Yleinen 6.11.2017

35. Raskausviikko: Tämä raskaus on yhtä universumin ivaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 34+2

Vauva: Painaa jo reippaasti yli 2 kiloa. Ja satuttaa minua! En tiedä mikä ruumiinosa, mutta aina välillä vauvan liikkuessa sattuu ja vihlasee niin että oikein säpsähdän. johonkin tuonne lonkan ja alaselän seudulla. Toinen juttu; voiko vauvan hengitysharjoitukset nähdä vatsan päälle? Viimeksi eilen yksi kohta vatsastani nousi ja laski ihan kuin hengityksen tahtiin. Siskoni ja Tinokin näki sen. Ensin hihkuin että jee, vauva hengittää katsokaa kunnes taas raskauden runtelemat puuroaivoni olivat että hetkonen…

Oireet: Unettomuus. Loppuraskauden unettomuus on täällä. Joka yö herään ja valvon pari tuntia. Miksi kroppa haluaa valmistautua siihen valvomiseen jo nyt, kun vielä saisi nukkua!? Turvotus on lisääntynyt aika paljon ja polvet ja lonkat kärsivät siitä. Toisaalta en ihmettele ettei raajat pysy perässä tämän painon nousun kanssa. Kuitenkin lyhyessä ajassa tulee niin paljon lisää massaa.

Mielihalut: No ne kurkkupastillit tietenkin. Ruoka on maistunut vähän huonosti kuluneella viikolla, mutten tiedä syytänkö raskautta vai flunssaa.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta:  Selvisin hengissä, vaikka fyysisesti aika kipeänä meidän muutosta! Ja tiedättekö, 35. raskausviikkoa kaiketi pidetään rajana ettei synnytystä estellä jos se on käynnistyäkseen. Universumi totta kai on huomannut viikkojen vähenevän, joten supistukset ovat tipotiessään. Tai ei ihan, mutta kulunut viikonloppu oli niin rankka että ajattelin etukäteen joutuvani muuton jälkeen synnärille. Yksi kipeä supistus, muuten vatsan kovettumista ja polttoja. Että yliajalle tämäkin raskaus varmasti menee…Ironiaa.

Toisaalta olen todella tyytyväinen että supistukset vähenevät ja vauvan täysiaikaisuus lähenee. Mielummin yli kuin ali on minun ajatukseni raskaudesta. Kunhan ei käynnistykseen jouduta, niin lupaan etten valita ellei vauva synny laskettuna tai sitä ennen. (Huutonarua, valitan ihan varmasti!)

Muuton myötä minulla vaihtui neuvola ja soittelin äskön aikaa uuteen neuvolaan. Tavallaan jää nyt yksi terveydenhoitajan käynti välistä ja seuraavaksi onkin sitten synnytystapa-arvio marraskuun lopulla!

Nyt kun supistukset ovat vähentyneet on odotuskin paljon mukavampaa touhua. Vaikka huomaan väsyväni yhä vain helpommin, on jotenkin lohduttavaa ajatella että pian jo tämä loppuu. Muutto on myös tuonut omat tohinansa, joten raskauden miettiminen ja märehtiminen on jäänyt vähemmälle. Hyvä niin!

Vinkkinä muuten jos joku kärsii verta vuotavasta nenästä raskausaikana! Verenvuoto loppui kuin seinään, kun flunssan takia aloitin aamuin illoin huuhtomaan nenän nenäkannulla. Kosteuttaa näemmä aika tehokkaasti limakalvoja! Eipä ole sen jälkeen vuotanut kuin kerran pari verta, kun ennen se oli monta kertaa päivässä ja hädin tuskin niistää uskalsi.

Toinen vinkki liittyy närästykseen! Nimittäin ruokasooda. Auttaa polttavaan tunteeseen näemmä ihan yhtä hyvin kuin gaviscon. Hivenen alle teelusikallinen ruokasooda lasilliseen vettä ja kohti ääntä! Kyllä toimii!

Nyt minä nostan jalat ylös ja pistän silmät kiinni. Luulin jaksaneeni muuton yllättävän hyvin, mutta nyt hivenen rauhallisemman päivän myötä sitä vasta kunnolla huomaa miten loppu koko kroppa on. Onneksi on vain aikaa olla ja touhuta lasten kanssa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

kokeilin kommenttisi jälkeen ottaa magnesiumlisän illalla aamun sijaan ja tiedätkö, se varmaan auttoi! KIITOS!!<3 tai ainakin olen nukkunut nyt pari yötä ilman valvomisia! 🙂 ja älä muuta sano, tavallaan aika niin lentää vaikka mateleekin 😉 oi siellä ollaan jo niin "isoja" :))<3
0
1 vastaus

Sulla ei oo magnesiumsitraatti auttanut unettomuuteen? Oisko ollut aktiivisen synnytyksen fb-ryhmästä, kun joskus loppuraskaudesta siitä kuulin, että vois olla apua, ja itsellä ainakin auttoi sen verran, että eron huomasi, vaikka ei nyt täydellisiä koko yön syviä unia tullutkaan.

Hassua muuten, että kohta teidänkin vauva syntyy! Tuntuu, että justhan tulit raskaaksi! 🙂 Meidän mini täällä on jo kolmeviikkoinen 🙂
0
1 vastaus

kokeilin kommenttisi jälkeen ottaa magnesiumlisän illalla aamun sijaan ja tiedätkö, se varmaan auttoi! KIITOS!!<3 tai ainakin olen nukkunut nyt pari yötä ilman valvomisia! 🙂 ja älä muuta sano, tavallaan aika niin lentää vaikka mateleekin 😉 oi siellä ollaan jo niin "isoja" :))<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • K E S Ä ! ❤ ja ruoka...❤ #happiness#foodlover

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: