Yleinen 9.3.2018

Nukuta vauva siellä missä hän parhaiten nukkuu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vauvaa ei saa nukuttaa tissille, koska sitten hänen on vaikea nukahtaa ilman tissiä. Vauvaa ei saa nukuttaa syliin, koska silloin hän tottuu siihen. Ei sinne, ei tänne eikä tonne. Vain oma sänky ja itsenäinen nukahtaminen tekee hyvää niin vauvalle kuin perheellekkin. Höpöhöpö sanon minä.

Vauvavuosi on ihan älyttömän rankkaa aikaa, vaikka perheeseen ei koliikkivauvaa tulisikaan. Sitä ei helpota se fiilis, että koko ajan saa pelätä rikkovansa tai pilaavansa sen pienen ihmisen. Meillä on alusta asti ollut haastavaa saada Ilona nukahtamaan yönuille. Sitä kautta olen tajunnut sulkea silmäni ja korvani suosituksilta ja mennä sillä tyylillä kun meillä parhaiten nukutaan.

Neuvolatätini ei ihan tuntunut ymmärtävän minun haluani nukuttaa Ilona tissille. Mutta kun mielummin minä makaan sohvalla tissi vauvan suussa Netflixiä katsellen, kuin kanniskelen häntä pari tuntia ympäri asuntoa koska unelle ei vain anneta periksi. Ei sitten millään. Ensimmäiset viikot meni hartiat jumissa kanniskellen, mutta luojan kiitos nyt hivenen jo helpottaa. Harvoin on enää tarvetta kanniskelulle ja jos on, aika on murto-osa entisestä. Eilenkin Ilona nukahti sohvalle omaan muumipussukkaansa minun hieman taputellen ja silitellen häntä.

Perhepeti on kiistelty aihe, mutta meillä nukutaan perhepedissä. Kokeilin kerran siirtää Ilonan omaan pinnasänkyyn, joka sijaitsee meidän sängyn vieressä sivuvaununa. Ilona nukkui, minä en. Pyörin ja hyörin koska siitä ihan vierestä puuttui se jokin. Ensimmäisen imetyksen jälkeen tyttö jäi äidin viereen ja niin vain äitikin sai vihdoin unta. Viimeisen vauvan syndrooma, luultavasti sen vika. En nimittäin muista olleeni näin kiinni isommissa tytöissä heidän vauvavuotenaan.

Päiväunet meillä nukutaan vaunuissa. Sisällä tai ulkona, vaunuissa silti. Vaunuihin on helppo heijata toinen ja siellä vauva on myös turvassa isosisaruksilta. Enkä pistä pahakseni, että äidin molemmat kädet jäävät vapaaksi kahvia sekä suklaata varten!

Voi olla, että kuukausien päästä tulen kysymään miten perhepedistä tai unitissistä pääsee eroon, minulla lahoo pää! Mutta se on sen ajan murhe. Nyt minä en kaipaa sitä omaa tilaa ja aikaa niin kauheasti. Nyt minä kaipaan unta sekä rutiineja.

Oli kyse sitten perhepedistä, pinnasängystä tai sohvasta. Olen sitä mieltä että jokainen perhe tekee kuten parhaaksi näkee. Se mitä vauvavuotena perhe kaipaa, on uni. Tässä kohtaa tuntuu yhdentekevältä ajatella, että mitäpä jos vuoden päästä unitissistä vieroittuminen onkin hankalaa. Se on sen ajan murhe. Ja nyt sitä kahvia. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Apua!!! 😀 niin on lapset erilaisia! 🙂
0
1 vastaus

Oon niin samaa mieltä sun kanssa! Vauvavuonna ensisijaista on, että kaikki saa nukuttua, ihan sama missä.

Mua naurattaa edelleen yksi meidän neuvolan tädeistä, joka oli ehdottomasti sitä mieltä, että kahden kuukauden ikäinen vauva pitäisi opettaa nukahtamaan omaan sänkyyn ilman tissiä. Hah, jos ois ees yritetty tätä meidän temperamenttisen pojan kanssa ei meillä ois nukkunut kukaan. Perusteluna se, että ei sitten isompana pompota meitä nukkumaan menon suhteen.

Perhepedissä nukuttiin 7 kk ja tissille tuo 1,5v saa edelleen nukahtaa jos sellainen tuuri sattuu kohdalle. Hyvin on oppinut nukahtamaan myös ilman tissiä ja ihan itse sinne omaan sänkyynkin.

Kaikkea hyvää teille ja erityisesti hyviä öitä!
0
1 vastaus

Kiitos, kaikkea hyvää myös sinulle! 🙂 HAH, olipas perustelut neuvolatädillö!! 😀 meidän isommat tytöt olivat pullolapsia ja he eivät osaa edelleenkään mennä nukkumaan..:DD
0
1 vastaus

Mieki nukutin vauvan tissille perhepetiin, kun ei mitenkään muuten nukahtanut. Nyt 7kk iässä tyttö ei huoli aina edes tuttia nukahtamiseen ja nukahtaa omaan sänkyyn itsekseen. 😀 Kyllä ne oppii ku kasvaa ja unitaidotkin kehittyy.
0
1 vastaus

Samaa mieltä! 🙂
0
1 vastaus

Aamen!
Meillä onneksi neuvolassa ei ole juuri puhuttu missä nukkuu vaan että nukkuuko ylipäänsä. Mutta jokaisella tuntuu olevan mielipide miten minun lapsi kannattaa hoitaa ja kasvattaa. Itse olen myös sitä mieltä että jokainen tyylillään ja perheelle parhaalla tavalla. Meillä esikoinen ensi viikolla 4kk ja kokeilemalla tässä on selvitetty kaikki käytännöt ja olen tyytyväinen.

Blogiasi on mukava lukea sillä ajatusmaailmasi on lähes täysin samanlainen 😁 erona vain yksi vuosi iässä sekä lasten lukumäärä 😁
0
1 vastaus

Ihana kuulla että tykkäät ja kiva kun lueskelet!! 🙂 toi on niiinn totta! Kaikki tietää miten sun lapset pitää kasvattaa!!! 😀
0
1 vastaus

Meillä ei ole nukkumapaikkaa otettu kantaa, kysytty vaan koska siityy omaan sänkyyn, mutta tuli vähän mieleen kun nuorimman kanssa lääkäri sanoi (8kk?) neuvolalääkärissä ettei lasta saa enää öisin imettää koska näille lapsille kehittyy oma tahto…..meinasin kuolla nauruun. Meillä esikoinen oli syntymästä asti unelma nukkuja eikä saanut öisin tissiä ja kaksi nuorinta on kasvanut tissiin kiinni yöksi ja voin kertoa että samanlaisia jääräpäitä kaikki. Eikä oma tahto ole mistään kohtaa huono asia, haluan että lapseni päättää asioista itse eikä ole aina muiden pompoteltavissa 😊
0
1 vastaus

😀 Oho mikä perustelu!!! Mistäköhän meidän isompien pullo vauvojen jäätävä tahto on sitten mahtanut tulla 😀 😉
0
1 vastaus

Jos jotain voisin esikoisen vauva-ajasta muuttaa, niin ihan varmasti sen, että noita saakelin sääntöjä olisi paljon vähemmän! Kun niihin kaikkiin takertui siinä toivossa, ettei vaan tekisi mitään väärin.
Jos se vauva nyt olisi vielä tässä, en edes petaisi pinnasänkyä. Saisi nukkua kainalossa ihan lähellä. Ja olla ja syödä ja elää juuri niin kuin hänelle parhaiten sopii. Eikä kaikkien niiden ”vauvasääntöjen” ja ”pakkojen” varjossa.

Seuraavat lapset selvisivätkin hengissä elämänsä ensimmäisistä kuukausista pajon luoemmin.
0
1 vastaus

Hyvin sanottu!!! Mä tein kyllä ihan samalla tavalla ekalla kerralla, aina seuraavalla kerralla osannut ottaa rennommin 🙂
0
1 vastaus

Meillä oli ihan sama tilanne aiemmin! Tai 4kk hulinat viimeisteli kaiken, neiti ei nukahtanut millään (tai tietenkin nukahti, mutta tuntien tissittelyn ja sylissä heiluttamisen tuloksena ja vasta puolen yön jälkeen..)! Sitten vasta alotettiin yövaunuttelu. Lopulta alhaalla oli omat vaunut ulos, ja yläkerrassa makuuhuoneessa vaunut (lainatut) nukkumista varten. Nyt neiti 7kk ja vasta 2 viikkoa nukuttu omassa sängyssä unikoulun saattelemana. Saatiin tyylistä paljon kritiikkiä, mutta omasta mielestä ei ollut vaihtoehtoja! Hulinoiden aikaan neiti saattoi herätä 15 kertaa. Hulluksi olisin tullut ilman vaunuja 😀 kukin tyylillään, ja jos heiluttelusta haluaa eroon niin sitten unikoulu. Tai ihan miten tykkää. Kukin tyylillään! Sodassa, rakkaudessa ja vauvavuotena kaikki keinot ovat sallittuja! 🙂
0
1 vastaus

Hyvin sanottu, todellakin kaikki keinot sallittuja vauvavuotens!! 🙂
0
1 vastaus

Todellakin pitää mennä sillä mikä tuntuu omalle perheelle ja pääkopalle parhaammalta. Esikoinen oppi n. 2vk ikäisenä nukahtaa itsekseen pinnasänkyyn ja minähän kuvittelin että hänet siihen opetin. Vauva nro kaksi todisti kaikki mun ajatukset vääriksi ja löysi itseni nukuttamasta lasta yöunille koliikkikeinuun parvekkeelle… 😀
0
1 vastaus

Apua!!! 😀 niin on lapset erilaisia! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogin puolella juttua oviskivuista--> #uusipostausblogissa#momof3

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: