Yleinen 5.8.2017

Voisitko juuri sinä pelastaa ihmishengen?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tiesitkö, että Suomessa on noin 5,5 miljoonaa ihmistä. Heistä täysi-ikäisiä on yli 4 miljoonaa. Silti kantasolurekisterissä on vain noin 30 000 henkilöä.

Rekisteriin tarvitaan joka vuosi 4000 uutta henkilöä. Minä liityin siihen tänään. Tai lähetin pumpulipuikoilla solunäytteen rekisteriä varten. Minä olen täällä, jos minua joskus joku tarvitsee.

Jos olet täysi-ikäinen (kuitenkin alle 55-vuotias) ja perusterve aikuinen (netissä pienellä kyselyllä voit selvittää oletko sopiva luovuttaja) liity rekisteriin. Voit pelastaa joskus jonkun hengen. Kantasolusiirtoa käytetään hoitona esimerkiksi leukemiassa, joka on yleisin syöpäsairaus lasten keskuudessa. Kohta kolmen lapsen äitinä tämä on vähintä mitä voin tehdä.

Rekisteriin liittyminen on helppoa. Täytä netissä lomake. Jos olet sopiva luovuttaja saat postissa pumpulipuikot joilla lähetät näytteen rekisteriin. Helppoa. Ja voit pelastaa joskus jonkun hengen.

30 000 ihmistä 4 miljoonasta on aika vähän. Kaikki eivät sovi luovuttajiksi, mutta vie vain pienen hetken selvittää se.

Sinä voit pelastaa joskus jonkun hengen.

Liity kantasolurekisteriin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

<3 totta!
0
1 vastaus

Minä olen rekisterissä myös!
Helpooa liittyä ja ajatuskin niin lämmittävä ?, että olen miettinyt, miksei esimerkiksi armeijassa systemaattisesti värvätä ikäluokka kerrallaan niitä kaivattuja nuoria miehiä rekisteriin?
0
1 vastaus

Niimpä! Minäkin vasta vähän aikaa sitten kuulin ekaa kertaa kunnolla tästä rekisteristä ja siihen liittymisen helppoudesta! 🙂
0
1 vastaus

Hienoa. Syöpäpotilaiden kanssa työskennellessä on nähnyt kantasolujen tarpeellisuuden. Olisi vielä hyvä, että ihmiset kävisivät aktiivisemmin luovuttamassa verta.
0
1 vastaus

<3 totta!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • "Mutta kun ilona halusi olla prinsessa!" olisin itse veikannut joulukuusta. Tuo selästä roikkuva heijastin kruunaa kokonaisuuden...🤣 #vauva2017#kidsworld#pikkusisko

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: