Yleinen 27.7.2017

Siivous, tuo niin turha ja hyödytön asia lapsiperheessä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1 minuutti ja 57 sekuntia. Alle kaksi minuuttia, niin kauan meni tytöillä aikaa sotkea juuri puunattu ja siivottu lastenhuone. Ja kyllä, otin kerrankin aikaa ihan kellon kanssa.

Siivous lapsiperheessä, onko mitään turhauttavampaa? Ja välttämättömämpää kuten kuvasta saattaa huomata. Lelukorit kaatuvat kuin itsekseen ja siivous siirryttäessä leikistä toiseen, mitä se sellainen on ? Ainakin vielä näin pienten lasten kanssa.

Tämä viikko on tuntunut olevan pelkkää siivousta ja puunausta asunnon myyntijuttujen takia. Vaikka itse siivoustouhuista olen saanut selkäsärkyjä, katkenneita hermoja ja supistuksia niin pakko myöntää, kyllä on tyttöjä käynyt sääliksi. He ovat olleet niin reippaita vaikka vanhempien keskittyminen on ollut aivan jossain muualla kuin heissä. Olen tiuskinut heille aivan liikaa vaikka tiedän, ei lapset ymmärrä miksi ei saa sotkea juuri siivottua huonetta.  Eivätkä ne vesivärivedet tahallaan lattialle kaadu. Eikö se setä meistä ota kuvia, kysyi Elvira tänään kun myyntikuvat tultiin vihdoin ottamaan.

He ovat olleet ymmällään koko tästä härdelllistä ja ihmekös tuo, meillä kun se sotkeminen ja lelukaaos on ihan arkipäivää. Meillä pidetään huolta siisteydestä ja hygieniasta, lelut saavat yleensä olla miten sattuu leikkien lomassa menemään. Illalla siivotaan lelut laatikoihin, aamulla ne vedetään taas sieltä alas. Joten ei ihme, kun on ollut vähän tylsää ja nahistelua siskon kanssa kun ei ole saanut leikkiä ihan niin vapaasti mitä yleensä.

Taidanpa keksiä meille viikonlopuksi jotain oikein superhauskaa tekemistä. Vähän kuin anteeksi pyyntönä tästä kaikesta siivous- ja stressirumbasta. Ja ehkä myös siksi, että maanantai alkaa taas se arki. Kesälomat on melkein lusittu. Nopeasti se viisi viikkoa kyllä menikin! Toivotaan että päivähoitoarki lähtee rullaamaan ihan mukavasti pienen tauon jälkeen. Niin lapsilla kuin minulla itsellänikin.

Nyt minä nostan siivouksesta turvonneet kinttuni kohti kattoa ja rentoudun. Tällä viikolla en enää aio vilkaistakkaan siivouskaappia päin. En todellakaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

tsemppiä, kiva kuulla etten ole ainoa <3

1 vastaus

Se stressi on niin ärsyttävää! Itsekin tietää, että on ääliö (käytökseltään), mutta silti vaan jatkaa. :/

(Taidan viedä ipanan uimana. Tää kolahti nyt tähän ääliöön.)

1 vastaus

tsemppiä, kiva kuulla etten ole ainoa <3

1 vastaus

Kun meillä myytiin pikkulapsiperheen asuntoa, siirsin puolet lelulaatikoista varastoon odottamaan. Näin kaaoksen hallitseminen oli helpompaa ja samalla huoneen sai näyttämään isommalta. Samoin varastoon lähtivät isoimmat tilanviejät, kuten potkumopot ja nukenvaunut. Hetkellinen karsiminen toi selkeyttä kaaokseen.

Se on muuten kumma, miten päiväkodissa, isossa lapsiryhmässä, ei tunnu syntyvän yhtään niin palkon sotkua kuin kotona omien lasten kesken. Ja lelujen siivoaminenkin on ”laitoksessa” jotenkin helpompaa, lapset osaavat tehdä sen päiväkodissa ihan itse.

1 vastaus

hei hyvä idea, taidankin siirtää osan leluista varastoon! 🙂 ja älä muut sano, minunkin lapseni kuulemma niin kauniisti tottelevat ja siivoavat päiväkodissa 😉

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Viimeinen kirjoitus Kaksplussalla tehty, haikeaa mutta niin ihanaa!  Perjantaina nähdään uudessa osoitteessa, joka löytyy profiilista! 😍👌 että mä kaipasin tuota vanhaa blogia❤ #happy#blogi#perheblogi#blogger#uusiatuulia

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: