Yleinen 20.8.2017

24. Raskausviikko + Äitiysneuvola !

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 23+1

Vauva: Painaa noin puoli kiloa. Kuulee ja reagoi ääniin. Jos vauva syntyisi nyt, hänellä olisi jo pienet mahdollisuudet selvitä kohdun ulkopuolella.

Oireet: Turvottaa ja närästää. Yyh. Nyt muutamana päivänä myös ollut hieman huonovoinstisuutta. Pissattaa, pissattaa ja pissattaa.

Mielihalut: Kurkkupastillihimo pitää edelleen kovin pintansa. En himoitse mitään erityisemmin, ruoka on hyvää ja syöminen kivaa.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta:  Taasko on muka viikko mennyt? Pari päivää sitten leikittelimme Tinon kanssa jo hieman tulevan vauvan nimillä. Koko almanakka käytiin läpi ja pyöreä nolla nimeä löytyi josta molemmat meistä olisi tykännyt. Ei yllättänyt, Matildan sairaalanimi Alina vaihtui Matildaksi vasta syntymän jälkeen kun tiesimme millainen tyyppi sieltä tuli. Raskaus menee tässä muun elämän ohella, närästys vaivaa mutta muuten on ihan kiva olla. 12 viikkoa töitä ennen äitiyslomaa, niin paljon mutta kuitenkin niin vähän.

+Äitiysneuvola kuulumiset: Kaikki hyvin. Verenpaine ok, pissa puhdas ja niin edelleen. Paino ja maha kasvavat oikein mukavaa ja kovaa vauhtia… Tähän mennessä raskauskiloja on siunaantunut jo 10! Enkä ihmettele, tämä turvotus ( ja ruokahalu..) on aivan jäätävää. Yritän kyllä olla ottamatta asiasta stressiä, painoin ennen raskautta melkein 10 kiloa vähemmän kuin ennen viime odotusta. Ja olenhan aina päässyt kiloista eroon helposti tekemättä mitään. Mutta silti, ei tämä kivaa ole. Vaikka söisin mitä tahansa, paino nousee ja nousee…Sf mitta oli tasan 20 senttimetriä, eli kasvaa keskikäyrällä. Sikiön liikkeet ja sykkeet hyvät, vauhdikas kaveri asustelee mahassa. 24-28 viikolla olisi kuitenkin edessä se sokerirasitus vaikka ajattelin siitä tällä kertaa luistavani. Painoindeksi ennen raskautta oli siinä ja siinä etten sen takia olisi joutunut soekrirasitukseen ja nyt päätimme, että ehkä kuitenkin parempi katsoa kuin katua. Eipä siitä haittaakaan ole, vaikkei se todellakaan mitään mukavaa puuhaa olekkaan. Mutta vauvan (ja alapääni..) parhaaksi sinne on hyvä mennä. Kaikki siis hyvin. Seuraavaksi on sitten lääkärineuvola syyskuussa! Ei mitään muistikuvaa mitä sielläkin tehdään… Sisätutkimus?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

no niinpä! Aika lentää <3 ja älä muuta sano, yyh... 😀
0
1 vastaus

Täällä on vähän sama, söi sitten superterveellisesti, tai välillä herkutellen, niin ihan samalla lailla se paino mulla näyttää nousevan. Mullakin oli lähtöpaino nyt vajaa kymmenen kiloa vähemmän, kuin mitä edellisessä raskaudessa, ja juu, kyllä tosiaan ottaa välillä aivoon, vaikka toisaalta oon nyt vähän armeliaampi ja rakastavampi itseäni kohtaan, kun mitä viime raskaudessa.

Niin se sisätutkimus. Nykysuositushan on, ettei sitä tehtäisi, jos ei ole jotain selkeää syytä tai tarvetta, eli pelkkä ”tarkistetaan kohdunkaulansuun tilanne” ei ole tarve tehdä sitä 🙂 Viime raskaudessa mulle ei tehty kertaakaan, eikä tässäkään raskaudessa ole tehty. 🙂
0
1 vastaus

no kylläpä on muuttunut jo kahdessa vuodessa, matildan odotusaikana mun mielestä viel ätehtiin :p mutta hyvä muutos, ei se mukavaa touhua ole.. :p
0
1 vastaus

Itselläni ei ole ollut yhtään lääkäri neuvolaa vaikka nyt jo rv31. Ja näin mennään Oulussa vaikka supistellut on 10vkoa niin alapäätä ei tsekata. Neuvolakäyntejä on ollut tässä raskaudessa 4 ja tuskin paria krt enempää on loppuaikana. Sokerirasitukseen eivät ole laittaneet vaikka ikäni takia olisi pitänyt (44v.) elikkä säästävät tässäkin. Pääasia että kaikki menisi hyvin loppuajan. Kaikkea hyvää ja ihanaa alkavaa syksyä!
0
1 vastaus

oho, kylläpä siellä pääsee (tai oikeastaan joutuu!) pärjäämään vähällä 😮 ompa kumma! ja nimenomaan, pääasia että kaikki on hyvn. Kiitos ja ihanaa syksyä myös sinne! <3 sekä tsemppiä loppumetreille, pian jo saat nyytin syliin! <3
0
1 vastaus

Iik, oot jo niin pitkällä tässä odotuksessa.♥
Närästys on kyllä ikävä vaiva, yhh.
0
1 vastaus

no niinpä! Aika lentää <3 ja älä muuta sano, yyh... 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenta!😘❤ #tyttötrio#huomenta#goodmorning#aamupala

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: