Yleinen 1.3.2018

Kahden kuukauden ikäinen Ilona !

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Lupasin itselleni, että keksin jonkun muun aloituksen tekstille kuin sen miten aika lentääkin liipalaapan. Joten tässä se tulee: Uskomatonta, yksi kuudesosa vauvavuodesta täynnä! Hah, nauttikaa kekseliäisyydestäni.

Tyytyväinen ja tarkkaavainen tyttö. Hyvinvoiva. Kasvaa hyvin. Rotarokote annettu.

Tälläinen saateteksti neuvolakortissa kävelimme eilen neuvolasta ulos. Mitoiksi tuli 5510 grammaa ja 58,2 senttimetriä.

Millainen meidän kaksikuinen on?

Täysimetyksellä kasvetaan. Ruokailuiden välit vaihtelevat päivisin yhdestä tunnista neljään. Pientä rytmiä on jo havaittavissa ja usein ruokailut ovatkin siinä kolmen tunnin välein. Meidän Ilona ei ole mikään tissitakiainen. Tissittelyhetket ovat ruokailua varten. Imetyskerrat kestävät maksimissaan 20 minuuttia, yleensä 10 minuuttia tai alle. Painonnousu on ihan hyvää, mutta painokäyrä menee alamäkeen kuitenkin hieman. Sain ohjeeksi imettää mahdollisimman pitkään samasta rinnasta – joka laiskan, suihkutisseihin tottuneen vauvan kanssa on vähän haastavaa – jotta Ilona saisi rasvaista takamaitoa mahdollisimman paljon. Mutta ei tarvitse olla huolissaan enkä minä kyllä olekkaan, Ilona on tyytyväinen ja aivan samasta puusta veistetty ruuminrakenteen ja kasvun kanssa kuten esikoisemme.

Ilona nukkuu kuin unelma. Oikeasti. Ojasta allikkoon kun tätä hehkutan, mutta näihin kahteen kuukauteen ei ole mahtunut yhtäkään huonoa yötä. Nyt viimeiset neljä yötä on menty yhdellä herätyksellä, joka sekin on tullut 6-7 tunnin päästä nukahtamisesta. Katsotaan tuleeko rotarokotteen johdosta ensimmäiset vatsavaivayöt, mutta ei saa valittaa. Kyllä me ollaan helpolla päästy!

Nukahtaminen on myös helpottanut ihan yllättäen! Jos todella yliväsyneeksi Ilona pääsee, saattaa hän vaatia sylissä nukuttamista. Mutta useimmiten nukahtaa sohvalle omaan unipussiinsa. Joko tissi suussa tai rätti naamalla. Siitä sitten siirrän hänet meidän sänkyymme kun itse menen nukkumaan. Yleensä aika pian, hän nukahtaa nykyään sopivasti siinä 21-23 välissä yöunille.

Me tosiaan nukumme vielä perhepedissä, mutta nyt kun yöt ovat niin loistavia ajattelin kokeilla omaa pinnasänkyä. Joka tosiaan on sivuvaununa meidän sängyn vierellä. Että ei sitä etäisyyttä tule kuin se 20 senttiä lisää, mutta kuitenkin sen verran että uskallan ehkä itsekkin nukkua vähän sikeämmin. Tykkään perhepedistä – varsinkin pienen vauvan kanssa kun kukaan ei potki – mutta nukun aika koiranunta vauva vierelläni. Voi olla, että herätykset lisääntyvät oman sängyn myötä mutta sitten palataan perhepetiin. Miten vain parhaiten nukumme koko perhe!

Meillä on iloinen ja tyytyväinen vauva. Huomionkipeä hereillä ollessaan, mutta höpöttelee ja naureskelee koko ajan kunhan vain joku on viihdyttämässä. Pikkuhiljaa edelleen opettelemme sitteriä sekä lattialla oloa, edes yhden nopean tiskikoneen täytön verran. Nyrkit on löydetty ja niitä imetäänkin antamuksella melkein koko ajan.

Ilona meidän ilonamme, kuten pappi kasteessa sanoi. Vauvat on aina ihania, mutta tälläiset tyytyväiset ja helpot ovat vielä inan verran ihanempia. Ilona on kyllä nimensä veroinen pieni tyttö!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

kiva kun sain sinulle hyvän mielen kirjoituksellani 🙂 ihanaa että siellä on hyväntyylinen pieni kaksi vuotias! <3 kiitos ,me nautimme!<3
0
1 vastaus

Aivan ihana tuo naurukuva! Äitinsä hymy 😊
0
1 vastaus

hih kiitos<3 ja kyllä, äitinsä tyttö!<3 😀
0
1 vastaus

Hei Laura, mä olen laiska kommentoimaan lukemiani blogeja mutta yritän aina välillä jonkun kommentinkin muistaa heittää. 🙂 Olen lukenut sinun blogiasi nyt jonkin tovin, ja tykkään kovasti tavastasi kirjoittaa, ja etenkin vauvajutut nyt on tietysti mieleen. Ilona on ihan älyttömän suloinen tyttö! <3 Kiva kuulla että aika vauvan kanssa sujuu hyvin, ja toivotaan että sujuu myös jatkossakin.

On hassua ajatella, että olemme samanikäisiä, mutta elämämme on kovin erilaista! Sinulla on suuri perhe, ja minä varovaisesti haaveilen ensimmäisestä lapsesta joskus lähitulevaisuudessa.. Mutta niin elelemme kaikki omia polkujamme 🙂

Mukavaa kevättä!
0
1 vastaus

kiitos paljon kehuista<3 ihanaa että jaksat lueskella!<3 niinpä, kaikilla on omat polut, ihanaa haaveilua sinne!<3 ja kiitos, mukavaa kevättä myös sinulle!
0
1 vastaus

Ihan uskomattoman söpö nauru<3
0
1 vastaus

hih kiitos<3
0
1 vastaus

Oon kateellinen tuosta nukuttamisen helppoudesta ja pitkästä unipätkästä. Vaikka ei meidän 2 viikkoa Ilonaa vanhempi poika nyt varmastikaan vaikein tapaus ole. Meillä on vauvasänky renkailla, pelottaa vaan, että tottuu liikutteluun. Mutta ei tällä hetkellä oikein muu auta. Kuinka pitkään Ilona on hereillä ennen yöunia, kun tuohon aikaan alkaa nukkua? Nukkuuko päivisin paljon vai onko hereillä?
0
1 vastaus

Iloa on kerrallaan hereillä tunnista kahteen, ihan maksimissaan kolme 🙂 ei eroa mitenkään onko aamu tai ilta, valvoo pari tuntia ennen kuin nukahtaa yöunille. Tosi nsaattaa tunnin päästä herätä vielä syömään ja sitten vasta nukkuu pidemmän pätkän. Jatiedätkö, viime yönä nukuttiin pitkästä aikaa 6 h 😀 heti tämän kirjoituksen jälkeen alkoi tiheä imu ja siitä saakaa ollaan nsyöty yöllä useimmin :p 😀
0
1 vastaus

Tulipas hyvä mieli tästä postauksesta 🙂 Ja tiedän tunteen niin hyvin! Meidän esikoinen nukkui vähän ja pätkissä, ja oli muutenkin hyvin vaativa vauva, vaikka hirmuisen rakas tietenkin hänkin. Mutta kuopus, pian 2 v, taas on ihan pienestä saakka ollut leppeä ja rauhallinen tyyppi, nukkuu hyvin, saa usein kommentteja että onko hän aina noin hyväntuulinen. Vastaan että on, on! Kyllä vauvavuosi on silloin ihan erityisen ihana! Nauttikaa!
0
1 vastaus

kiva kun sain sinulle hyvän mielen kirjoituksellani 🙂 ihanaa että siellä on hyväntyylinen pieni kaksi vuotias! <3 kiitos ,me nautimme!<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Kesä älä lopu koskaan😭❤ #happy#äiti#vauva#kesä#summer

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: