle on vaikka vauva olisi herneen kokoinen. Minä nautin, kuvaan ja kannan ylpeydellä vatsaani vaikka vauva olisi kuinka pieni tahansa. Ja on hyvin epäkohteliasta sinulta kommentoida sitä yhtään mitenkään. Tuskin kuitenkaan tulet kertomaan pari viikkoa synnytyksen jälkeen minulle, että vatsan pitäisi olla jo litteä ja raskauskilojen historiaa? Vauvalla tai ilman, älä ikinä arvostele muiden ulkonäköä.

Annetaan kaikille odottaville äideille kasvurauha. Kehoon, ikään tai kohdun kokoon katsomatta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (26)

siiiiis apua, miten joku voi olla noin törkeä! minua ei paljon olisi naurattanut…
0
1 vastaus

Moikka! Totta on että raskaana olevan kehoa arvostellaan herkästi. Täytyy todeta että itse en oo koskaan pahastunut tai mitenkään ihmetellyt näitä kommentteja että” onpas iso vauva masu” tai ”ootko varma että siellä on yksi vauva” itse siis ajattelen että joo tottahan se on että vatsa on iso vauvan kasvaessa ja että toisilla kasvaa nopeampaa kuin toisella tai toisilla ylipäätään isompi vauvavatsa kuin toisilla:) ( tarkoitan siis näillä kommenteilla itseäni, minua siis ei ole hetkauttanut nämä kommentit mitä itse olen saanut raskaus aikana koska ne on ihan silkkaa totuutta :D)
0
1 vastaus

mä olen aina kyllästymiseen saakka saanut kuunnella noita kommenteja :/ ja ehkä eniten ihmettelen miksi se olisi hyväksyttävää raskaana, kun ei se muutenkaan ole?
0
1 vastaus

Mua itseäni huvitti raskauden aikana sen tyyliset kommentit, että ”ootpas sä lihonut!”. Silleen täh? Juu, vatsa kasvoi, mutta mä itse olen jotenkin mieltänyt lihomisen yleensä esimerkiksi rasvamassan lisääntymiseksi. En mä ”liho”, vaikka vatsa turpoaisi lounaasta.

Iso osa ulkonäkökommenteista tuli sellaisilta ihmisiltä, jotka ei todellakaan ikinä aiemmin ole kommentoineet mun vartaloa ja sen ulkonäköä. Siksi se ehkä oli niin outoa ja huvittavaa. Ja ärsyttävää. Ei sitä vaan jaksaisi päivästä ja viikosta ja kuukaudesta toiseen kuunnella sanoja muka-nokkelia ”oho, ootpas sä valtava/iso/lihonut/paisunut!” -kommentteja.
0
1 vastaus

!!!! oon kuullu tota ihan samaa ja se on niin raivostuttavaa. VAikka olis mukamas vitsillä heitetty
0
1 vastaus

Minun on vaikea ymmärtää vauvamahan arvostelua. En käsitä mihin perustuu se, että raskaana oleva on yleistä riistaa arvostelulle. En ole koskaan itse arvostellut kenenkään mahoja, vain sanonut kauniiksi, mikä on eri asia. Muistan kun itse odotin vauvaa pitkän lapsettomuustaipaleen jälkeen, alkuraskaus oli tosi vaikeaa aikaa keskenmenon pelon vuoksi, olin tullut raskaaksi ivf-hoidosta, ja heti rv5 alkaen olin erittäin turvonnut, koska hoito ja raskaus aiheuttivat hyperstimulaation. Olen hoikka ja samantien näytin siltä kuin olisin ollut 5.llä kuulla. Jälkikäteen kuulin, että työpaikalla kahvihuoneessa oli spekuloitu heti että olen raskaana. Aihe oli ollut yleinen keskustelu aina kun olin poissa, laskettua aikaa oli veikattu pari kk aiemmaksi, itse tosiaan oli rv 5-6 silloin. Tuntui tosi pahalta. Jälkikäteen mietin, että itse en ole koskaan työpaikalla selän takana arvaillut onko joku raskaana ja päivitellyt vatsan kokoa. Itse halusin alkuun juurikin vaikean lapsettomuushistorian vuoksi salata raskautta, vaan eihän se onnistunut työpaikalla, kun tässä hengessä siellä mentiin. Pitkin raskautta sain kuulla tätä päivittelyä vatsan koosta, ja kommentteja esim. Kuinka ollessani toisen kolmanneksen lopulla oli vatsani sen kokoinen kuin erään tutun, jolla on juuri laskettu aika. Miksi tällaisia vertailuja esitetään? Toivon ettei kenenkään naisen tarvitsisi ikinä kuulla mitään kommentteja mistään, itse ainakin pidän huolen siitä etten ikinä kommentoi mitään idioottia. Miten suuren työn naisen keho tekeekään, kun se kasvattaa uuden ihmisen ja hoitaa sitä ensimmäiset vuodet. Toki se saa näkyäkin!! Niin surullista että monet joutuvat arvostelun kohteeksi näin hienon asian äärellä, sitä ei voi käsittää.
0
1 vastaus

<3 voi kun sinullakin on kurja kokemus tästä asiasta!
0
1 vastaus

Mä olen kuullut aina raskaana ollessa, kuinka pieni vatsa minulla on ollut ja ei se kovin kivalta ole tuntunut. On kyllä väärin alkaa arvostelemaan toisen vatsan kokoa. :/ Jokaisella kun se kasvaa ihan eri tahtiin ja itsellänikin jokaisessa raskaudessa ihan eri tahtiin.
0
1 vastaus

juuri näin <3
0
1 vastaus

Ihan totta. Paitsi että toiset kommentoivat joissakin blogeissa myös synnytyksen jälkeistä palautumista ”miten vatsasi on vieläkin nuin iso”. Sekin on niin normaalia että useimmilla vatsa on jonkin aikaa ihan löysä ja isohko. Paljon olen itsellekin kasannut paineita kaikista kommentoijista..
0
1 vastaus

!! ihmiset on niin ajattekemattomia ja typeriä
0
1 vastaus

Musta on ollut ihana seurata raskauttasi, kun olet ollut ylpeä vauvavatsan kantaja alusta lähtien etkä ole pelännyt ”esitellä” raskauttasi. Mun mielikuvassa olet enemmänkin kantanut valtavaa rakkautta. <3 kaikkea hyvää raskauteesi.
0
1 vastaus

voi miten ihanasti sanottu, kiitos! <3<3
0
1 vastaus

Pystyn niin samaistumaan! Itselläni oli raskaudessa todella siro vatsa ja ihmekös tuo kun itsekin olen pieni. Sain läpi raskauden kuulla kommentteja, että onpa vatsani pieni, näyttää kuin en olisi raskaana ollenkaan yms. Vatsa ja vauva kasvoivat kuitenkin koko ajan normaalisti, kunnes 36. raskausviikkolla kasvu hidastui ja luulimme oikeasti, että vauvalla ei ole kaikki hyvin. Siinä vaiheessa nämä kommentit sattui kyllä niin. 🙁 Vauva syntyi kuitenkin terveenä viikoilla 38+3 2,7 kiloisena eli loppu hyvin kaikki hyvin. Pointti oli kuitenkin se, että nämä kommentit meni ihon alle…
Ihanaa odotusta kuitenkin sinne!! 🙂 Mun mielestä kaikki vauvamahat on täyttä rakkautta. <3
0
1 vastaus

tämäpä juuri, koskaan ei kommentoijat ajattele mitä kaikkea vatsan kantaja voikaan joutua kestämään ja murehtimaan. Kiitos paljon, olen ihan samaa mieltä<3 täyttä rakkautta!
0
1 vastaus

Niin totta! Miulla on keskikäyrän maha neuvolantädinkin mukaan ja rakastan raskausmahaani,muutamaankin otteeseeb kuullu ”ompa se pieni”. Eli niin tai näin,ikinä ei ole varmaan ”sopivan kokoinen” raskausmaha…

Kirjotin itekin tästä;
http://fitfatmama.fitfashion.fi/lopettakaa-raskausmahojen-arvostelu/
0
1 vastaus

kiitos vinksitä, känykin lukemassa! 🙂
0
1 vastaus

Tarkoittaako ihmiset aina negatiivisella tavalla kommentit? ” onpas sulla jo iso vatsa” ( itse otan asian niin että onpas hienosti kasvanut jo vauvamasu, itse siis tykkään kun vauvamasu näkyy) tai muita kommentteja niin voidaanko olla varmoja siitä että kommentoija tarkoittaa niitä sillä että haluaisi pahoittaa mielen, vai otammeko itse sen asian vastaan niin että käännämme sen arvosteluksi vaikka ihminen itse voi sillä tarkoittaa hyvääkin.
0
1 vastaus

Tuskin kaikki pahaa tarkoittavatkaan. Kyllä sitä itse kukin välillä saattaa epähuomiossa kommentoida asioita siten, että joku ei ehkä saa kiinni tarkoituksesta. Jonkun ihmisen mielestä isot nenät voi olla mahtavia, mutta silti se voi tuntua kommentin kohteesta inhottavalta, jos isojen nenien ihailija tokaisee ”oho, onpa sulla iso nenä!”. Kärjistetty esimerkki, mutta sama logiikka.
Kenties idea juuri oli se, että miksi ylipäätään aina pitää kommentoida raskaana olevan kehoa, vatsaa, yms.
0
1 vastaus

juuri näin! Hyvä vertauskuva!!! 😀
0
1 vastaus

mun mielestä toisen ulkonöön kommentointi kaikilla muilla argumenteilla kuin ”ihana, kaunis yms. On turhaa. En käsitä miksi se olisi sallittua raskaus aikana ku nei se ole ilmankaan sitä 🙂 vaikka ei tarkottaisikaan mitään pahaa, se on aivan turhaa.
0
1 vastaus

Joo, tuttuja kommentteja! Viime raskaudessa mulla oli tosi iso maha, ja sellainen on nytkin tulossa aika selvästi tässäkin raskaudessa.. Mutta tarviiko sitä mulle alkaa voivottelemaan ja päivittelemään? Kyllä nään sen kuitenkin myös peilistä, ja omasta olosta 😀 Kasvaa, niinkun kasvaa. Ihan hirveesti kun ei voi ite vaikuttaa..
0
1 vastaus

juuri näin, minkäs sille itse mahtaa! 🙂
0
1 vastaus

Ei ole tapana huomautella/arvailla tms masua vauvan kanssa tai ilman. Jotain nättiä voin sanoa jos tiedän jollakulla olevan raskausmaha. Itselläni oli valtava maha ollakseen vain yhden vauvan kämppä. Minkäs sillekään teki.
0
1 vastaus

olen ihan samaa mieltä, jotain kaunista voi sanoa aina! <3
0
1 vastaus

Anoppi tuli käymään ja kehui synnytykseni jälkeen kuinka hänen aikanaan oltiin vähintään viikko osastolla kun synnytys oli niin rankkaa. Viisi minuuttia myöhemmin tuli taputtamaan mahaani ja totesi että taitaa jäädä aikamoinen pömppö kun ei ole vielä kadonnut. Kolme päivää synnytyksen jälkeen. Minua lähinnä nauratti kun toinen on A) niin pihalla ja B) niin kova arvostelemaan. Vauvamahani oli oikeasti mallia rantapallo ja rakastin sitä alusta loppuun.
0
1 vastaus

siiiiis apua, miten joku voi olla noin törkeä! minua ei paljon olisi naurattanut…
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • 😱❤ jollain on vähän kiire😱 ei vielä!!! #mybaby#5monthsold#jouluvauva2017#decemberbaby#moomin#home#koti

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: