Yleinen 6.7.2017

Manteliöljyllä taisteluun raskausarpia vastaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kolmas raskaus, kolmas kerta kun vatsanahkani venyy aivan uskomattomiin mittoihin. Kolmas kerta kun tulen takuulla saamaan lisää raskausarpia vatsanahkaani. Vaikka tiedän että niitä joka tapauksessa saan, aion taistella niitä vastaan viimeiseen asti. Luonnollisilla keinoilla.

Viime raskaudessa vannoin kookosöljyn nimeen ja se tuntuikin kosteuttavan venyvää ihoa hyvin. Jostain syystä kuitenkin tällä kertaa olen tympääntynyt sen hajuun. Kookos ei ole makuna minun lempparini, mutta ihonhoidossa tuoksuna se on menetellyt. Tähän asti, nyt lähinnä kookosöljytty kroppani on haissut vanhalta eltaantuneelta rasvakeittimeltä omaan nenääni. Ei kiitos siis enää.

Olen käyttänyt manteliöljyä jo pidemmän aikaa ihonhoidossa niin itselläni kuin lapsillani. Ihastuin sen hajuttomuuteen ja nestemäiseen olomuotoon lämpötilasta huolimatta. Kookosöljy näet pysyy kiinteänä alle 25 asteessa. Manteliöljyn huhutaan olevan myös erittäin tehokas apu arpien syntymistä vastaan ja jo tulleiden arpien parantumisessa. Sen sisältämä E-vitamiini ja rasvahapot näet parantavat ihon kiinteyttä, elastisuutta ja auttaa ihoa uusiutumaan.

Minun vatsanahkani on revennyt niin useasti ja niin syvälle, että tuskin koskaan tulen pääsemään arvista kokonaan eroon. Viime raskaudessa tosin en saanut uusia arpia ollenkaan, vanhat arvet punoittivat ja ehkä hitusen kasvoivat pituutta kiiveten yhä ylemmäs vatsaani. Katsotaan miten tällä kertaa käy, harvat uskovat minkäänlaisen rasvauksen auttavan siihen, ettei arpia tulisi ollenkaan. Auttaa tai ei, manteliöljy on oiva apu jo pelkästään venymisen aiheuttamaan kutinaan joten minä aion päivittäin rasvata vatsaani vaikkei hyödystä olekkaan näyttöä. Ja toisaalta, eipä siitä ainakaan haittaa voi olla.

P.s Manteliöljy on tosi hyvä öljy ihan koko kropalle päästä varpaisiin. Aina hiustenhoidosta meikkienpuhdistukseen. Suosittelen! Ja öljyksi tuntuu imeytyvän ihan supernopeasti että kauaa ei tarvitse odotella jos vaikka ennen yöunia itsensä öljyää!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Raskaus ihan loppusuoralla, mutta arpia ei ole tullut kuin kylkiin muutama hassu. Ja nekin taitaa johtua enemmän persuksen leviämisestä… Saa nähdä säästyinkö ilman. 😀 Kudostyyppi varmasti vaikuttaa, toisille tulee arpia heti kun iho vähän venyy ja toisille ei tule yhtään.
0
1 vastaus

Kyllä raskausarpien syntyy vaikuttaa oma kudostyyppisi enemmän kuin se, kuinka paljon rasvaat, millä, milloin ja miten.
Tiesipä kokenut kätilö kertoa senkin, että herkästi raskausarpia saaneet saavat synnytyksissä myös helpommin repeämiä. Mene ja tiedä,
Ensimmäisestä synnytyksestä sain suuret vauriot, seuraavista en laisinkaan. Raskausarpia sain ihan jokaisella kerralla.
0
1 vastaus

tää on kyllä totta, mutta auttaapa rasvaus ainakin tähän kamalaan kutinaan! 🙂 hei mä oon joskus kuullut tuon saman ja mun kohdalla on kyllä pitänyt paikkaansa, ekalla kerralla paljon arpia ja kyllä vaan repesi myös alakerta! 🙂 onneksi toisella ja toivottavasti tällä kolmannella kerralla pääsen vähän helpommalla.
0
1 vastaus

Mistä tuota manteliöljyä saa 🙂 itsellä sama juttu, että kookos alkaa ainakin omaan nenään haista eltaantuneelta, mutta jotain haluaisin edes yrittää tehdä estääkseni raskausarpien tuloa.
0
1 vastaus

mun tää puteli on ostettu ruohonjuruesta, että sieltä ainakin ! 🙂 mutta tuossa toisessa kommentissa joku vinkkasi että halvemmalakin voi päästä kun ostaa etnokaupasta! 🙂
0
1 vastaus

Mä oon ollut niin tyytyväinen kun mulle ei ole tullut yhtäkään arpea kahden raskauden aikana, mutta nyt tämä kolmas on näyttänyt voimansa ;D Välillä tuntuu, että napa kirjaimellisesti repeää ja siitä ulospäin on nyt sitten tullutkin arpia :/ Ja mä vielä ajattelin ettei niitä nytkään tule, mutta taisi kolmas kerta toden sanoa.
0
1 vastaus

onpa hassua että saat nyt jos et ennen ole saanut! 🙂 tai jotenkin ajattelisin että ekalla kerralla niitä ainakin saisi jos on saadakseen! <3
0
1 vastaus

Manteliöljyä saa muuten todella paljon edullisemmin etnokaupoista! Itsellä 0,5dl tönikkä silmämeikin putsarina kestänyt todella kauan.
0
1 vastaus

hei kiitos vinkistä, pihi kiittää ja muistaa ensi kerralla! 🙂
0
1 vastaus

Mä en kans usko ollenkaan tohon rasvaukseen. Oma kodostyyppi joko joustaa tai ei. Ikinä en oo rasvannut, ei oo arpia enkä myöskään saanu synnytyksessä repeämiä. Nyt viidennen lapsen la puolentoista kuukauden päästä eikä edelleenkään arpia. Varmasti pitää siis myös paikkansa toi et jos vatsanahka joustaa eikä repeä niin joustaa kudokset myös synnytykses ja välttyy repeämiltä.
0
1 vastaus

sinä onnekas ! 🙂 ja kyllä nämä asiat monella tuntuu kävelevän käsikädessä! 🙂
0
1 vastaus

Uskon kyllä rasvaukseen. Kaikkien kolmen raskauden aikana ja muutaman kuukauden niiden jälkeen käytin Weledan öljyä. Yhtään raskausarpea ei tullut, vaikka aiemmin niitä on tullut painonvaihtelun seurauksena.
0
1 vastaus

Raskaus ihan loppusuoralla, mutta arpia ei ole tullut kuin kylkiin muutama hassu. Ja nekin taitaa johtua enemmän persuksen leviämisestä… Saa nähdä säästyinkö ilman. 😀 Kudostyyppi varmasti vaikuttaa, toisille tulee arpia heti kun iho vähän venyy ja toisille ei tule yhtään.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Hän ja hänen uusi huivi joka saatiin viime viikon blogi iltamista😍👌 täytyy varmaan ostella lisää näitä, kuolan määrästä voisi arvailla että hampaat alkaa pikku hiljaa vaivaamaan!  @ccnaantali #instababy#babygirl#babystuff#babyfashion#vauva2017#vauvatarvikkeet

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: