Yleinen 9.2.2018

Apua imetysajan ruokavalioon!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aloitetaan postaus onnitteluista. Paljon onnea minulle kuuden viikon täysimetystaipaleesta! Vaikka kyseessä on kolmas lapsi, on tämä pisin aika täysimetykselle. Keskimmäistä osittaisimetin 2 kuukauden ikään saakka, toivon todella että tällä kertaa päästäisiin täysimetyksellä sinne 4-6 kuukauden ikään. Hyvin ainakin nyt sujuu! Tai oikeastaan aika suurikin ongelma minulla on imetykseen liittyen ja siihen kaipaisin nyt kovasti neuvoa teiltä muilta! Nimittäin ruokavalio.

Olenkin jonkun verran kertonut täällä blogin puolella vatsavaivoistani ja niiden hoitamisesta ruokavalion avulla. Siirryin pari vuotta sitten gluteenittomalle ruokavaliolle, mutta se ei riitä. Gluteenittomuuden lisäksi minun pitää syödä minimaalisesti gluteenittomia viljoja, tärkkelyksiä, riisiä, makaronia…Oikeastaan voisi sanoa että leipä ja lisukehiilarit perunaa lukuunottamatta aiheuttaa vatsavaivoja. Olen kallistunut siihen, ettei vatsani juurikaan kestä tärkkelyksiä. Nimittäin sitä esim. gluteenittomissa tuotteissa on aika tavalla. Nyt kuitekin ongelmaksi on muodostunut se, että maidontuontantoni kolahtaa heti, kun yritän saada vatsani kuntoon ruokavaliomuutoksilla.

Kaksi päivää ehdin syömään pieniä annoksia juuri oikealla ruokavaliolla. Toisena päivänä ihmettelin, miksi maidontulo yhtäkkiä on niin vähäistä ja heruminen todella tiukassa. Sitten yhdistin illalla tämän asian ruokavaliomuutokseen. Iltapalaksi kunnon ateria lautasmallin mukaan ja jälkiruuaksi pari riviä suklaata. Yöllä heräsin niin sanotusti varastot täynnä!

Syön säännöllisesti kolmen tunnin välein. Syön terveellisesti, juon paljon vettä pitkin päivää. Onko ne ne hiilarit, joita maidontuloni tarvitsee vai mistä tuo mahtaa kiikastaa? Ja kun vatsani juurikin niistä hiilareista (paitsi hedelmien, marjojen ja sokerin muodossa) ei tykkää. Se, että syön muuten minulle sopivan ruokavalion mukaan mutta suklaata pari riviä päivässä jotta maitoa riittää, ei kuulosta kauhean terveelliseltä ja houkuttelevalta vaihtoehdolta. Vai alanko ahmimaan hedelmiä enemmän? Niitä ruokavaliooni kuuluu muutenkin, mutta saisiko määrää nostamalla korvauttua riisin, pastan ja leivän hiilarimäärät?

En oikein tiedä mitä tekisin ja mitä söisin, jotta saisin kaiken kuntoon. Haluan onnistua imetyksessä, enkä ole valmis luopumaan siitä vatsavaivojen takia. Silti oli aika inha yö, kun eilen söin ruuan kanssa riisiä sekä  gluteenitonta leipää. Vatsa kupli ja möyrysi koko illan ja yö. Olen huomannut että suklaa, sokeri sekä olut nostavat maitoa hyvin. Kun taas hiilarittomat ruuat tasaavat ja vähentävät sitä. Ettäkö kaljalla ja suklaalla tässä pitäisi ruveta eläämään? Eiköhän kuitenkin se tasapaino löydy muutenkin. Toivottavasti sellainen, että meijeri jatkaa hyvin toimintaansa ja vatsa saataisiin kuntoon!

Ideoita? Samanlaisia kokemuksia?

Mitä tässä kannattaisi nyt lisätä tai vähentää?

imetysvaatteet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

kiitos vinkeistä, voi hyvin olla että johtuu tuosta! 🙂 nyt olen koittanut tankata oikein olan takaa RUOKAA ja tuntuu auttavan 😀 vaikka tuntuu hullulta syödä näin paljon ku nei oikeastaan nälkä edes ole niin kova 😀 mutta vaa´an lukema ei nouse, ei väsytä niin paljon ja maitoa riittää että kaipa tämä on se oikea linja 😀
1
1 vastaus

Voisko maidon vähentyminen johtua myös kalorien laskusta, jos hiilarit vähenee? Ootko kokeillut korvata niitä rasvalla tai proteiineilla? Musta tuntui ainakin, että molempien ipanoiden kohdalla tarvi syödä ihan hirveät määrät (melkein mitä tahansa :D) ruokaa tuossa imetyksen alkuvaiheessa. Sitten myöhemmin se tasaantui kun lapsikin siirtyi muille sapuskoille. Myös imetysteetä voi kokeilla, siinä on maitoa nostattavia yrttejä 🙂
0
1 vastaus

kiitos vinkeistä, voi hyvin olla että johtuu tuosta! 🙂 nyt olen koittanut tankata oikein olan takaa RUOKAA ja tuntuu auttavan 😀 vaikka tuntuu hullulta syödä näin paljon ku nei oikeastaan nälkä edes ole niin kova 😀 mutta vaa´an lukema ei nouse, ei väsytä niin paljon ja maitoa riittää että kaipa tämä on se oikea linja 😀
1
1 vastaus

Mulla on kans niin, että jos ei tuu tarpeeksi kaloreita, niin maito on tosi tiukassa. Oon kans oman hyvinvoinnin vuoksi vähentänyt vehnän yms käyttöä jonkun verran. Mutta sit taas oon lisännyt hyviä rasvoja, tankkaan päivittäin itseeni pari lusikallista kookosöljyä ja oliiviöljyä, se tasaa tilannetta mulla ihan hyvin 🙂 Tsemppiä! Ja onnea tosiaan jo tähän astisesta ihanasta imetystaipaleesta! ♥♥♥
0
1 vastaus

kiitos<3 ja kyllä, taisin vain syödä liian vähän 😀 toisaalta syöminen on kivaa ja ruoka hyvää, en pistä pahakseni että pitää syödä 😉
0
1 vastaus

Minulla imetys aiheutti ainakin ensimmäisten kuukausien ajan aivan järkyttävän nälän. Tarvitsin ruokaa huomattavasti enemmän kuin missään vaiheessa raskauden aikana. Suolaamattomat pähkinät toimivat oikein hyvin ruoan lisänä. Itsellä valikoima jäi allergian takia paahdettuihin cashew- ja maapähkinöihin, mutta olisihan niitä vaikka mitä muitakin. Kourallinen pähkinöitä aina nälän yllättäessä oli hyvä ja terveellinen lisä. Toimisivatkohan sinullakin?
0
1 vastaus

kiitos vinkistä, syön kyllä pähkinöitä päivittäin mutta täytyy kyllä lisätä niitä! 🙂 minulla ehkä ongelmana on se, että ei ole niin nälkä mutta pitäisi siitä huolimatta muistaa syödä enemmän 😀 olen tässä pari päivää syönyt PALJON ja tuntuu auttavan 😀
0
1 vastaus

Ootko koittanu syödä tärkkelyspitoisten aterioiden kanssa ruuansulatusentsyymejä? Niitä saa luontaistuotekaupoista 🙂 Käytän itse niitä, jos tiedän syöväni jotain mikä yleensä saa mahan kipeäksi ja ne oikeesti toimii! Esim. Enzymedica merkillä on hyvä valmiste (Digest cold). Noita voi käyttää myös esim. jos tietää että tulee syötyä normaalia enemmän (laivan puffet, joulupöytä..) ja ruoka sulaa sitten paremmin. Suosittelen!
0
1 vastaus

mä olen kyllä kuullut näistä, en kokeillut. Pistän korvan taakse vaikka ihan ensin haluaisin kyllä löytää keinon ravinnon kautta ettei tarvtisisi aina purkkeja availla eri pillereiden kanssa! 🙂
0
1 vastaus

Mä oon joutunut syömään tosi paljon imetyksen aikana, jotta maitoa on tullut helposti. Mulla allergian takia maidoton ruokavalio, ylimääräisiä kaloreita on saanu hyvin pähkinöistä, avokadosta, tummasta suklaasta ja ikävä kyllä myös karkeista, limuista ja mehuista. Ihan tavallista ruokaakin saanut syödä reilusti tavallista isompia määriä.
0
1 vastaus

näköjään mulla ihan sama, saa syödä kuin hevonen 😀
0
1 vastaus

Joillakin vatsaan käy gluteenittomissakin tuotteissa oleva vehnätärkkelys, jolloin sopiva ruokavalio on ”luontaisesti gluteeniton”. Kannattaa katsoa gluteenittomat tuotteet läpi ettei tuota löydy. Joilleki ei myöskään käy gluteeniton kaura. En lisäisi hedelmiä (niiden päiväsuositus 2-3 kpl). Perunalle voisi keksiä vaihtelua esim bataatti tai uunijuurekset (esim porkkana, palsternakka). Ärtyvä suoli on myös yleinen vaiva ja silloin suositellaan fodmap-ruokavaliota (googlesta rarkemmin). Jos kovasti itse karsii ruokavaliota, kannattaisi tarkistuttaa se ravitsemusterapeutilla.
0
1 vastaus

mulle vehätärkkelys ei sovi, eikä kaurakaan joten kuulun tähän joukkoon! 🙂 hedelmiä mä en lähde rajoittamaan, sano suositukset mitä tahansa 😉 ja onneksi aika vähäisesti olen joutunut karsimaan pois ainakin tähän mennessä! 🙂 ja ärtyvä suoli on tuttu juttu, sen sain vuosia sitten diagnoosiksi lääkärissä kun ei muuta keksinyt 😀
0
1 vastaus

Kaksplussalle palautetta: tämä uusi bloginäkymä on todella huono. Edellinen ja seuraava postaus -painikkeet taitavat puuttua kokonaan. Myös mainokset postauksen keskellä eivät ole kovin lukijaystävällisiä.
Olen melko uusi lukija ja lukenut pikkuhiljaa myös vanhoja postauksia. Nyt tämän uudistuksen myötä vaikuttaa siltä, että osasta vanhoja postauksia puuttuu kokonaan teksti ja vain kuvat ovat jääneet jäljelle? Ainakin huhtikuun 2016 postaukset ovat tällaisia.
0
1 vastaus

Kiitos tiedosta ja mielipiteestä,välitän tiedon eteenpäin! 🙂 ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt<3

Ja voi ei, toivon että asia korjaantuu ja tekstit saadaan takaisin! on kuitenkin mulle myös tärkeitä muistoja :/
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenta!😘❤ #tyttötrio#huomenta#goodmorning#aamupala

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: