Yleinen 29.9.2017

Tavoitteena mahdollisimman vähämateriaalinen vauvavuosi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Hankittu

2 kappaletta sukkahousuja

3 kappaletta puolipotkuhousuja

6 kappaletta bodyja

1 paksu collegetakki &-housut

3 kappaletta yöpukuja

 

Hankkimatta

Muutamat sukat

Paksu ja lämmin haalari toppapussiin ja automatkoille

5 kappaletta harsorättejä

One piece haalari tai toinen collegetakki & -housut

 

Voiko tälläisellä määrällä vaatteita pärjätä vauvan ensimmäiset kuukaudet?

Olen ajatellut tällä kertaa kiinnittäväni huomiota meidän kulutuskäyttäytymiseen vauvavuoden vaatteiden ja tarvikkeiden osalta. Mahdollisimman vähän ja mahdollisimman pitkäikäisiä. Vauva kasvaa kuin rikkaruoho, joten pitkäikäisiä vaatteet eivät tule olemaan. Mutta esimerkiksi tämän listan kaikki vaatteet ovat kokoa 62. En aio hankkia niitä ihan pieniä vaatteita ollenkaan. Vain sitten, jos vauva syntyykin tosi pienenä. Meidän viime kertaisella reilu neljän kilon ”pikkutytöllä” istui hyvin alusta saakka koon 62 vaatteet, joten luotan tällä kertaa siihen samaan. Ja toisaalta, pitkät hihat vain suojaavat vauvaa terväiltä kynsiltään joten ei kai se niin justiinsa vaikka vähän kasvuvaraa olisikin.

Olen ihminen, joka ei nauti shoppailusta kuin ani harvoin. Eli en kauheasti nauti siitä vauvanvaatteiden hypistelystä saatika hypetyksestä. Ensimmäinen, liian materiaalipainotteiden pienten mekkojen täyttämä vauvavuosi opetti sen, etten todellakaan nauti siitä ylitsevuotavasta vauvanvaatekaapista. Olen myös tässä meille jo hivenen ahtaassa asunnossamme oppinut sen, että paremman mielen tuo siisti ja käytännöllinen, kuin täynnä oleva vaatekaappi. Vaikka muutamme toivottavasti jo ennen vauvan syntymää uuteen kotiimme jossa kaikille on omat vaatekaappinsa, haluan silti hankkia mahdollisimman vähän ja mahdollimman käytännöllistä.

Vähämateriaalisuuden lisäksi tavoitteeni on osata laittaa myös kaikki heti kiertoon, kun tavaroille ei ole enää tarvetta. Nimittäin kaapeista tulee kuitenkin aina löytymään niitä ”seuraavia kokoja”, joita kahdelta isommalta tytöltä jää seuraavalle.

Koska tämä operaatio on vasta lähtokuopissaan niin pakko myöntää, minua hivenen hirvittää kun katson tuota listaa. Se tuntuu niin vähältä määrältä. Ja samalla en keksi enää mitään muuta mitä voisimme tarvita. Toppahaalaria mietin, mutta toppa- ja makuupussien ansiota uskon meidän pärjäävän myös kokonaan ilman sitä. Varsinkin kun nämä talvet nykyään on vähän mitä on…

Katsotaan miten meidän käy. Onnistummeko tavoitteessamme vai huomaammeko parin kuukauden päästä hukkuvamme pieniin vaaleanpunaisiin vaatteisiin. Ja sitten tulija onkin tyttölupauksesta huolimatta poika, heh hee…

Tulee jotain mieleen, jota ehdottomasti tulemme tarvitsemaan?

Mitä listastamme vielä puuttuu? 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (24)

Oi vielä ihanempi kun itse tehty eikä kaupasta? esikoiselle minäkin jaksoin kutoa toisen peiton joka oli kaukalossa käytössä.
0
1 vastaus

Mä päätin saman ku meiän vauva synty ja juuri tolla määrällä vaatteita on pärjätty loistavasti eka kuukaus. Tosin meillä viel ehkä vähemmän ku meil ei oo käytössä yhtään collegetakkia eikä jumpsuitteja.
0
1 vastaus

! 🙂 jes, eli ei ihan tuhoon tuomittu idea tämä 😉
0
1 vastaus

Meillä ei olisi pärjätty refluksi vaivaisten oksentelevien vauvojen kanssa tuolla määrällä edes vrk
0
1 vastaus

toi on kyllä ihan totta että ihan vauva (ja puklu..) kohtaista 🙂
0
1 vastaus

Olen ylpeä teistä, jos oikeasti pärjäätte tuolla määrällä vaatetta. Meillä refluksilapsella meni päivässä vähintään 8 bodya pyykkiin. Ja koko 50 oli käytössä ekat 3 kuukautta. XD mutta niin ne vauvat on erilaisia. Kaikkea hyvää vointiisi!
0
1 vastaus

kiitos! 🙂 niinpä, katsotaan millainen puklaaja tai puklaamaton tällä kertaa tulee :p
0
1 vastaus

Kuulostaa aika vähältä kun aattelee puklua, pissaohivuotoja, kuolaa jne.
Mutta jos on kuivausrumpu niin kai tuolla määrällä pärjää? Meillä ollut vaatteita tuplat nuo määrät ja harsoja tosi paljon. Tsemppiä loppuodotukseen!
0
1 vastaus

kiitos !:) meillä ei ole kuivausrumpua… 😀 mutta tosiaan, kumpikaan aikaisemmista vauvoista ei juurikaan ole puklaillut ja samalla vaatekerralla saattoi mennä parikin päivää ! 🙂 katstaan miten nyt käy 😉
0
1 vastaus

Tosi hyvä tavoite! Äkkiä vauvanvaatteisiin saa tuhlattua rahaa niin paljon ja lopulta kaikki vaatteet ei tuu ees käyttöön. Mut kannattaa huomioida tuokin et vauvat puklailevat paljon joten pyykkiä kyllä tulee.
0
1 vastaus

katsotaan millainen vauva meille tulee, nimittäin kumpikaan edellisistä tytöistä ei juurikaan puklaillut ja samalla vaatekerralla saattoi mennä parikin päivää 🙂 katsotaan saadaanko nyt joku kunnon puklumanaaja sitten… 😀
0
1 vastaus

Meillä ei olisi tuo määrä riittänyt. Usein tuli niskap****t tai puklasi vaatteensa. Että päivässä miltei meni tuo vaatekerta meillä. Meilläkään ei ollut käytössä 50-56cm vaatteita juuri ollenkaan.. 62cm oli sopivia heti alkuun.. Ja yhden koon hyppäsin yli kokonaan, olikohan 74cm, kun vauva kasvoi niin hurjaa vauhtia ja kokoeroa ei usein ole kovin paljoa edes noissa pienissä vaatteissa..
0
1 vastaus

toi on kyllä totta että kokoeroa ei niin hirveesti näissä ole, varsinkaan sitten vähän isommissa ! 🙂 meidän ”pikkuinen” kuopus painoi 6kk iässä 10 kiloa joten meilläkin jäi aika vähälle käytölle nämä pienet vaatteet silloin 😀
0
1 vastaus

Meillä kyllä pärjättiin tuolla määrällä, kun lapsi ei juuri puklaillut yms. Yleensä käy niin että sitä tuleekin käytettyä niitä muutamaa suosikkibodya tai muuta vaatekappaletta eniten, ja muita ”tarvittaessa”. Meillä poika oli 3,4kg syntyessään (1kk kilon painavampi), ja 50-56 kokoiset vaatteet oli käytössä ekat 2-3kk. Tykkään tosin itse käyttää vauvalla enemmän napakoita kuin reiluja vaatteita (tietenkään ei saa puristaa). Suosittelen ostamaan vauvan unipussin, jossa kädet menee myös sinne sisälle. Olisi auttanut meillä tosi paljon rauhoittamaan öitä, kun poitsu aina vispasi käsiään ja unensaanti häiriintyi..:D
0
1 vastaus

meillä on tarkoitus nukuttaa vauvaa ä pakkauksen makuupussin kaltaisessa muumipussukassa joka rauhoitti kuopustakin aikoinaan tosi hyvin ! 🙂 ajattelin myös tällä kertaa jaksaa opetella kapaloinnin, katsotaan… 😉 😀
0
1 vastaus

Okei. 🙂 Kiva, jos teillä kapalointi alkaa onnistumaan! Minäkin yritin vauvalle pienenä kapalointia, mutta häntä ahdisti sellainen liian tiukassa paketissa oleminen ja aina vain hermostui. Koko ajan mietin että ei nyt tässä enää 2-3-4-jne. kk – iässä enää kannata ostaa sellaista unipussia, kun kerkeäisi niin vähän käyttää. Lopulta olisi varmasti tullut käyttöön vielä n. 10kk ikään asti, kun oli niin levoton nukkuja. 😀 Tällaisesta siis haaveilin (https://www.babystyle.fi/index.php/lastenvaatteet-ja-tekstiilit/kapalot-harsot-ja-vaipat/love-to-swaddle-up-original-kapalo-vaaleansininen.html), olisi ollut sellainen että mahtuu jonkun verran heiluttamaan käsiä. Ja äp-pussi taas ei olisi käynyt sisällä nukkumiseen, kun olisi ollut liian kuuma, eikä ois tuohon käsien heilutteluun auttanut. 😀 Mutta tosiaan, vauvat ovat niin erilaisia nukkujia! Meillä taisi olla hieman haastava vauva sen suhteen.. 😀 Tsemppiä loppuodotukseen! 🙂
0
1 vastaus

Meillä meni suihkutissien ja laiskan syömärin kanssa harsoja ainaki viis päivässä alkuun…. 😀 Onko teillä joku hyvä villahaalari/merinovillabody tm? Ja samasta matskusta tai sekoitteesta sukkia? Aivan ihania talvivauvalle!
0
1 vastaus

kiitos vinksitä, täytyy tutustua tuohon merinovillaan ! 🙂 ajattelin hankkia viisi aluksi ja penkoa löytyykö kaapista vielä pari lisää :p täytyy päivittää ”lopullinen” lista vielä kun vanhat vaatteetkin on saatu esille :p
0
1 vastaus

Erinomainen suunnitelma!
Lapset keräävät ympärilleen vuosien mittaan ihan mielettömästi (turhaa) tavaraa muutenkin.
Itse olen vaatehamsteri, joka , merkkien sijaan, vaan rakastaa kauneutta. Siksi esimerkiksi mekkoja tuppaa kertymään kotiin ihan huomaamatta.
Vaatelista on mielestäni varsin sopiva. Aina tulee jotain lahjaksikin, ja jos lopulta jotain tuntuu puuttuvan, saavan niitä hankittua vauvan synnyttyäkin.
0
1 vastaus

sama ajatus minulla tässä takana, niitä vaatteita tulee kuitenkin lahjaksi jonkun verran 😀 sekä saattaa löytyä vielä kaapeistakin vanhoja…pitäisi käydä läpi 😉
0
1 vastaus

Minä oon tykänny ostaa joka vauvalle oman viltin mihin saa pienenä kääriä kun on vain body ja potkuhousut yleensä ollut päällä. Myöhemmin sit päiväunikäytössä menee, edelleenki 2.5 vuotias nukkuu samalla viltillä päiväunet. KappAhlissa on aivan ihania:)
0
1 vastaus

mä itseasiassa virkkaan juuri vauvalle peittoa johon vielä ajattelin ommella fleecen jotta on pehmeä ihoa vasten ! 🙂 katsotaan kyllä, valmistuuko se ennen joulua xD
0
1 vastaus

Oi vielä ihanempi kun itse tehty eikä kaupasta? esikoiselle minäkin jaksoin kutoa toisen peiton joka oli kaukalossa käytössä.
0
1 vastaus

Mä olin ja olen niin laiska pyykinpesijä, ettei ikinä oltais pärjätty yöllä määrällä 😀 toki jos toinen kierros joskus tulee niin meilläkin tulee olemaan paljon järkevämpi vaatekaappi, mutta kuitenkin niin ettei pyykkiä tarvi joka päivä pestä. 😀
Mutta ideana kuulostaa ihan mahtavalta, ihan kauhistuttaa tämä omakin ostosmania välillä vaikka en varmasti mistään pahimmasta päästä ole läheskään. Oon myös omien vaatteiden kohdalla liian heräteostaja, ostan jos löydän jotain kivaa ja parin käyttökerran jälkeen en enää keksikään käyttöä. Tästä yritän opetella kovasti pois ja myös pojan vaatekaappia olen järkeistänyt tosi paljon sitten vauvavuoden. Pyrin myös mahdollisimman paljon ostamaan pojalle käytettynä, mutta jotkut vaatteet vaan on ihan liian suloisia.

Tiia
0
1 vastaus

Meillä tyttö oli puolivuotiaaksi saakka niin kova pulauttelemaan, että tuolla bodyjen ja harsojen määrällä ei oltais kyllä selvitty. Tuo suunnittelemasi määrä oli joinain päivinä käytetty jo ennen puolta päivää. Hän myös käyttää nyt kohta 8 kk ikäisenä edelleen lähes kaikkia meille hankittuja 62 koon vaatteita. Nyt tosin jo otettu 68 niiden rinnalle. Koot 50-56 olivat käytössä tosi pitkään. Oli kyllä syntyessään ihan keskikokoinen vauva, mutta kasvu vain on ollut hieman hitaampaa. Vauvat vaan on niin yksilöitä. Vähän pulauttelevalle ja hyvin kasvavalle vauvalle tuo voisi riittääkin.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenta!❤☀ kenen muun päivän suunnitelmat näyttää tältä?😍👌 onneksi vielä ainakin tämä viikko on uintiviikko! Vaikka välillä onkin tuskaisen kuuma niin onhan tämä nyt upea kesä! #goodmorning#huomenta#kesä#frozen#arjenpienetilot

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: