Yleinen 25.9.2017

29. Raskausviikko: Maltathan vielä pikkuinen?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 28+2

Vauva: Painaa n. 1100 grammaa. Keuhkot ovat jo aika hyvin valmistautuneet kohdun ulkopuoliseen elämään. Majailee kohdussa tällä hetkellä vielä varmaan perätilassa, tai ainakin edelleen tuntuu ne jalat kurkkaavaan kohta ulos sieltä. 

Oireet: Supistukset. Levosta huolimatta supistukset tuntuvat olevan herkemmässä kuin ennen. Nenäverenvuoto kiusaa, yyh!

Mielihalut: Persilija! Voiko sitä saada liikaa..? Sisupastillit myös maistuvat toooosi hyvin.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Olen jo niin kypsä tähän odottamiseen. Supistaa, polttelee, jomottaa ja sattuu. On kuolettavan tylsä vain olla ja odottaa ajan kuluvan. Viikot tuntuvat matelevan eteenpäin ja turhauttaa kun ei mitään pysty tekemään ilman kipuja. Ulkomuoto rupeaa olemaan jo aikamoisen muhkea, ja siltä se kieltämättä kyllä tuntuukin! Kaikki kyyristely, kyljen kääntäminen sängyssä tai kumartelu on hulvattoman ähinän ja puhinan takana. Vaikea ja kivulias raskaus ehkä on kuitenkin jollain tapaa ihan hyvä. Vahvistuupa ainkin se tunne, että tämä todellakin on se viimeinen kerta.

Nettishoppailin vauvalle ensimmäisten viikkojen vaatteet, mutta muut hankinnat on vielä tekemättä. Ja vielä on myös koluamatta kaapit läpi, että mitäs kaikkea sitä vielä täältä löytyy. Noh, ainakin aikaa on tämän projektin suorittamiselle nyt enemmän kuin tarpeeksi…

Perjantaina on taas varattu aika neuvolalääkärille jatkosairaslomaa hakemaan. Harmittaa, mutta kieltämättä olo on pienenkin tekemisen ja touhuamisen jälkeen niin kivulias että eipä tässä kyllä työkunnossa olla todellakaan. Viime yönä supisteli taas muutaman kerran niin kipeästi että ihan ähkimään pisti. Kuitenkin olivat kai supistukset loppuneetkin onneksi nopeasti, koska olin nukahtanut. Maltatko vielä vauva kasvaa ainakin 6 viikkoa turvallisesti siellä kohdun lämpimällä puolen?

Tosin, universumin ja ironian tuntien täällä ollaan vielä joulunakin raskaana…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (5)

Voi kiitos paljon!:’)<3
0
1 vastaus

Vastaus kysymykseesi persiljasta: voi. Tuoreen persiljan runsasta käyttöä kannattaa raskausaikana välttää, koska se lisää kohdun supisteluherkkyyttä. Mikä sitten on sitä runsasta käyttöä, en osaa sanoa, mutta mausteenomaisesti käytettynä ainakin on ok.

Ensimmäistä kertaa kommentoin tähän tai mihinkään blogiin, mutta olen seurannut blogiasi pitkään ja tulen kyllä seuraamaan jatkossakin!
0
1 vastaus

Jos supistelee kannattaa tosiaan jättää persilja vähemmälle! Ehkä sitten jouluna taas 😉
0
1 vastaus

Hei kiitos teille, en olekkaan koskaan kuullut tästä! Tosin asiaa tukittuani en taida ihan sellaisia määriä syödä mutta ehkä varmuuden vuoksi jätön sen pienenkin määrän pois! 🙂
0
1 vastaus

Onpas kauniita kuvia susta! Ihana maha ja kaunis odottaja <3

Tiia
0
1 vastaus

Voi kiitos paljon!:’)<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Jeah. Nyt kylmä olut...😂👌 rankka päivä, vaikka toisaalta oma moka kun valvoo liian myöhään ja perheen pienin herättää 6:00👌 te jotka ette mökkeile tai muuta, mitä teette huomenna? Meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia! #quoteoftheday

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: