Yleinen 16.1.2018

Mitä meille kuuluu?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olisiko vaihtelun vuoksi ihan kuulumispostauksen vuoro! Minulla olisi miljoona postausideaa odottamassa, mutta arki kolmen lapsen kanssa on kaikkea muuta kuin tietokoneella istumista. Ja kun olisi aikaa avata tietokone, niin uni vie voiton. Enkä kyllä valita, tylsän ja pitkän sairasloman jälkeen kiireinen ja touhukas arki tuntuu ihanalta!

Mitä meille sitten kuuluu? Hyvää, ainakin useimmiten. Tino palasi eilen töihin joten meillä alkoi arki. Eilinen ilta meni yllättävän hyvin, kun laitoin tytöt yksin nukkumaan. Vaikka vauva valvoi ja kiukutteli kahteentoista asti yöllä. Muuten tyytyväinen vauva on vaikea saada unille iltaisin. Pari iltaa meni jo todella hyvin, vauva nukahti syliin josta siirsin hänet vauuihin. Siitä sitten kainaloon kun menin itse nukkumaan. Vaan eilen pienen tauon jälkeen palattiin taas siihen ”tavalliseen” (voiko reilu kahden viikon ajalta pitää jotain tavallisena?). Kitistään välillä torkahdellen pari tuntia ennen kuin nukkumatti tulee. Enkä oikein tiedä mitä hän kitisee. Vatsa ei näytä olevan kipeä, sylissä ei viihdytä jos istutaan paikoillaan. Yliväsymys? Selvästi vauva haluaa olla lähellä, mutta ei sekään ihan kelpaa. Ei kelpaa tissi, ei kelpaa tutti. Ideoita?

Vauva tosiaan pysyy edelleen hyvin helppona ja tyytyväisenä tapauksena, kunhan vain saa olla sylissä. Lattialla tai sitterissä ei viihdytä juuri ollenkaan. Ja ymmärtäähän sen, pieni on hereillä niin vähän päivästä että totta kai silloin haluaa tankata läheisyyttä ja lämpöä. Ja tissiä..Onneksi on kantovälineet!

Imetys sujuu todella hyvin, vaikka edelleen maitoa suihkuaa minne sattuu ja vähän väliä saa olla liivejä sekä paitoja vaihtamassa. Sekä minulta että vauvalta. Sain vinkiksi ostaa maidonkerääjät mutta olenko muistanut? En tietenkään. Jos ensi kauppareissulla sitten. Vauva ruokailee yleensä todella pienen hetken enkä ihmettele. Kyllä sitä maitoa sen verran kovalla paineella vielä tulee. Enkä kyllä pistä pahakseni kun yölliset syöttöhetket kestävät vartin jos sitäkään. Vauva nukkuu edelleen hyvin, sitten vain kun saamme hänet yöunille pienen taiston jälkeen. Yleensä ensin hieman pidemmän pätkän, 3-4 tuntia ja sitten loppuyö menee 1,5-2 tunnin pätkissä. Tosin jos ensimmäinen väli kestää sen nelisen tuntia niin eipä siihen montaa tuntia yötä jäljelle jää!

Aloitimme sunnuntaina d-vitamiinitipat ja toistaiseksi vatsavaivoista ei ole tietoakaan. Aloitimme yhdellä tipalla ja sitä anamme viikon ennen kuin siirrymme kahteen, sitten kolmeen..jne. Katsotaan tuleeko vatsavaivoja määrän kasvaessa kun tuo yksi tippa on niin vähän. Toivotaan ettei! Täytyy sitten kokeilla sitä monien suosittelemaa suihketta jos vatsavaivat tulevat. Pihinä äitinä en vain raaskinut heti, kun ei niistä d-tipoista aina vatsavaivoja tule.

Isosiskot ovat niin innoissaan pikkusiskosta! He tanssivat, laulavat ja lukevat kirjoja siskoille. Raahaavat leluja viereen, suukottelevat sekä silittelevät vähän väliä. Tarjoavat tuttia sekä pyyhkivät pukluja. Toivotaan ettei mieli muutu nyt kun olen paljon yksin heidän kanssaan. Kun on vain enää yksi syli jonka kanssa täytyy osata vähän vuorotella.

Meidän arki on siis edelleen ihanaa täällä vauvakuplassa! Ristiäiset on varattu 11.2 ja seuraavaksi pitäisi askarrella ristiäiskutsut. Taidan siis uppoutua seuraavaksi Pinterestin maailmaan ideoita etsimään!

Mutta ensin isoannos jäätelö nimittäin kaikki kolme lasta nukkuvat samaan aikaan, luksusta. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Hei suosittelen superd tippoja! Ite ostin reilu vuosi sitten lifestä, mutta saa varmasti muualtakin. Oli n.10e pullo, mutta sitä tosiaan annetaan vaan yks tippa eli kestää ikuisuuden. Ja en todellakaan kestä mikä ihana pieni teillä sielä on <3

1 vastaus

Olisko ihan ikään kuuluvaa perusiltakitinä? Esiintynyt suuressa määrin mun 2 kk:n ikäisellä pojalla. Ei siis mitään koliikkua tai vastaavaa, mutta rasittavaa perusräninää, vaikka maha on täysi, vaippa kuiva, syliä tarjolla jne. Terkkarin mukaan hyvin tyypillistä alle 3-kuisille…

1 vastaus

Hei suosittelen superd tippoja! Ite ostin reilu vuosi sitten lifestä, mutta saa varmasti muualtakin. Oli n.10e pullo, mutta sitä tosiaan annetaan vaan yks tippa eli kestää ikuisuuden. Ja en todellakaan kestä mikä ihana pieni teillä sielä on <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Katsottiin tyttöjen kanssa yksi päivä vanhoja valokuvia. " Äiti katso mamman sylissä on Ilona"😍😂 #tb#1993#mymom#samastamuotista#meitsi

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: