Yleinen 13.11.2017

36. Raskausviikko: Ehkä olisi jo aika valmistautua vauvan tuloon…?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskausviikko: 35 +2

Vauva: Painaa n. 2500 grammaa. Kasvaa jopa 200 grammaa viikossa. Osaa jo tehdä kaikkea mitä vastasyntynytkin osaa! Majailee vielä todella ylhäällä, ei ole laskeutunut vaikka osa vauvoista laskeutuu jo näillä viikoilla. Tosin, Matilda laskeutui kun alettiin ponnistamaan joten ehkä tämä menee samalla tavalla…

Oireet: Närästää. Tai oikeastaan ruoka seilaa edes takaisin kurkun ja mahalaukun välillä, yyh…Luulen että vauva painaa todella pahasti mahalaukkuani kun on niin tukala olo vielä useita tunteja ruuan jälkeen. Turvotus jaloissa on jo aika suurta. Supistuksia ja jomotuksia esiintyy jonkin verran, mutta nyt niitä saisikin jo pikkuhiljaa tulla!

Mielihalut: Kurkkupastillit sekä mandariinit. Puhtaan pyykin ja tolun tuoksu.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Hyvää äitiyslomaa minulle! Lauantaina alkoi virallisesti äitiysloma, mutta eihän se missään näy. Tai no tilipussissa, hetken aikaa ehdin tipahtamaan Kelan sairauspäivärahoille. Pitäisi varmaan tässä pikkuhiljaa aloittaa vauvan vaatteiden peseminen ja vauvatarvikkeiden sekä imetysvaatteiden hankinta. Turvakaukalo puuttuu edelleen…No mutta, ehkä teen taktiset ja Tino saa sitten ostaa ne kun minä olen synnärillä, heh hee.

Iso maha alkaa olemaan toden teolla tiellä. Liikkuminen on aika vaappuvaa, kumartelu jo lähestulkoon mahdotonta. Sukkien pukeminen aiheuttaa ähinää ja sitä rataa. Onneksi ei enää montaa viikkoa!

Päivissä kuulostaa niin vähälle, 33 päivää laskettuun. Aikaa on kuitenkin vielä vähän 5 viikkoa, reilu kuukausi. Plus sitten ne mahdolliset kaksi viikkoa…Vaikka olen kärsinyt supituksista jo pitkään, en jotenkaan osaa ajatella tämän vauvan syntyvän yhtään sen aikaisemmin mitä edellisetkään. Tytöt ovat syntyneet raskausviikolla 40+4, onkohan pikkusisko yhtä täsmällinen? Laskettu aika on 16.12 joten silloin hän ei ainkaan synny…Jos tähdätään tuohon itsenäisyyspäivään? Suomi 100 vauva olisi aika siistiä. Tai sitten vai haaveilen että pääsisin tosi toimiin edes päivän ennen laskettua!

Luulin tosiaan että supistukset olisivat vähän helittäneet, mutta vääräksi luuloksi todettu. Kävin tänään sulattamassa vanhan asuntomme pakastimen ja tekemässä loppusiivousta. Sain sen päiväset supistukset ja jomottelut aikaiseksi! Toisaalta nyt niitä viikkoja on jo niin paljon etten jaksa juurikaan supistuksista välittää. Kun ei edelleenkään ole tietoa onko mitään aikaansaannoksia näillä kivuilla…Ensi viikolla onkin sitten jo synnytystapa-arvio! On kiva tietää onko kohdunkaulalle tapahtunut mitään, mutta sitäkin enemmän odotan arviota siitä minkä kokoinen kaveri täältä tällä kertaa on tulossa. Varsinkin kun edellisestä neuvolasta on jo yli 5 viikkoa aikaa…

Eilen illalla vatsani pomppimista seuraillessani iski ensimmäistä kertaa hivenen haikea fiilis. Tässä se nyt on, viimeistä kertaa joku potkii minua sisältä päin. Se herkistely hetki meni kuitenkin toooodella nopeasti ohi kun vatsahapot nousivat kurkkuun ja virtsarakko muljahti ympäri. Joten jatkoin päivien laskemista tämän touhun loppumiseen. Ihan vielä hetkeen ei taida olla aika kaivata mitään, mikä liittyy raskauteen…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Jeah. Nyt kylmä olut...😂👌 rankka päivä, vaikka toisaalta oma moka kun valvoo liian myöhään ja perheen pienin herättää 6:00👌 te jotka ette mökkeile tai muuta, mitä teette huomenna? Meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia! #quoteoftheday

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: