Yleinen 15.10.2017

Raskaus elämän parasta aikaa? Älä naurata.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Se ihminen joka väittää raskauden olevan elämän parasta aikaa on A) Mies tai B) Ei ole ikinä ollutkaan raskaana. Niin sen on pakko olla, onhan tämä nyt aivan takapuolesta suoraan sanottuna.

Raskauden ensimmäiset viikot saat jokaisella vessareissulla pelätä näkeväsi verta. Olet raskaana, ilman varmuutta että onko vatsassasi  edes ketään. Oksettaa, turvottaa, pierettää ja ummettaa. Ihastuttavaa.

Painokäyräsi nousee aivan uusiin lukemiin. Tulet kasvattamaan massaa yhdeksän kuukauden aikana sellaiseen tahtiin että jalkasi ja ihosi ei pysy perässä. Saat raskausarpia, suonikohjuja, turvonneet silmäluomet ja kaksoisleuan vauvan kaupan päälle. Muistinko mainita että mitkään vaatteet eivät enää istu päälläsi saatika näytä peilikuvasta kivalta.

Kenkiä on vaikea laittaa jalkaan. Kyljen kääntäminen sängyssä on hankalaa. Ähiset ja puhiset kuin mikäkin jättiläinen. Säärien ajelu tuntuu mahdottomalta, kun et ole nähnyt edes varpaitasi pariin viikkoon. 

Juo kahvia, närästää. Syö ruokaa, närästää. Juo vettä, närästää. Syö närästyslääkkeitä, närästää silti. Yhdeksän kuukautta putkeen. Ai että miten odotan seuraavaa hammaslääkärikäyntiä..

Ravaa vessassa yötä päivää. Erityisesti yöllä se on mukavaa. Käännä kylkeä, pissahätä. Nuku tunti, taas pissahätä kun joku monottaa virtsarakkoasi.

Muista ristiä jalkasi kun naurat, aivastat, yskäiset, niistät. Oikeastaan teet mitä vain aina on pieni lirahdusvaara.

Aloitat yövalvomiset jo hyvissä ajoin ennen laskettua. On niin kiva etukäteen harjoitella sitä valvomista ja unettomuutta, jota pieni vauva tuo tullessaan.

Makaa supistusten takia suurimmaksi osaksi sohvalla tai istu nojatuolissa virkkaamassa. Kaiken kruunaa se, että yliajalle menee aivan varmasti ja lujaa. Koska miksi emme nyt viimeisen kerran saisi nauttia tästä herkusta koko rahan edestä?

Kaiken tämän ihanan, tasapainoisen ja autuaan odotuksen kruuna se, että saat puskea tuntien aherruksen ja tuskan jälkeen alapäästäsi ulos keilapallon.

Ainiin ja muista, et missään nimessä ole oikeutettu valittamaan yhdestäkään raskausvaivasta koska raskaus on etuoikeus. Totta, mutta aikamoisen ärsyttävän tuskainen ja hormonitäyteinen etuoikeus sanon minä.

 

No onhan raskaus myös ihanaa, ehkä. Minäkin väitin kaipaavani ja ikävöiväni tätä aikaa ennen kolmannen lapsen odotusta. Onko aika kullannut muistot? Ehkä, tai sitten oikeasti välillä on ihan kivakin olla ja odottaa. Mutta tämä kirjoitus toimikoon minulle muistutuksena kun masukuume seuraavaksi iskee; Perseestä, sitä se enimmäkseen on. Masukuumeen iskiessä ole hyvä ja syö jotain gluteenipitoista ruokaa, jotta saat samanlaisen pötsin ja vatsavaivat mitä raskausaikana. Kyllä se kuume sillä ohi menee…

Taidanpa tulostaa tämän tekstin ja kehystää makuuhuoneemme seinälle. Ihan vain varmuuden vuoksi…Ehkä tämä tuskaisuus ja kypsyys paistaa minusta aika kauas tällä hetkellä. Vai miksi ihmeessä olen kuullut mieheni suusta viime aikoina hyvin usein lauseen; Tämä on sitten oikeasti viimeinen kerta. 

Terveisin kyllästynyt, huonosti nukkuva hormonihullu. Ja kun huomenna palaan raskausviikkokuulumisten kanssa ja kerron kuinka ihanaa tämä odotus on niin älkää ihmetelkö, minulla on oikeus siihen mielialanvaihteluun. Koska olen raskaana. Hormonit, ne pirulaiset joita on helppo syyttää siitä, että oikeasti olet vain vähän kajahtanut.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Joo mun yksi kaveri itseasiassa myös kertoi että kaksi ekaa raskautta olivat helpommat ja kolmas ihan eri lailla vaikea ?

1 vastaus

Samaa mieltä! 😀

1 vastaus

Syö mitä tahansa ja oksenna se viimeistään 15 minuutin kuluttua pois. Tee tämä kaikelle ruoalle. Samoin juomalle…

Ensimmäinen raskauteni päättyi keskeytyneeseen keskenmenoon. Se selvisi vasta ultrassa. Toisen raskauden alussa aloin yhtäkkiä vuotaa kunnolla verta. Ultrassa näkyi kuitenkin hyvinvoiva alkio ja iloinen syke.

Ja loppuraskaudesta, kun oli jo tosi vaivainen olo, satuin lukemaan nelikymppisen naisen (joku julkkis se oli) kokemuksen siitä, kuinka odottaminen 28-vuotiaansäa oli niiiin helppoa kun ei kolottanutkaan mistään, mutta 40-vuotiaana on alkanut särkeä selkää. En tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Olin valitteleva ja voivotteleva 28-vuotias eikä raskauden kai olisi pitänyt tuntua missään.

No, ottaisin uusiksi koska vain. Loppujen lopuksi se on sen arvoista. (Olkoonkin, että pahimman pahoinvointikauden aikana ajattelin, että ei ikinä enää.)

1 vastaus

joo kyllä tää nuorena odottaminen on sitten helppoa 😉 kummasti minäkin tässä jo kolmannen kerran olen, kyll tämä sen arvoista on! 🙂

1 vastaus

Sit nää, miehet sekä lapsettomat naiset jotka aina sanoo ”raskaus ei ole sairaus”. Sit kaiken ton luettelemasi jälkeen tulee semmonen nolo olo siitä että on niin vaikeaa koska ollaanhan sitä nyt pyhässä tilassa.

Ja kun lapsettomia kavereita kiinnostaa eniten ”paljon tuli kiloja?, öö mitä väliä, liikaa joo, mut miksi joku keskittyy siihen kun tuli maailman ihanin vauva!

Kirosanoja. (Mun poika on 3kk, jäi selvästi patoutuneita vihoja raskaudesta)

1 vastaus

SINÄPÄ SEN SANOIT!!! Minulle ihan kerran lääkäri sanoi näin, kun selän takia olin lähes liikuntakyvytön. Kun minussa ei mitään ”vikaa” ollut kun raskaus ei ole sairaus.. en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut. Ja toi on niiiin totta, miksi se paino kiinnostaa kaikkein eniten? Paljon kiloja, paljonko jäi synnärille ja paljonko on vielä pudottamatta…tuttuja kysymyksiä!

1 vastaus

?

Kiitos muistutuksesta. Toista yritetään 2,5 vuoden jälkeen synnytyksestä ja joo, johan nuo pääsi unohtumaan!

+ ”Liikuit miten tahansa, joka tapauksessa harjoitussupistaa”

1 vastaus

onnea yritykseen!<3 onhan nää sen arvosta ! 🙂

1 vastaus

Raskausajan raskaus on oikeasti se syy, miksei meillä ole enempää lapsia. En vain olisi pystynyt enää.
Alkuraskaudesta viiikkokausien krapula, loppuraskaudessa norsun ketteryys…
Mutta usko pois, loppuu sekin riemu aikanaan. Jäljelle jäävät vain raskauskilot ja runneltu kroppa ?
Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

1 vastaus

hahhaa ihanasti sanottu ja niin totta :D:D jäljelle tosiaan jää vain nuo ihanuudet:p kiitos tsempeistä<3

1 vastaus

Kuulostaa rankalta! Mulla oli ilmeisesti tosi helpot raskaudet kun pahoinvointia lukuunottamatta ei oikein ollut vaivoja eikä myöskään tullut raskausarpia. Kuopusta odottaessa oli kyllä lopussa raskas olo kun piti juosta 2v esikoisen perässä. Supistuksiakaan ei ollut (paitsi niitä kivuttomia) ja molemmat raskaudet menivät yliajalle ja käynnistettiin 42+1. Yliajallakaan en voinut huonosti tai ollut mitenkään hajalla raskaana olemiseen vaikka tottakai odotin jo vauvan tapaamista. Tsemppiä sulle viimeisille viikoille!

1 vastaus

sä olet ollut onnekas<3 minun muistaakseni myös toinen odotukseni oli aika vaivaton turvotusta ja norsun ketteryyttä lukuunottamtta ja nyt olen tainnut saada senkin raskauden vaivat kiusakseni! Kiitos tsempeistä<3

1 vastaus

Joo mun yksi kaveri itseasiassa myös kertoi että kaksi ekaa raskautta olivat helpommat ja kolmas ihan eri lailla vaikea ?

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Katsottiin tyttöjen kanssa yksi päivä vanhoja valokuvia. " Äiti katso mamman sylissä on Ilona"😍😂 #tb#1993#mymom#samastamuotista#meitsi

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: