Yleinen 8.3.2018

Kolmen naisen kasvattaminen on upeaa mutta pelottavaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Eräänä iltana olimme tyttöjen kanssa saunassa. Minä pesin itseäni saunan jälkeen ja tytöt kylpivät vieressä. Sheivasin kainaloni ja Elvira kysyi yhtäkkiä:

Äiti mitä sinä teet?

Äiti ajaa kainalosta karvat pois.

Miksi?

No koska äitillä kasvaa kainalossa karvoja jos niitä ei aja pois eikä äiti halua niitä sinne. Sitten kun sinä kasvat aikuiseksi, kasvaa sinullekkin karvoja kainaloon ja voit ajaa ne pois. Tai siis voit ajaa pois jos haluat. Saat ihan itse päättää pidätkö kainalossa karvat vai et.

Mukavuudenhalusta ne monet ajaa, mutta eihän se tosiaan ole pakko. Minun oli pakko lisätä tuo viimeinen lause pieneen monologiimme pikaisesti, koska enhän minä voi sanoa että jotan on pakko tehdä tai olla tekemättä. Minä esimerkilläni näytän, että kainalot voi ajella mutten puheillani missään nimessä halua opettaa, että ne on pakko ajella. Tämä pätee niin kainalokarvoihin kuin moneen muuhunkin asiaan. Minä voin esimerkilläni ja kasvatuksellani näyttää miten voi tehdä ja toimia, mutten voi kertoa heille että se olisi ainut oikea tapa.

On upeaa, että meille on suotu nimenomaan tyttötrio. Kolme kerta kaikkiaan upeaa pientä naista. Mutta niinkin upeaa kuin asia onkin, aiheuttaa se minulle pieniä paineita. Nimittäin nämä kolme tyttöä tulevat imemään minusta tavan olla nainen. Omalla tulkinnallaan ja ympäristön muokkaamana toki, mutta kuitenkin. Minä esimerkilläni opetan millaista on olla aikuinen nainen. Minä esimerkilläni opetan heille suurimman osan naiseudesta ja jopa äitiydestä. Vaikka perheessä on kaksi aikuista, samaistuvat lapset useimmiten siihen saman sukupuolen vanhempaan. Pelottavaa. Pitääkö tässä nyt ihan mallioppilaaksi ruveta vai riittääkö että olen oma itseni ja teen parhaani? Jälkimmäinen.

Toisaalta voin huoletta todeta, ettei kaikki mene aina esimerkin mukaan. Nimittäin kahden isomman prinsessavaihetta seuratessani välillä mietin, että mistä ihmeestä tuo kaikki prinsessahulluus on tullut? Ei ainakaan minulta, nimittäin tänään en ole edes hiusharjaa käyttänyt saatika meikannut. Silti vain jostain ne meikki- ja kampausleikit, glitterit sekä röyhelöt kumpuavat.

On ihanaa kasvattaa kolmea tyttöä. On ihanaa, kun heistä jonain päivänä kasvaa toivottavasti fiksuja, empaattisia ja sisäisesti kauniita naisia.

Oikein ihanaa naistenpäivää kaikille. Karvoihin, ikään tai kokoon katsomatta!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Iltapalaksi on prinsessapuuroa eli gluteenitonta vispipuuroa!👌😍 #glutenfree#gluteeniton#vispipuuro#vainprinsessajutut

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: