Yleinen 4.4.2018

Se on vain vaihe…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Se on vain jokin vaihe! Tuttu selitys ja ajatustapa jolla tuntuu voivan kuitata kaikki vauvavuoden tapahtumat aina kitinästä tyytyväisyyteen.

Se on vain vaihe ajattelen, kun heräsin tänä aamuna taas kerran huonosti nukutun yön jälkeen rättiväsyneenä. Vai olisiko se sittenkin viikko sitten saatu rotarokote? Ihan sama mikä ähisytti vauvaa koko yön, mutta nukutuksi ei tämä äiti saanut. Vauva nukkui ja äihisi, äiti vain ähisi ärsytystään.

Juuri kun mietin miten mukavaa on imetys ollut pari viikkoa alkoi taas jokin vaihe. Kitistään ja rähistään rinnalla. Hämäyskeinot ovat käytössä ja tanssiaskelia on otettu tänään kesken imetyshetkien. Uutuutena tässä ”vaiheessa” on kuitenkin nännin pureminen sekä repiminen. Ai että.

Kohta tulee hampaita. Taas yksi vaihe. Rokotteita, soseiden opettelua. Uusia taitoja ja tapahtumia. Vaiheita, vaiheita ja vaiheita.

Kun luulen, että arki vähän helpottaa niin taas vaihe.

Minä olen aika neuroottinen arjen peruspilareiden suhteen, joten nämä pirun vaiheet sekoittavat välillä pakkani aivan täysin. Toisekseen on ärsyttävää, kun ei tiedä mitä toinen tällä kertaa haluaa tai haluaa olla halumatta.

Joku voisi sanoa että ne vaiheet on vain vauvan normaalia kehitystä. Tiedän tämän. Ehkä. Ne vaiheet kun tuntuvat aina sekoittavan yöunet..Oikeasti, miettikää nyt kuinka montaa syytä voi keksiä miksi vauvaperheessä ei tänäkään yönä nukuttu? Miljoona.

No onhan meillä myös yksi aivan ihana vaihe meneillään. Tyttö on niin tyytyväinen, iloinen ja jokelteleva vauva kun vaan voi. Kunhan ei nuku tai ole rinnalla…Että tästä vaiheesta minä en kyllä luopuisi.

Vaiheissa kyllä on se hyvä puoli, että ainakin meidän Ilonalla ne tuntuvat menevän aika nopeasti ohi. Olen nimittäin aika varma, että ensi yönä nukutaan jo paremmin. Rintaraivarivaihe voi taas kestää viikkoja…Tai oikeastaan sanoisin niin päin että se hetken kiva ja helppo imetys oli vaihe ja tämä raivohankaluus sitä normaalia Ilonaa. Noh, voi kai ajatella niin että ei me ihan joka saralla voida helpolla päästä?

Ai mää vai? Aamen äiti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

ihanaa että olet jaksanut lueskellla juttujani! 🙂 kiitos, ihanaa kevättä myös sinne ja tsemppiä ”vaiheisiin”! 🙂 jotka ilmeisesti jatkuu läpi elämän.. 😀
0
1 vastaus

Moi! Olen jo pidempään seurannut blogiasi. On ollut hauska lukea kirjoituksiasi, koska voin samaistua moniin kirjoittamiisi aiheisiisi. Minulla on samoina vuosina syntyneet lapset (tyttö, poika, poika), joista kuopus on vain päivää Ilonaa nuorempi. Aamulla huokailin näitä ”vaiheita”, koska nyt tavallisesti hyvin nukkuva vauvani on samoin kuin Ilona; ähissyt ja öhissyt. Aamulla siis tarvitaan iso kuppi kahvia 😅 Ihanaa kevään jatkoa sinulle ja teidän perheelle! Jatkan seuraamista ☺
0
1 vastaus

ihanaa että olet jaksanut lueskellla juttujani! 🙂 kiitos, ihanaa kevättä myös sinne ja tsemppiä ”vaiheisiin”! 🙂 jotka ilmeisesti jatkuu läpi elämän.. 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogin puolella juttua oviskivuista--> #uusipostausblogissa#momof3

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: