Yleinen 29.7.2017

Puolet takana, puolet edessä; 21. Raskausviikko!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 20+0

Vauva: Painaa reilu 300 grammaa ja on n. 25 senttiä pitkä. Puolet syntymäpituudesta on jo kasvettu, painosta vain 10 prosenttia.

Oireet: Närästys. Kohtu alkaa selvästi viemään tilaa muilta sisäelimiltä ja vatsahapot nousee kurkkuun aika tiuhaan tahtiin. Täytyy nostaa närästyslääke tuplaksi. Pientä turvotusta havaittavissa nilkoissa ja sormissa. Kihlasormus kiristää ja sukat jättävät kunnon jäljet. Selkä vaivaa edelleen vaihtelevalla menestyksellä, ei kuitenkaan vielä kovin pahasti jos ottaa rauhallisesti. Esimerkiksi tämän päiväinen mattojenpesu ei ollut hyvä idea…

Mielihalut: PIIMÄ! Ja pyykinpesuaine, miksi sitä ei voi syödä!?

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Pualväli, näin turkulaisittan. Hullua, että sama matka ja sitten meillä on jo pieni sylissä. Tai ainakin kovin lähellä syliä, tähän voi varmaan laskea kaksi viikkoa yliaikaa. Otetaan viimeisellä kerralla kaikki ilo irti, sanoi universumi sekä karma. Torstaina on vihdoin se odotettu rakenneultra, jännittää ihan hulluna. Tulee tuskaiset ja pitkät päivät. Onneksi pääsee töihin niin viikko menee ohi ihan hujauksessa! Edelleenkin raskaus tuntuu jotenkin unelta, ehkä torstain jälkeen olo on karvan verran todellisempi ja uskaltaa aloittaa pikkuhiljaa jo ne vauvahankinnat. Olen viime viikkoina ollut aika väsynyt, toivon että rauta-arvot eivät ole laskeneet. Tänään aloitin viime öisen suonenvedon innoittamana magnesium lisän, sitä kun en ilman viljatuotteita ruokavaliosta niin helposti saa. Ehkäpä sen puute onkin syy nuutuneeseen oloon? Tai sitten vain tämä vatsan kasvatustyö vie mehut näillä helteillä vähän helpommin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Kiitos vinkeistä! 🙂 pari tuntia ennen nukkumaanmenoa yritän syödä, joskin se ei aina onnistu 😀 Vielä auttaa esimerkiksi raavaisten ruokien välttely, mutta loppuvaiheessa varmaan vtaas edessä se että vesikin närästää 😀

1 vastaus

Miten ihmeessä pärjäät töissä, kun olet nuutunut lomallakin? Vai onko väsymys arkipäivää kaiken kaikkiaan? Itse ajattelen, että aina löytyy jokin syy olla ei niin normaalissa olotilassa. Lapsiperheessä on puuhaa aamusta iltaan kyllä, sen me kaikki tiedämme. Toivottavasti jaksat kolmen lapsen kanssa. Ja lisäksi kunpa tulisi hyvin nukkuva vaavi sekä perhe ei kauheesti sairastelisi.

1 vastaus

Kyllä väsymys on arkipäivää raskauden kanssa. Ja pienten lasten kanssa. Ja se tulisi voida sanoa ääneen.

1 vastaus

Pikkuisen särähti korvaan tuo nimimerkin Lotta kommentti . Itsekkin olen raskaana rv 15 ja olen todella väsynyt. Musta on surullista, jos sitä ei saa sanoa ääneen. Vaan pitää esittää reipasta ja väittää että hyvin menee. Itselläni ainakin aiemmissa odotuksissa vointi on parantunut sen jälkeen mun vauva on syntynyt. Raskausaika voi olla toisilla hyvinkin raskasta kaikenlaisten vaivojen kanssa.

Tsemppiä blogin kirjoittajalle! Sulla on kiva blogi 🙂

1 vastaus

Niinpä, aina on joku arvostelemasaa. mun mielestä on hienoa että myös näistä puhutaan ääneen, ei kaikkien raskaudet ole täynnä pesänrakennusenergiaa tarmoa. Mä olen joka raskaudessa enemmän vähemmän väsynyt kaikki 40 viikkoa ja olo tuntunut vauvan syntymän jälkeen aina reippaammalta, vaikka silloin valvotaankin 🙂 kiitos paljon, ihanaa että jaksat lukea! 🙂

1 vastaus

Pitänyt monta kertaa jo kommentoida, kun monet jutut tuntuu niin tutuilta, etenkin toi ihmisten kommentointi! odotan kans kolmatta, puoliväli viikon päästä. Maha on kahden ekan kans ollut ulkopuolisten mielestä liian pieni, tällä kertaa se on vaihteeksi kuulemma oikein pompsahtanut jo esiin että kohta se on heidän mielestään sitten varmaan jo liian iso. Ihmettelyjä tulee myös mun aikaisista nukkumaanmenoista (herätys joka päivä klo 6, ei päikkärimahdollisuutta) yms. On tää jännää aikaa, mutta kysymys kuuluukin, että onko tää jännempää itselle vai näille muille! ?

1 vastaus

Hihihhiii olipas hyvin sanottu 😉

1 vastaus

Heips! Onnea odotukseen ja toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin! ?
Tuli mieleeni kysäistä(itsekkin jäätävästä närästyksestä kärsineenä) että ootko hoksannut tohon närästykseen alkaa vältteleen tiettyjä ruoka aineita? Itsellä helpotti osittain närästystä kun jätin pois mm tuore kurkun (etenki iltoisin) kaakaon, suklaan, paprikan, kahvia vähentää, ruisleipä kokonaan pois, sipulin, jotkut teetkin närästää kovasti, mausteiset ruuat närästää.. ja sit se ennen kaikkea että iltapala syödä vähintään pari tuntia ennenkuin menee maate jottei heti nouse ruuat ylös ?
Toki tiedän ettei aina tohon närästykseen ei auta yhtään mikään.. ? toivottavasti tästä oli sinulle apua ??

1 vastaus

Kiitos vinkeistä! 🙂 pari tuntia ennen nukkumaanmenoa yritän syödä, joskin se ei aina onnistu 😀 Vielä auttaa esimerkiksi raavaisten ruokien välttely, mutta loppuvaiheessa varmaan vtaas edessä se että vesikin närästää 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Viimeinen kirjoitus Kaksplussalla tehty, haikeaa mutta niin ihanaa!  Perjantaina nähdään uudessa osoitteessa, joka löytyy profiilista! 😍👌 että mä kaipasin tuota vanhaa blogia❤ #happy#blogi#perheblogi#blogger#uusiatuulia

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: