Yleinen 14.9.2017

Raskauden ensimmäinen neuvolalääkäri!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

KAIKKI HYVIN! Aloitetaan tuollaisella ihanalla uutisella. Supistukset eivät ole tehneet mitään. Kohdunkaula korkealla, täyspitkänä ja kiinteänä. Supistukset sekä poltot jatkuvat edelleen pienenkin rasituksen jälkeen. Lääkäri kirjoitti kahden viikon sairasloman ja katsotaan sitten tilannetta uudelleen. Onko supistukset helpottaneet ja pääsenkö mahdollisesti vielä takaisin töihin. Näin ainakin toivoisin!

Alakerran tilanteen lisäksi lääkärissä katsottiin kaikki normaalit mittaukset. Paino nousee maltillisesti, neljässä viikossa painoa on tullu 1,5 kiloa lisää. Sf-mitta eli kohdunpohjankorkeus tärähti keskikäyrältä yli yläkäyrän ja on jo komeat 29 senttimetriä! Matildankin raskausaikana sf mitta huiteli taivaissa, joten ei eroa entiseen. 4 viikossa kohtu oli kasvanu 9 cm, uskomatonta! Ei ihme että olo tuntuu yhtäkkiä aika kömpelöltä valaalta. Ja vaikka vatsa tuntuu roikkuvan aika alhaalla, sanoi lääkäri vauvan majailevan todella ylhäällä. Ehkä siksi sf mitta onkin niin iso jo ! Katsoin Matildan (syntyessään 4230g ja kuten todettu, sf mitta huiteli taivaissa) odotusajan neuvolakorttia ja siellä sf mitta näytti olevan 28cm raskausviikolla 28. Nyt ollaan siis vielä vähän isompia. Ainakin siihen saakka, että vauva valahtaa lähtöasemiin.

Verenpaine, vauvanliikkeet sekä -sykkeet olivat kaikki kunnossa. Turvotus merkattiin tällä kertaa miinukselle, ilmojen viilentyessä olen saanut taas kihlasormuksenikin takaisin sormeen. Toivon että tällä kertaa vältyn loppuraskauden turvotuksilta edes hieman kun ilmat ovat silloin jo todella viileät. Katsotaan miten käy!

Seuraava neuvola onkin sitten isyydentunnustusneuvola. Ihan mahtavaa tämä muutos ettei enää tarvitse juosta lastenvalvojalla saakka tekemässä tuota meille niin päivänselvää asiaa!

Nyt jatkan hyvillä mielin lepäämistä ja supisteluiden välttelyä. Tai ainakin lievemmällä stressillä kun supistukset eivät ole tehneet tuhojaan. Vielä ei tarvitsekkaan heittää kirvestä kaivoon työnteon ja hyvinvoinnin osalta, toivotaan että tämä parin viikon lepäily auttaa ja olen elämäni kunnossa parin viikon päästä. Tai no, niin kunnossa kuin suinkin tälläinen kömpelö möhömaha voi olla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

niin on ! 🙂 ja voi kiitos kehuista <3 mulla saattaisi olla harmaa muistikuva siitä että eka neuvolalääkäri oli esikoisen odotusaikana aikasemmin..voi kyllä olla että muistan väärin ja täällä np ultra korvaa neuvolalääkärin kun siellä tsekataan alakerran tilanne samalla! 🙂 voi kovasti onnea odotukseen ja ihanaa kun jaksat lueskella! <3
0
1 vastaus

Ihana kuva 🙂 Hyvä, että kaikki hyvin!
0
1 vastaus

kiitos <3 älä muuta sano! <3
0
1 vastaus

Ihanaa kun kaikki on hyvin!:) Hassua että itsellä on eka neuvolalääkäri jo rv16. En tiedä vaikuttaako itsellä se, että olen ensisynnyttäjä vai onko se vain kaupunki kohtaista? 🙂 Ihana mekko ja olet muutenkin kaunis odottaja 🙂 Itse vasta rv14 ja odotan jo kovasti että mahani kasvaisi kunnolla, ei tarvitsisi enää yrittää peitellä kun olisi selkeä vauvamaha 😀 Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja aina tykännyt, mutta nyt kun lapsiin liittyvät asiat ovat itsellekin ajankohtaisia saan blogistasi vielä paljon enemmän. Varsinkin nämä raskauteen liittyvät postaukset luonnollisesti kiinnostaa erittäin paljon 🙂
0
1 vastaus

niin on ! 🙂 ja voi kiitos kehuista <3 mulla saattaisi olla harmaa muistikuva siitä että eka neuvolalääkäri oli esikoisen odotusaikana aikasemmin..voi kyllä olla että muistan väärin ja täällä np ultra korvaa neuvolalääkärin kun siellä tsekataan alakerran tilanne samalla! 🙂 voi kovasti onnea odotukseen ja ihanaa kun jaksat lueskella! <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • 😱❤ jollain on vähän kiire😱 ei vielä!!! #mybaby#5monthsold#jouluvauva2017#decemberbaby#moomin#home#koti

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: